Connect with us

Lifestyle

Японски майстор на бойното изкуство обучава наши инструктори

Avatar

Публикувано

на

IJKA Instructor Seminar Sadashige Kato Sofia 9

снимка: ПР

На 4 и 5 март 2017г. в София се проведе инструкторски семинар на International Japan Karate Do Association (IJKA) и изпит за майсторски технически степени /Дан/.

Семинарът се организира от Българска Федерация Шотокан Карате-До (БФШК) и International Japan Karate Do Association – България (IJKA) под ръководството на Шихан Садашиге Като /9 Дан/ –  световен главен инструктор на International Japan Karate Do Association (IJKA).

Шихан Садашиге Като посещава България от 1996г., когато е неговата първа визита в страната ни по покана на главния треньор и вицепрезидент на БФШК – Шихан Лъчезар Ненов /6 Дан/. От тогава японският майстор на бойното изкуство води редовно вече 22 години семинари на родните инструктори и каратеки два пъти годишно.

В курса участваха над 40 инструктора от български и македонски клубове. Изтощителните тренировки бяха по четири часа дневно, като акцента на семинара беше върху практическото приложение на техниките и комбинациите в традиционни Шотокан Ката и методиката на преподаване.

Advertisement

IJKA Instructor Seminar Sadashige Kato Sofia 6

снимка: ПР

На състоялото се общо събрание беше утвърдена национална програма за развитие на инструкторите на IJKA – България.

Проведен беше изпит за майсторски степени, на който трима кандидати защитиха 1-ви дан. След семинара се проведе и финалния изпит на двамата български випускници на международния инструкторски курс “IJKA International Кenshusei”. Председателят на реферската комисия на БФШК, сенсей Антон Въндев и сенсей Милена Гълъбова вече са дипломирани международен клас инструктори. До сега единственият българин, завършил успешно петгодишния курс за международни инструктори е Сенсей Лъчезар Ненов, който в момента е капитан на Kenshusei, както и член на IJKA шихан-кай.

Continue Reading
Advertisement