Открийте ни и в

Култура

5 години „Книги за смет” гостува в Стара Загора и Бургас

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Юбилейното пето издание на кампанията „Книги за смет” ще приключи своята национална обиколка на 27 и 28 май. Последните два града от турнето са Стара Загора и Бургас. Желаещите да се включат могат да донесат един или повече килограма пластмасови отпадъци между 10:00 и 13:00ч. в рамките на кампанията, за да вземат безплатна книга по избор от предварително подбрани заглавия.

На 27 май „Книги за смет” ще гостува в Mall Galleria Стара Загора, а на 28 май пред Пантеона в Бургас. Участниците в Стара Загора ще могат да разгледат специалната изложба, посветена на вредите от замърсяването на океаните и моретата с пластмаса. За най-малките гости в Бургас, Екопак са предвидили работилница за съдаване на различни герои от пластмасови изделия.

Тази година новите книги в инициативата са „Доктор Дулитъл”, „Белия зъб”, историята за „Изгубения плаж” от българския аниматор и татуист Петя Евлогиева и „Червената Шапчица” с илюстрации от Мила Лозанова. За първи път участниците ще могат да изберат между 1 хартиена или 2 електронни книги от новата e-книжарница.

Организатори на кампанията са фондация “Credo Bonum” и издателство “SmartBooks”. Партньори на „Книги за смет” са Българо-американска кредитна банка, Общините Бургас, Велико Търново и Кюстендил, Посолство на САЩ в България, Институт Сервантес, Mall Galleria Стара Загора и Mall Велико Търново, и с медийното партньорство на телевизионното предаване на БНТ – „Зелена светлина”, гайдът за култура „Виж! София” и „Виж! Бургас” и JCDecaux.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо