Открийте ни и в

Tехнологии

Нови умения с дигиталната инициатива на Microsoft, LinkedIn и GitHub

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Microsoft обяви временни резултати от стартиралата си амбициозна глобална инициатива, целяща да помогне на 25 милиона души по света да получат повече дигитални умения през 2020 г.

За трите месеца от началото на инициативата Microsoft, LinkedIn и GitHub достигнаха до повече от 10 милиона обучаващи се в 231 държави и територии чрез opportunity.linkedin.com. В България близо 8000 души са се възползвали от възможността, което поставя страната ни на 70-то място по брой обучаеми в света. В глобален план най-популярните обучения са тези за софтуерни разработчици, специалисти в обслужването на клиенти и анализатори на данни.

У нас също сред най-предпочитаните умения са тези на програмистите, следвани от търговските представители и мениджърите на проекти. Проучване на потребностите от работна сила, което Агенцията по заетостта проведе в началото на годината, показва, че сред най-нужните на работодателите кадри са квалифицираните специалисти по информационни технологии.

„В Microsoft вярваме, че в тези предизвикателни времена придобиването на нови умения и повишаването на квалификацията са по-важни от всякога. В духа на непрестанните ни усилия да помагаме за развитието на обществото винаги търсим нови начини да надградим и да използваме нашите технологии. Стремим се да дадем възможност на хората по целия свят да добият нови умения, да поемат по нов професионален път и да бъдат в крак с най-новите изисквания на пазара на труда”, коментира Калин Димчев, изпълнителен директор на Microsoft България и ръководител на изпълнителните директори от региона CEE Multi-Country.

Като предоставя възможност за придобиване на нови цифрови умения от онази част от населението, която има най-голяма нужда от тях, и за преквалифициране на служители, които са засегнати от COVID-19, Microsoft ще продължи да насърчава икономическия възход и да помага за обособяването на разнообразната работна сила на бъдещето.

Подробности за развитието на инициативата може да прочетете в статията на изпълнителния директор на LinkedIn Райън Рослански. Повече информация за добиване на квалификация можете да намерите в микросайта на Microsoft на адрес news.Microsoft.com/skills.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Реклама Тялото Live

Tехнологии

ADATA представя IM2P3014 M.2 2242 PCIe Gen3x2 M.2 SSD

MIKA

публикувано

на

от

ADATA Technology (Taiwan Stock Exchange: 3260.TWO), водещ производител на високопроизводителни DRAM модули и продукти на NAND Flash, има удоволствието да обяви ADATA IM2P3014 M.2 2242 PCIe Gen3x2 M.2 ssd диск (SSD). Оборудван с 3D TLC флаш и висококачествени чипове, този индустриален SSD предлага производителността, необходима за боравене с голям обем данни, като същевременно е изключително енергийно ефективен. Заедно с други възможности и функции, IM2P3014 е SSD, подходящ за приложения, свързани с IoT, edge computing и 5G.

IM2P3014 е здрав и компактен индустриален SSD, изработен за епохата на IoT и 5G. Този PCIe Gen3x2 SSD поддържа NVMe 1.3 за отлични скорости на предаване със скорост на четене / запис до 1600/1300MB в секунда, като същевременно е енергийно ефективен и с добро охлаждане. Тези възможности правят IM2P3014 напълно подходящ за IPC и приложения за зареждане на сървъра. Нещо повече, той е проектиран да работи оптимално в широк диапазон от температури (-40 ° C до 85 ° C) за невероятна издръжливост, надеждност и стабилност.

За по-добра защита на данните, IM2P3014 се предлага с AES 256-битово криптиране и отговаря на стандарта TCG Opal 2.0. Компактната му форма и производителност го правят подходящ за всички видове индустриални системи, като разширено съхранение или като диск за зареждане. За да се гарантира качеството, съвместимостта и надеждността, ADATA използва строг процес на валидиране на SSD, който обхваща проверката на ефективността и осигуряването на качеството, за да гарантира, че SSD дисковете отговарят на изискванията за конкретните индустриални приложения.

Наличността на ADATA IM2P3014 може да варира в зависимост от региона. За да научите повече, моля свържете се с най-близкия представител на ADATA чрез industrial.adata.com.

Продължете понататък

Tехнологии

Accelerate Global представя последните тенденции и иновации в технологичната индустрия

MIKA

публикувано

на

от

Достъпът до събитието е свободен, след предварителна регистрация

Уникална 24-часова дигитална конференция Accelerate Global ще се проведе онлайн на 28 октомври 2020. Събитието ще включва 200 сесии на 7 езика, по време на които ще бъдат представени последните тенденции и иновации в технологичната индустрия. Участниците ще могат да почерпят полезен опит от вдъхновяващите истории и успешни бизнес практики на IT и дигитални лидери, и ще разберат как да автоматизират бизнеса си за минути.

Събитието се организира от глобалния софтуерен лидер за управление на процеси и CRM с low-code (нисък код) Creatio и е безплатно с предварителна регистрация на адрес: http://bit.ly/AccelerateGlobal. Регистриралите се участници ще могат да се включат в неограничен брой сесии за лидерство, в 5 различни направления: финансови услуги, производство, телекомуникации, високотехнологични и професионални услуги, и да се свържат виртуално с над 10 000 професионалисти от цял свят. Ще имат възможността да се присъединят към панелни дискусии с опитни ИТ и дигитални специалисти, да обменят мнения и да задават своите въпроси. Ще видят иновативни технологии в действие и ще могат да опитат сами да работят с инструменти с нисък код по време на практическите семинари. На конференцията ще бъде отправено предизвикателство към бизнес анализатори от цял свят, да си сътрудничат за 24 часа и заедно, посредством low-code, да автоматизират процес на организация с нестопанска цел. Участниците в Accelerate Global ще получат възможност да наблюдават на живо целия процес по реализирането на задачата.

Лектори в Accelerate Global ще бъдат:

 • Катрин Костерева, главен изпълнителен директор и управляващ партньор, Creatio

Тема: Създаване на компания с нисък код – сега е времето! 

 • Кейт Легет, вицепрезидент, главен анализатор, Forrester Research

Тема: Топ пет CRM мегатенденции за 2021, за които дигиталните лидери трябва да се подготвят, за да стимулират: ангажираността, взаимоотношенията с клиенти и да увеличат приходите 

 • Пол Грийнбърг, управляващ директор на The 56 Group, LLC, автор на бестселъра „CRM със скоростта на светлината“

Тема: Променящото се лице на бизнес трансформацията в условията на „Новото нормално“ 

 • Бартън Голдънбърг, основател и президент, ISM Inc.

Тема: Цифрова трансформация – премахване на пречките по пътя към изграждането на компания с нисък код 

 • Д-р Крис Пари, Контраадмирал, бивш офицер от Кралския флот,  носител на кралското звание „Командор на Ордена на Британската Империя“, Чърчил Колидж, Кеймбридж

Тема: Ускорение – колко бързо можете да се движите? Бърз поглед към бъдещето на публичната, корпоративната и частната сфера 

 • Франк Даяна, управляващ партньор, футурист, Tata Consultancy Services

Тема: Преосмисляне на бъдещето: общество след пандемия 

 • Кийт Хармайер, Катализатор на иновации и основател на SmartStorming

Тема: Алхимия на ускорението 2020: обновяване на Вашия път към успеха в променящия се свят 

 • Алиса Шейн, изпълнителен директор на технологиите и операциите, носител на наградата „Ones to Watch“ на CIO Executive Council, Pluralsight

Тема: Еволюцията на цифровата трансформация – от COVID-19 нататък

 • Джонатан Гейнс, вицепрезидент по вътрешните продажби, BSN Sports

Тема: Подход с low-code за отключване на ангажираността на клиентите, ориентирана към потребителя: Метод на BSN Sports

 • Марк Сетъл, седемкратен ИТ директор на на компании като Oxy, BMC Software, & Okta,  автор на книгите „Истината от долината: Практически буквар за бъдещите тенденции в управлението на ИТ“ и „Истината от първа линия: Практическо ръководство за изкуството на управлението в IT сферата“

Тема: Печеливша ИТ стратегия: интегрирана унифицирана система срещу набор от най-добрите приложения?

 • Д-р Ашок Супая, съосновател и главен изпълнителен директор, Mitra Innovation

Тема: Защо CRM с low-code е правилната инвестиция за ИТ директорите през 2020 г.

Запазете своето безплатно място сега: http://bit.ly/AccelerateGlobal и станете част от ИТ и дигиталните лидери, които изграждат бъдещето на компанията си с помощта на достъпни ИТ решения.

Продължете понататък
Музикапреди 6 часа

41 държави ще участват на Евровизия 2021

Културапреди 7 часа

Очаквайте луксозното издание на „От любов“ – автобиографията на Веселин Маринов

Tехнологиипреди 23 часа

ADATA представя IM2P3014 M.2 2242 PCIe Gen3x2 M.2 SSD

Обществопреди 23 часа

Зелена икономика и дигитално бъдеще – стартира 26-ят традиционен семинар на Фондация Българска Памет

Обществопреди 23 часа

Италианец спечели най-дългото състезание в света 3100 мили

Lifestyleпреди 23 часа

Кампании за опазване на околната среда и в подкрепа на по-добро образование в Сердика Център 

Кинопреди 23 часа

Озвучете роля в „Семейство Адамс 2“ и спечелете $2 000!

Музикапреди 23 часа

Концертът на Васил Найденов в Joy Station се мести през декември

Кинопреди един ден

Тази Коледа ще празнуваме с нещо „За душата“

Lifestyleпреди един ден

Samsung UV Sterilizer – иновативният компактен уред за дезинфекция

Горещо