Открийте ни и в

Lifestyle

Absolut Creative Space събра над 30 лектори и повече от 5000 души

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

От 3 до 9 юни София посрещна множество артисти и хора от креативните индустрии в рамките на фестивала Absolut Creative Space, посветен на творческите решения за устойчиво развитие. Събитието се проведе в мащабна мобилна инсталация, създадена от рециклирани транспортни контейнери на Absolut. Общо над 5000 души, 12 чуждестранни и десетки български лектори, бармани, DJ-и и музикални селектори станаха част от проекта.

Aкцент в програмата  през последните два дни на събитието бяха специаленият гост Mirik Milan – кмет на нощния живот в Амстердам. Той проведе дискусия с представител на общината от дирекция „Култура“, директорa на Нощ – Пловдив Виктор Янков и други активисти с идеи как нощният живот може да подобри икономиката и туризма в града. Модератор на дискусията беше Симеон Василев – промоутър и основател на сайта djbook.bg.

В деня, посветен на темата Sustainable Fashion се проведоха работилници на професора по приложни изкуства Димитър Делчев и Яна Дворецка, която прави етична и екологична мода. През целия ден посетителите имаха възможността да видят и специална инсталацията от рециклирани дрехи на световния моден бранд H&M, реализирана съвместно със студенти от специалност Мода и бизнес стратегии в НБУ, под ръководството на Николай Пачев.

 Последният ден от фестивала беше посветен изцяло на Technological Breakthrough и betahaus sofia организираха първата си coworking #betabreakfast и то на открито. В нея се включиха Soho/Coxocosmos coworking campМалките 5, Coworking Space by PuzlСподелено пространство ArtGround CentreImpact Hub и Sofia Candidate.

Специално за закриващото парти на фестивала пристигна британският бийтмастър Danglo – един от любимите продуценти на Kitsuné, който подготви специален сет за вечерта. По време на партито бях представени и арт инсталации на Advertising Artists – общност от визуални артисти, водени от импулса за нови открития.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Реклама Арена ди Верона квартет

Горещо