Connect with us

Събития

Ясни са победителите в националния конкурс за детска рисунка „Моето ДЗИ“ 2017

Avatar

Публикувано

на

Застрахователна компания ДЗИ организира за поредна година националният конкурс за детска рисунка, в която ученици на възраст 6 -14 години, записани за учебната 2016/2017 година в детска градина, училище, читалище и др. можеха да демонстрират своята креативност и талант. Темата на четвъртото поред издание на конкурса „Безопасно с приятели на пътя„ за пореден път повдига темата за пътната безопасност в страната и формирането на едно по-отговорно поведение на всички участници в пътното движение.

Именно с тази цел е създадена и кампанията „Моето ДЗИ – платформа, която популяризира активния и креативен начин на живот на подрастващите и младежите по забавен, социален и ангажиращ за тях начин. Една от дейностите – националният конкурс, предоставя поле за изява на детското творческо въображение, като  в допълнение позволява на учениците сами да подобрявят условията в своето училище, чрез спечелване на мултимедия за учебното заведение, освен стативи и подобия за рисуване за самите себе си.

В рамките на изминалия месец експертно тричленно жури оцени над 1500 рисунки на базата на два критерия – тематичност, изразителност и креативност при пресъздаването на темата и култура на цвета – цветови съчетания, създаване на  цветова гама и хармония. На проф. д. изк. Петер Цанев, катедра „Психология на изкуството, художествено образование и общообразователни дисциплини“ в Национална художествена академия, гл. ас. д-р Ненко Атанасов, катедра „Плакат и визуална комуникация“, Национална художествена академия и Коста Чолаков, председател на УС и главен изпълнителен директор на ДЗИ АД се падна отговорната задача са изберат 10-те най-високо оценени деца. Те са:

Даная Дунчева, П.г., ДГ „Зорница”, гр. Плевен

Соня Найденова Маркова, П.г., ДГ № 11 „Загоре”, гр. Стара Загора

Advertisement

Дарина Данаилова Димитрова, П.г., ДГ „Митко Палаузов”, гр. Крумовград, обл. Кърджали

Явор Радославов Мирчев, П.г., ДГ № 18 „Чайка”, гр. Варна

Явор Добромиров Георгиев, 4 клас, СУПНЕ „Фридрих Шилер”, гр. Русе

Елица Евгениева Тонкова, 3 клас, СУ „Димчо Дебелянов”, гр. Варна

Камелия Костадинова Добрева, 6 клас, ПГ „Васил Левски”, гр. Ямбол

Advertisement

Георги Тодоров Асенов, 3 клас, НЧ „Христо Ботев – 1937”, гр. Бургас

Сабри Юсуф Кязим, 1 клас, СУ „Св.св. Кирил и Методий”, гр. Якоруда, обл. Благоевград

Георги Георгиев Прасков, 5 клас, СУ „Отец Паисий”, гр. Самоков, обл. София

Техните рисунки ще бъдат отпечатани на календар за учебната 2017/2018, реализиран с финансовата подкрепа на застрахователно дружество ДЗИ.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement