Открийте ни и в

Lifestyle

Следите ли за безопасността на летните гуми?

снимка: uk.askmen.comВремето е топло, време е за почивка, настроени сте за пътуване до морето, а защо не и до красива къщичка в планината…Всичко е чудесно, но не пропускайте да проверите състоянието на летните гуми на автомобила – особено, ако ще шофирате с висока скорост.

Все още в експертните среди се водят спорове колко е препоръчителният срок на използване на летните гуми, но дори и най-големите оптимисти не препоръчват използване на гуми, ако от датата им на производство са минали повече от 6 години.

MIKA

публикувано

на

Ако летните гуми на автомобила ви са произведени преди повече от 6 години, дори и по тях да няма видима амортизация, е препоръчително преди шофиране с висока скорост да бъдат подменени с нови.

Рисковете от спукване на стара гума при шофиране с висока скорост са по-големи, т.к. с течение на времето каучукът остарява и губи от еластичността си. При висока скорост гумите са подложени на по-висока степен на търкане, налягане и температура. При такива случаи е много възможно старата гума да не издържи на натоварването и да се спука.

Преди тръгване на дълъг път колкото и банално да ви се струва проверете налягането на гумите и при нужда го изравнете. Също така следете и за пукнатини по гумите, люспене, забити камъчета, стъкла, пирони или други тела между грайферите. Ако не сте сигурни дали на гумите може да се разчита не пренебрегвайте състоянието им с лека ръка, а се консултирайте с гумаджия.

Разбира се, за никой не е приятно преди почивка да трябва да направи разход по закупуване на нови гуми,особен пък ако и лятото не е в началото си. В авто форумите не липсват и изказвания на ентусиасти споделящи опит с колко изтъркани гуми са шофирали, но не се подвеждайте по подобен тип мнения. Все пак безопасността има ли цена?

Съвет: малък процент от шофьорите проверяват налягането в резервната гума преди дълъг път. Присъединете се към тях. Грижете се за доброто състояние на резервната гума. Така, ако се наложи ще можете да разчитате на нея.

Източник: ГумитеБГ.com

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Фестивалпреди 5 дни

Най-големите звезди на българския хип-хоп ще взривят сцената на HELL ENERGY Fest

Обществопреди 3 седмици

Рециклирането на 100% от алуминиевите кенове пести енергия, която може да захрани 4 милиона домакинства за цяла година

Поппреди 3 седмици

Ясен Григоров е режисьор на видеото към новия сингъл на Алек Кирев

Tехнологиипреди 2 месеца

DataArt обяви пускането на SkinCareAI – мобилно приложение, откриващо ранни признаци на меланом

Tехнологиипреди 2 месеца

Нови удобства за клиентите на VIVACOM в обновения online магазин

Tехнологиипреди 2 месеца

ГАЛИНКА ЧАВДАРОВА, психолог и логопед в Люлин, в безплатно видео обучение за АУТИЗМА

Tехнологиипреди 2 месеца

Acronis и Advantech подписват глобално споразумение за дистрибуция за по-високо ниво на IoT киберзащита

Tехнологиипреди 2 месеца

Логопед в Люлин за деца, а кабинетът е само за игри!

Lifestyleпреди 2 месеца

ИКЕА обзаведе първото споделено пространство за учене в Студентски град

Lifestyleпреди 2 месеца

НАД 20 НОВИ ТЪРГОВСКИ ОБЕКТА ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА ПАЗАРА

Горещо