Connect with us

Събития

Музиката на Латинска Америка

Quatro Quartet, снимка: floor5studio.com

Quarto Quartet подготвят свой нов проект в началото на месец юли заедно със Софийска филхармония, съдействието на посолствoто на Република Аржентина и Н.Пр. посланик Гийермо Асрак.
В тон с лятното настроение музикантите канят на 9 юли столичната публика на концерт „Музиката на Латинска Америка“ под диригентството на Алехандро Дуалде (Аржентина, Италия).

Avatar

Публикувано

на

Неуморните Quarto Quartet и младият диригент отдавна обмислят идеята да представят концертна програма от премиерни за България творби на латиноамерикански композитори. Изборът на дата съвпада с деня, в който Аржентина празнува независимостта си. Солистът е Матиас Гонзалес (бандонеон), който пристига от Аржентина специално за концерта.

Благодарение на подкрепата на Софийска филхармония концертът в зала „България“ се очертава като музикален празник за всички, които се чувстват привлечени от характерния език на мелодиката и ритъма на Мексико и Аржентина.

В програмата:
Concert for Bandoneon „Aconcagua“, Piazzolla.
„Tarco en Flor“, Gianneo.
„Danzon N°2“, Marquez
„Huapango“, Moncayo
„Sensemaya“, Revueltas

Билетите за „Музиката на Латинска Америка“ са от 8 до 20 лв и са в продажба на касата на Софийска филхармония в зала „България“, в „Дюкян Меломан“ (ул. „6 септември“ №7а) и онлайн на ticketplus.bg

С този концерт Quarto Quartet приключва поредния си успешен сезон. Проектите, които съставът представи бяха в партньорство със Софийска филхармония, чийто 85 годишен юбилей бе лайтмотива в бляскавия й афиш през целия сезон 2013-2014.

Advertisement

На 11 юли по повод Международния ден на бандонеона и 100-годишнината от рождението на Анибал Троило Quarto Quartet свирят танго на организираната от Асоциация Tango.bg милонга в Камерна зала „България“, с участието на аржентинска танго двойка.

Continue Reading
Advertisement