Connect with us

Култура

Яли ли сте жупел за закуска?

Avatar

Публикувано

на

jupel za zakuska cover

Най-малкият син на Луцифер – Джинкс д`Явол, и неговата приятелка Томи, която е попаднала по грешка в пъкъла, ще се опитат да запазят баланса между Рая и Ада в тийнейджърския роман на британката Тейтъм Флин „Жупел за закуска” (ИК „Сиела”). Приключенията на малкия Д`Явол от новата книга в импринта Ciela teen са магически и епични в стил „Пърси Джаксън”, а смехът – гарантиран.

Джинкс  д`Явол има купища проблеми на главата си – слуша в час, обича математиката и далеч не го бива в злините, което е повече от нетипично, имайки предвид че е най-малкият син не на кой да е, а на самия Луцифер. Получил поредната забележка в училище (за това, че е прекалено примерен!), положението на Д`явол се влошава все повече. Опитвайки се да избяга от дома си – обградения със стена град Пандемониум, в който злините, насилието и адските мъки властват от години, – Джинкс случайно се натъква на опасен заговор, който може да накара целия Ад да замръзне. Попаднала по случайност из владенията на Луцифер, малката Томи бързо се сприятелява с Джинкс и двамата се впускат в небивали приключения, опитвайки се да запазят баланса между Рая и Ада. Д`Явол и Томи ще трябва да похапнат доста „Жупел за закуска”, докато се борят с плаващи пясъци, бягат от стадо свирепи коне, търсят изход от библиотека-лабиринт, изпълнена със скрити капани, и какво ли още не – все изпитания, пропити с огромни дози епичност и хумор. А дали нашите герои ще се справят с отговорната задача – британската авторка Тейтъм Флин ще ни разкрие на последната страница от тийн романа в поредицата „Дневниците на един Д`Явол”, издържана в стила на „Пърси Джаксън”.

Тейтъм Флин решава да се занимава с писане още на 7 години, но преди създаването на поредицата „Дневниците на един Д’Явол” е работила и други интересни неща – крупие на круизен кораб, автор в списание за пътуване, учител по английски в Италия и професионален покер играч.

Жупел за закуска” излиза в импринта Ciela teen, в който са още „Алена кралица” и „Стъкленият меч” на Виктория Айвярд, „Белжар” на Мег Уолицър, „Сезонът на костите” и „Орденът на ясновидците” на Саманта Шанън , проектът на Disney Publishing WorldwideЗвезден полет” от Мелиса Ландърс и др.

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement