Connect with us

Lifestyle

Миро води на лекар болно коте в „Тази събота“

След като се снима с 9-годишната котка Мария за нова фотосесия на «Вземи ме вкъщи», Миро използва срещата си с екипа на предаването «Тази събота», за да бъде максимално полезен на благотворителната инициатива.

Avatar

Публикувано

на

Певецът покани водещата Диана Любенова във ветеринарна клиника «Добро хрумване», където имаше неотложно посещение с болния котарак Франки.

Като отговорен и опитен стопанин на пет кучета и два котарака, Миро се консултира подробно с ветеринарите на 2-месечния Франки. Котарачето е намерено в безпомощно състояние преди броени дни. Бързата намеса на лекарите предотвратява усложнения на вирусната инфекция, но тя не е единствения му здравословен проблем и затова ветеринарното наблюдение е задължително. Франки ще търси нови стопани с «Вземи ме вкъщи», когато бъде напълно възстановен.
Миро споделя с Диана Любенова за невероятната външна прилика на малкия със собствения му домашен котарак Мирко, вече голямо момче, с наситена с приключения лична история.

Разговорът им продължава в уютния двор на клиниката, а темите са разнообразни и интересни – за живота, музиката и за това има ли живот без музика; за вярата и за това, което се иска, за да скочиш над себе си.

Kампанията „Вземи ме вкъщи“ стартира през есента на 2010 г. с мисията да промени нагласите към бездомните животни, да ги извади от анонимност и така им даде шанс да намерят добър и сигурен дом. До момента повече от 170 кучета и котки са намери стопани с помощта на инициативата, чрез нейния интернет сайт www.vzemime.org и страницата й във Фейсбук.
Кампанията се организира от фондация за защита на животните „Вземи ме вкъщи“ с дългогодишната подкрепа на агенцията за външна реклама JCDecaux и рекламна агенция Sphere design. Бъдещите домашни любимци се радват на безвъзмездните грижи на екипа на ветеринарни клиники „Добро хрумване“.
Медиен партньор на инициативата е безплатното издание Програмата.
Фотосесията на Миро и Мария е дело на фотографите Пламена Коева и Николай Абаджиев от ResizeStudio. Новата визия на „Вземи ме вкъщи“ е реализирана благодарение на Schesir – гурме храни за котки и кучета.

Continue Reading
Advertisement