Открийте ни и в

Музика

BANSKO BEAT събра звездите с публиката

MIKA

публикувано

на

Два дни под звездите, до звездите. Bansko Beat се състоя за първа година и доведе на централния площад в Банско групи и изпълнители като Little Dragon и James Arthur. Те обаче съвсем не бяха единствените любимци на публиката. Mo’ Kalamity, Mo’ Horizons и още много други плениха сърцата на банскалии и всички гости на града, които бяха хиляди. Поли Генова бе водеща на фестивала, като направи много повече от това – стана любимата водеща на публиката в тези два дни.

В петък, 10-ти фестивалът беше открит от DJ Desy & Mr. Vagabond. Техният проект Soul Weapons Soundsystem подейства притегателно на тези, които го чуха и те бързо се придвижиха пред сцената. Под жаркото слънце на сцената след Деси застана Shawn Lee’s Ping Pong Orchestra, които изпълниха класиката Kiss The Sky, кавърът Let Me Blow Your Mind и авторски парчета, изпълнени с чувствен блус и свеж рок.

След това дойде време за Mo’ Kalamity & The Wizards. Roots reggae вибрациите, любовта и чистокръвният dub, който се лееше от сцената удави Банско в емоции. Вокалистката Mo’ Kalamity се свърза с публиката и сякаш ги омагьоса с мекия си глас. Площадът затанцува и заобича, и не спря до 22 ч. Тогава Little Dragon впечатлиха с разтърсващ звук и безупречно live изпълнение. Юкими и компания хвърлиха публиката, която беше дошла от цяла България и най-вече от София, в еуфория от изпълнението им. Светлина и звук от друго измерение, това ни показаха Little Dragon. И завършиха с екзплозия от глас и инструментал!

SONY DSC

Вторият ден беше по-дълъг, но не по-малко вълнуващ. Началото бе поставено малко по-късно от предвиденото, в 13 ч. със Selector Rossen, който подгря публиката. Нищо обаче не можеше да я подготви за това, което се случи. Момчетата от Nu Ance, последвани от Jeremy? се оказаха една (не)очаквано добра комбинация. Събота следобед се превърна в тържество на алтърнатива и вълнуващите рифове. Nu Ance изпълниха своите авторски парчета, сред които разбира се Daylight – техния най-голям хит. Ако не сте ги чували, веднага трябва да поправите тази грешка. Jeremy? бързо събраха почитателите си още с първата дума, която Ерсин произнесе на микрофона. А след това забиха нечовешки. Fake Fruits покори площада и влезе в ума и сърцата на още повече хора.

Sensimillianz поеха щафетата и час и половина продължиха реге традицията от предишната вечер. След тях Sam Feldt зае мястото си зад пулта и под парещите лъчи на банското слънце, разхлаждайки се с бира. Кристален саунд и страхотен сет показа холанското DJ чудо. Може би заради мощния му бас замалко прекъсна тока на площада. Когато тръгна отново, танците продължиха!

Миленита и Mo’ Horizons държаха публиката на крака и в движение. Миленита, заедно с група „Футбол и шахмат“ пяха за Мария, пяха и за Банско… Mo’ Horizons както винаги запалиха дансинга с бразилските си електро хитове. А публиката танцуваше, после полежа в хамачената градина, за да презареди, след което с бира или сайдер в ръка се върна на площада.

За да посрещне него. Негово поп величество James Arthur. Половин час преди да излезе на сцената той се срещна с най-големите си фенове бекстейдж. Десетки почитатели на James го очакваха разтреперани и развълнувани от нереалната среща. Когато той дойде, всички онемяха за секунда. След това, обаче, той не пропусна да прегърне и да се снима с всеки един от дошлите и с усмивка им раздаде автографи.

В 22.15 ч. в събота, 11-ти юли, писъците на хиляди фенове оглушиха Банско и региона. James Arthur докара истинска истерия с качването си на сцената на Bansko Beat. Започна с You’re Nobody Till Somebody Loves You, продължи с Faded и стигна до кулминационните Impossible и Recovery. Излишно е да се описва еуфорията и радостта на хилядите малки и големи фенове на британската звезда. Те бяха истински и неподправени, и пяха с цяло гърло до края.

[media-credit name=“снимка: Елица Миланова“ align=“aligncenter“ width=“640″]SONY DSC[/media-credit]

След концерта много фенове чакаха пред бекстейджа, за да видят отново любимия си певец. И го направиха, около час след изпълнението си James напусна фестивала, не пропускайки да се снима с още фенове и да даде автограф на още няколко треперещи ръце.

„Бохемия Ентъртейнмънт“ и Община Банско биха искали да благодарят на всички партньори, които подкрепиха фестивала, както и на всички изпълнители и посетители за изключителната емоция!

Автор на снимките: Елица Миланова

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо