Открийте ни и в

Lifestyle

8 детски градини в „Младост” се сдобиха с нов графити интериор

MIKA

публикувано

на

Вътрешните помещения на 8 детски градини в район „Младост” бяха декорирани с красиви и въздействащи графити рисунки, дело на професионални художници. Проектът е част от социалната кампания „Ние обичаме Младост“, чиято цел е тази част на столицата да се превърне в едно по-красиво и приятно място за живеене. Инициато  р на кампанията е търговски комплекс The Mall и се осъществява с подкрепата на район „Младост“ на Столична община.

Социалната кампания „Ние обичаме Младост“ стартира в началото на лятото в столицата и продължава с поредица активни дейности, целящи да подобрят околната среда в квартала, като бъдат въвлечени и самите граждани. Общо 19 детски градини ще бъдат преобразени с графити и ще се превърнат в запазена марка за района. Замисълът на организаторите е проектът да съдейства за по-добрата и стимулираща ежедневна среда на децата. Вече са готови декорациите на първите 8 детски заведения – 9 ОДЗ „Зорница“, 11 ОДЗ „Мики Маус“, 14 ОДЗ „Карлсон“, 19 ОДЗ „Деница“, 26 ОДЗ „Калина“, 70 ОДЗ“Пролет“, 56 ОДЗ „Здравец“, 71 ОДЗ „Щастие“.

„Музикалният салон в нашата детска градина се превърна в истинска галерия на изкуството.  Огромният мечок създава настроение и много усмивки, децата са толкова щастливи. Благодаря на двамата художници, които само за един ден успяха да се справят с изпълнението на проекта. Изключително позитивни и талантливи млади хора.”, коментира реакцията на децата Гергана Делиджашка, директор на 26 ОДЗ „Калина”.

Предстои преобразяването на външните фасади и вътрешните помещения на още 11 детски градини в район „Младост”. Художниците се надяват да са готови в края на февруари следващата година.

„Изобразителната дейност е едно неповторимо средство за естетическото възпитание на децата. Чрез цветовете и формите се развива емоционалната сфера, образното мислене и художествено-творческите способности при децата. Рисуването е средство за изразяване и формира възприятията и обогатява зрително-образните представи.”, обясни Антоанета Кръстанова, директор на 19 ОДЗ „Деница“.

Артистите, автори на красивите рисунки, са Жельо Димитров и Георги Димитров. Занимават се с графити от 15 години. „Рисували сме на фестивали по цял свят и наши творби могат да бъдат видени на всевъзможни места. Днес можем да кажем, че мечтата ни да станем част от световната графити сцена е реалност благодарение на любовта ни към изкуството и много, много труд“, споделиха Жельо и Георги. Те са организатори и на Sprite Graffiti Fest, който се проведе за 11-та пореден път тази година.

Артистите са на мнение, че графитите като течение в изкуството силно повлияват индивидуалното развитие на тийнейджърите. Рисуването на графити може да прерасне като професия в сферата на дизайна и архитектурата и голяма част от подрастващите, които творят в графити стила, впоследствие успешно се реализират като архитекти или интериорни дизайнери. Самите автори и личните им истории са чудесен пример за това.

„Убедени сме, че красотата и изкуството ни вдъхновяват в ежедневието и със сигурност не трябва да ги търсим само на територията на магазините. По-цветната и разчупена заобикаляща ни среда генерира повече настроение, усмивки и успехи. Всички ние искаме нашите деца да растат в привлекателен и стимулиращ въображението заобикалящ ги свят. Особено важно е да работим в тази посока.“, категоричен е Франк Уайтинг, управляващ мениджър на The Mall.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Lifestyleпреди 7 дни

JYSK България представи новата си колекция градински мебели и декорация пролет/лято 2019

Класическапреди 1 месец

BOND представят нови композиции на концерта си в София на 26 март!

Музикапреди 1 месец

Vola Open Air отново ще зарадва меломаните през юли

Културапреди 1 месец

Днес излиза новата книга на Франсис Фукуяма „Идентичност“

Музикапреди 1 месец

11 години след смъртта на Дими, Дара Екимова записа дует с него

Събитияпреди 1 месец

Инна ще разгледа Велико Търново преди концерта си на 17 март (неделя)

Дръм и Баспреди 1 месец

HMSU presents: Hospitality Bulgaria 2019

Музикапреди 2 месеца

‘The One’, актуалният сингъл на британската соул и ар енд би дива – Джорджа Смит

Обществопреди 2 месеца

Aniventure Comic Con обяви част от звездите, които ще посетят България през септември

Lifestyleпреди 2 месеца

Холивудската актриса Дженифър Анистън се подмладява с Ултера

Горещо