Открийте ни и в

Lifestyle

10 години НЛП в България

MIKA

публикувано

на

По случай 10-годишния си юбилей Институтът по невро-лингвистично програмиране представи успешни модели на популярни свои курсисти

Над 200 курсисти на Института по невро-лингвистично програмиране се събраха в сряда вечер в Централния военен клуб, за да отбележат 10-годишнината от стъпването на НЛП в България и да споделят как програмите и обученията по НЛП са им помогнали да постигнат успех в сферата, в която се развиват. На събитието присъстваха представители на бизнеса, мениджъри в едни от най-успешните български компании в областта на информационните технологии и предприемачеството, представители на културната сфера, шоубизнеса, психолози, лекари, преподаватели и др. Те са малка част от над 6 хиляди курсисти, преминали успешно различни програми и обучения по НЛП и прилагащи ги в ежедневната си практика.

„НЛП ме открехна към „софтуера на мозъка”. Абсолютно всеки може да открие  в НЛП модели, които да са му полезни в кариерата и общуването с хора – колеги, клиенти, близки”, каза Светлин Наков, определян за светило в софтуерните среди у нас и по света, един от най-успешните визионери в IT образованието и основател на първия в България частен софтуерен университет „СофтУни”.

[media-credit id=198 align=“alignleft“ width=“300″]Kobilkina & Lazarov[/media-credit]

Наталия Кобилкина, Георги Михов и Албена Комитова също представиха своите истории за успешно прилагане на НЛП практики в професионалната сфера.

„Когато започнах да се занимавам с НЛП, претърпявах редица провали в работата си, но самочувствието ми постепенно се повишаваше и бях готов за професионален удар. Повиших доходите си петкратно, използвайки НЛП техники”, разкри предприемачът Георги Михов.

 

„Исках да бъда известна и богата, но всъщност не знаех каква точно искам да бъда. НЛП ми помогна да открия себе си и да се забавлявам с това, върху което работя”, сподели адвокатът и медиатор Албена Комитова.

„Благодарение на НЛП научих български за отрицателно време, научих се да паркирам автомобила си перфектно на заден ход, научих се как да се продавам, като убеждавам другите в своите способности”, в типичния си стил разкри Наталия Кобилкина.

Освен в кариерното развитие и професионално усъвършенстване, НЛП предлага техники и за лично щастие и постигане на поставени цели в личния живот. „Чувствах се обречена и жертва на съдбата в продължение на години неуспешни опити за забременяване. НЛП ми помогна да променя отношението си към света, да осъзная, че аз мога да контролирам живота си и ето, че днес „Промяната” е вече на няколко месеца, учи се да ходи и да прави бели”, сподели Савина Антова.

„НЛП не моделира хората, не ги програмира. За 10 години Института по НЛП помогна на много хора да преоткрият себе си и своите неподозирани способности – това е, което прави НЛП”, каза председателят на Института Ангел Лазаров. Той разкри, че в момента специалистите на ИНЛП работят върху разработването на програма за обединение и решаване на групови цели, от които по неговите думи обществото в България има изключително голяма нужда.

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Кинопреди 2 седмици

„Цар Лъв“ продължава да господства у нас с боксофис над 2 млн. лева досега!

Дръм и Баспреди 2 седмици

HMSU: Завръщането на Chase & Status

Tехнологиипреди 2 седмици

Кирил Николов-Дизела с нов опит за рекорд по маршрута Е4

Tехнологиипреди 2 седмици

Екипът на МенторМейт надхвърли 500 служители

Tехнологиипреди 2 седмици

eSky Group на 5-ти континент за 15-ия си рожден ден

Tехнологиипреди 2 седмици

DataArt пуска решение с отворен код, спестяващо време и ресурси на .NET разработчиците

Lifestyleпреди 2 седмици

Спечели вълнуващо пътешествие в Европа с Wizz Air, Радио N-JOY и American Tourister

Tехнологиипреди 2 седмици

Acronis пуска ключова нова версия на решението си за виртуализиране на компютърни системи и киберзащита на периферни устройства – Acronis Cyber Infrastructure 3.0

Tехнологиипреди 2 седмици

С апликацията E-SOS проследяваме в реално време новия опит за рекорд на Кирил Николов-Дизела

Културапреди 2 седмици

Сборникът „Истории от 90-те“ с предпремиера във Варна този петък

Горещо