Connect with us

Класическа

Яна Зеленогорска и Йошихару Уада с камерен концерт

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Камерен концерт на младата и успешна българска цигуларка Яна Зеленогорска и известния японски пианист Йошихару Уада ще се състои на 7 ноември от 18:00 ч. в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. Входът е свободен.

В програмата на концерта музикалните лауреати са включили творби на известни японски композитори, както и творби от класическия репертоар.

Концертната дейност на утвърдения японски пианист Йошихару Уада се простира в множество страни, сред които Франция, Германия, САЩ и Македония. Уада води семинари за учители по пиано в Токио, като освен това е първенец в различни международни конкурси, сред които „Музиката и Земята“ в София и „Йохан Себастиан Бах“ в град Куруме, Япония.

снимка: ПР

Advertisement

Цигуларката Яна Зеленогорска също е носител на престижни титли от редица международни конкурси, в това число конкурсът „Йохан Себастиан Бах“, конкурсът за цигулари „Проф. Недялка Симеонова“ и конкурсът за австрийска камерна музика „The 9th Kyusyu International J.S. Bach Music Competition“. Яна завършва НМУ „Любомир Пипков“ – София в класа на Благородна Танева и Националната музикална академия при проф. Ангел Станков, след което продължава своята специализация в Германия.

Концертът е част от 28-ите Дни на Японската култура в България. Представлението се организира от Фондация „Земята и хората“ с подкрепата на Посолството на Япония в България.

Continue Reading
Advertisement