Открийте ни и в

Култура

Амалия Колева е европейска шампионка по спаринг от Европейското първенство по таекуон-до ITF 2014

MIKA

публикувано

на

Амалия Колева, снимка: PRАбсолютната шампионка по таекуон-до ITF Амалия Колева от столичния ABC Fight Club, защити европейската си титла в дисциплината спаринг жени индивидуално до 57 кг. Европейското първенството по таекуон-до ITF се провежда от 9 до 14 април в Двореца на спорта на Минск, Беларус, и е 9-то за мъже и жени, 20-то за юноши и девойки, 6-то за ветерани и 4-то за деца. 700 състезатели от 25 страни на Стария контитент са се регистрирали за участие. До тази сутрин българският национален отбор има завоювани общо 46 медала – мъже и жени, юноши и девойки, ветерани и деца.

По пътя към златото състезателката ABC Fight Club Амалия Колева победи последователно преставителката на Русия на първата среща, а по време на втория и третия спаринг категорично се наложи над таекуондистките от Гърция и Шотландия. Амалия Колева е и световен шампион по спаринг индивидуално жени до 57 кг.

Днес следобед предстоят срещите в дисциплините силов тест и специална техника, в които Амалия също е безспорен европейски шампион от последните няколко години. Очакванията са Амалия да защити златото и в тези две дисциплини.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Горещо