Connect with us

Lifestyle

Яна Титова кани всички на онлайн уъркшоп в рамките на Huawei Smartphone Film Festival 2020

Avatar

Публикувано

на

HUAWEI SFF Workshop Yana Titova 2

Преди броени дни стартира и второто издание на фестивала Huawei Smartphone Film Festival 2020 за късометражни филми, заснети с Huawei P40 Pro. До 17 август, понеделник, включително, участниците, които искат историята им да оживее на голям екран, могат да изпратят трийтмънт за късометражен филм на huaweifilmfest@cinelibri.com до 2 страници, 12pt, Arial, придружен от биография и портфолио (ако е налично).

На 12 август, от 17 часа, на фейсбук страницата на Huawei, всички любители на киното ще могат да научат повече за режисьорската професия и работата на терен от актрисата и режисьор Яна Титова, която заедно с Александър Станишев и Ваня Николова са част от тазгодишното жури на фестивала. Онлайн уъркшопът има за цел да разкрие пред широката аудитория някои от важните аспекти на режисьорската професия, които ще помогнат на желаещите да се занимават с кино да реализират по-лесно идеите си. Участието с трийтмънт не е задължително условие за участие в уъркшопа, всеки желаещ може да се включи в него онлайн.

В рамките на уъркшопа Яна Титова, една от най-популярните млади фигури в съвременното българско кино, ще засегне следните теми:

  • Ролята на режисьора като медиатор между всички звена в екипа;
  • Значението на добрата атмосферата на терен;
  • Работата на режисьора с актьора;
  • Процес на изграждане на взаимно доверие между режисьор, актьор и екип;
  • Превръщането на сценарий във филм;
  • Как да преведем написаното от нас на езика на киното;

Междувременно, Яна Титова, заедно с останалите членове на журито, очаква да прочете трийтмънтите на желаещите да вземат участие в Huawei Smartphone Film Festival 2020.

Петимата финалисти, които ще станат ясни на 20 август, ще имат възможност да се докоснат до начин на работа, който много световни режисьори практикуват – създаване на кино с камерата на смартфон. Huawei P40 Pro ще бъде специално зает на щастливите петима участници. Te ще имат на разположение за работа периода от 20 август до 15 септември, както и ценното менторство на всички членове на журито.

Повече за правилата на участие може да научите в специално отделената секция на сайта atrakcia.bg.

Advertisement

 

Continue Reading
Advertisement