Открийте ни и в

Музика

ASIAN DUB FOUNDATION В СОФИЯ ЗА РАГА-ДЖЪНГЪЛ ЕКСПЛОЗИЯ

MIKA

публикувано

на

AsianDubFoundation_vision_resize

На 26.02.2015 г., четвъртък, 22.00 часа, британците Asian Dub Foundation Sound System (ADF) ще забият в столичния клуб  „Mixtape 5“. Soundsystem шоуто на групата в състав Jon Pandit (dj), Aktar (mc & dj), LSK (mc) и Sonny Green (mc), ще се случи по покана на  Event Zone. Те ще зарадват публиката с всички класически парчета, издадени през годините, както и с изцяло нова продукция от последния им албум „The Signal And The Noise”.

Стилът на Asian Dub Foundation e комбинация от рага-джънгъл, дъб и хип-хоп, пънк рок китара и азиатски мелодии, миксирани от Jon Pandit – Pandit G. Интересно в историята на групата, създадена през 1993 г., е начинът по който използват музиката си като оръжие срещу политическите несправедливости в света. Такъв е случаят с „The Signal and The Noise“. Албумът разглежда наболели теми, като финансови кризи, разсизъм, неравенството. За аранжиментът на една от песните е използван семпъл на пеещи протестиращи в Сирия. „Песента, която пеят е написана от Ibrahim Qashoush, който е убит заради нея. Нямаше как да не го използваме, за да разкажем за смелоста му.“, заявяват ADF. Групата е про активистки настроена, което показват не само чрез социалните си текстове. В края на февруари ADF ще озвучат прожекцията  на френския филм „La Haine“, в който основните теми са расизмът, наркотиците и социалното положение в предградията на Париж. Всъщност протестите са пряко свързани с началото на бандата.  Целта на Jon Pandit, основателят на формацията, е да прави музика, за да се бори с расизма и да направи „място“ на сцената за индийските артисти, които живеят в Англия. И до ден днешен Asian Dub Foundation са автентични и независими, както в първата си година, а музиката им остава непреходна. „Rebel Warrior“, например, е на две десетилетия, но тексът й е все така актуален.

Asian Dub Foundation Sound System означва  диджей формат с MC и перкусии. Групата разбива  популярното мнение, че „Sound System“ е статично изпълнение на dj с помощта на mc. „Саундсистем вариантът на ADF е едно от най-страхотните изпълнения на живо, което ще видите някога“, споделят фенове в youtube.

Не пропускайте Asian Dub Foundation Sound System на 26.02.2015 г., четвъртък, клуб „Mixtape 5“. Вратите отварят в 22.00 часа. Билети може да намерите в мрежата на Ticketlogic на цена от 25 лв. На място билетите ще струват 30лв.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо