Открийте ни и в
Jesus Christ Superstar

Компании

Beerфестът 2015 затвърди Стара Загора като Столица на бирата

MIKA

публикувано

на

В продължение на 10 дена Beerфестът предложи най-доброто от българската съвременна музика на жителите и гостите на Стара Загора. Общо 15 банди излязоха пред 5 000 души на фестивалната сцена, като нито артистите, нито феновете се изплашиха от дъжда през последните два дена. По време на фестивала в четирите къта на любимите марки бира гостите на Beerфестът имаха възможност да се забавляват всеки ден с четири специални инсталации. За десетте дена на фестивала бяха изиграни 10 турнира на джаги, феновете си направиха 1 200 фестивални снимки, бяха раздадени повече от 900 значки-звезди за изкусно наливане на бира, а старозагорци отсъдиха след гласуване, че обичат най-много в свободното си време да се срещат с приятели на по бира.

Една от дългоочакваните изненади на Beerфестът бе Кмет на Столицата на бирата и Истински ценител и познавач на бирата и пивопроизводството. Всеки кандидат трябваше да попълни специален въпросник, в който да докаже богатите си познания в областта на пивоварството и бирата, както и да даде отговор на въпроса защо именно той трябва да стане кмет на Столицата на бирата. Изборите продължиха цели 10 дена и накрая авторитетно жури избра за кмет на Beerфестът Димитър Бахчеванов, който спечели златна карта за посещения в единствения бирен музей у нас – „Светът на Загорка“, както и възможността да стане официален посланик и рекламно лице на Beerфестът 2016. За негов заместник и истински познавач на бирата бе избрана Анелия Димитрова-Петрова, която пък спечели сребърна карта за „Светът на Загорка“. Специалната изненада на Beerфестът беше, че лично вокалът на Svetlio And The Legends, Светльо Витков, връчи двете грамоти за Кмет на Столицата на бирата и Истински ценител и познавач на бирата и пивопроизводството.

Последният уикенд на Beerфест бе подгрян от петъчен фънк и неподражаемите Southwick, които след множеството брилянтни импровизации изпълниха и парчето си Мисля те, с което сложиха край на 8-мия ден на Beerфестът. Уикендът започна под звуците на Стела Петрова и Гено Господинов, които изпълниха в абсолютно неподражаемия си стил кавъри на някои от легендите в световната музика, като част от песните си Стела изпя в непринуден дует с феновете си от предните редици на публиката. Веднага след тях на сцената излезе една от най-добрите български инди рок банди – JEREMY?, която само след няколко свои сингъла влезе в класациите на MTV. Освен хитовете си Fake Fruits и Hope, бандата изпълни и кавъри на някои от най-популярните рок и инди групи в света, като меланхоличният им сетлист беше в синхрон с дъждовното време, което само екзалтира още повече публиката.

Безспорно след първия ден на Beerфестът, вторият най-силен беше последният. Сцената в неделя откриха МЛЪК!, които първо спряха дъжда, а и за пореден път доказаха, че музикалните определения пънк, ска, алтърнатив, метъл и реге са недостатъчни, за да опишат неподражаемия им стил и неповторимо сценично поведение. Български каубои, Влакче и Всеки мрази красивите и умните (последните две от албума им Балканозавър) бяха само част от песните, които те изпълниха. Последната група в последната вечер на Beerфестът бяха легендарните Svetlio And The Legends. Групата излезе 3 пъти на бис, а публиката се увеличаваше с всяка следваща песен. Разбира се, Светльо изпълни и някои от най-големите хитове на Хиподил.

На сцената на Beerфестът от 2 до 11 октомври пяха: Анна Пешева и Brave Band, NaNa & TheGanG, Жасмина и Авантгард, Overground Brass Band, Dream Team, Стела Петрова и Гено Господинов, както и Б.Т.Р., Svetlio And The Legends, Уикеда, МЛЪК!, Southwick, JEREMY?, Ogi 23 и Rudi, Duli, Muden & Kukusheff.

Организаторите на BeerФестът Загорка АД и Община Стара Загора осъществиха успешно намеренията си в подновяване на традицията за бирен фестивал в града.

Повече подробности за Beerфестът бихте могли да откриете на страницата във Фейсбук:  www.facebook.com/thebeerfest

[media-credit name=”Beerfest – Amstel” align=”aligncenter” width=”1024″]Beerfestut_Corners_Amstel[/media-credit]

[media-credit id=2 align=”aligncenter” width=”1024″]Beerfestut_Corners_Ariana[/media-credit]

[media-credit id=2 align=”aligncenter” width=”1024″]Beerfestut_Corners_Zagorka[/media-credit]

[media-credit name=”Jeremy?” align=”aligncenter” width=”1024″]Beerfestut_Jeremy_1[/media-credit]

[media-credit name=”Jeremy?” align=”aligncenter” width=”1024″]Beerfestut_Jeremy_2[/media-credit]

[media-credit name=”Кметът на Столицата на бирата Димитър Бахчеванов” align=”aligncenter” width=”1024″]Beerfestut_Kmet_na_Stolitsata_na_birata_Dimitar_Bahchevanov[/media-credit]

[media-credit name=”Млък” align=”aligncenter” width=”1024″]Beerfestut_MLUK_1[/media-credit]

[media-credit name=”Млък” align=”aligncenter” width=”1024″]Beerfestut_MLUK_2[/media-credit]

[media-credit name=”Познавач на бирата – Анелия Петрова” align=”aligncenter” width=”1024″]Beerfestut_Poznavach_na_birata_Aneliya_Petrova[/media-credit]

[media-credit name=”Southwick” align=”aligncenter” width=”1024″]Beerfestut_Southwick_1[/media-credit]

[media-credit name=”Southwick” align=”aligncenter” width=”1024″]Beerfestut_Southwick_2[/media-credit]

[media-credit name=”Стела Петрова и Гено Господинов” align=”aligncenter” width=”1024″]Beerfestut_Stela_Petrova_Geno_Gospodinov[/media-credit]

[media-credit name=”Svetlio and the Legends” align=”aligncenter” width=”1024″]Beerfestut_Svetlio_and_the_Legends_1[/media-credit]

[media-credit name=”Svetlio and the Legends” align=”aligncenter” width=”1024″]Beerfestut_Svetlio_and_the_Legends_2[/media-credit]

[media-credit name=”Svetlio and the Legends” align=”aligncenter” width=”1024″]Beerfestut_Svetlio_and_the_Legends_3[/media-credit]

[media-credit name=”Svetlio and the Legends” align=”aligncenter” width=”1024″]Beerfestut_Svetlio_and_the_Legends_4[/media-credit]

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Tехнологии

Нов аранжимент на популярната Galaxу мелодия „Отвъд хоризонта“

MIKA

публикувано

на

от

снимка: forbes.com

Смартфоните вече са неизменна част от нашето ежедневие, а тонът им на звънене придобива все по-голямо значение за модерния потребител. „Отвъд хоризонта“ е може би една от най-популярните смартфон мелодии, тъй като е фабрично вградена във всички Galaxy телефони от 2011 г. насам. Като резултат е станала толкова разпространена, че често чуем ли добре познатото звънене, се чудим дали не звъни собственият ни телефон.

Всяка година „Отвъд хоризонта“ има ново звучене, за да бъде в унисон с цялостното излъчване и стил на най-новите модели Galaxy. Тази година Samsung възложи на исландския композитор Петър Йонсон да пречупи мелодията през своята творческа призма.

Минималистичният аранжимент на Йонсон, разгърнат чрез деликатно наслагващ се инструментал, отвежда слушателите на пътуване отвъд хоризонта, за да открият красотата на необятното. Мелодията започва с нежни тонове от пиано, което изпълнява и основната тема. Към нежното звучене постепенно се въвеждат и останалите инструменти, докато музиката не достигне кресчендо и след това се разнесе и постепенно затихне.

За представянето на най-новия аранжимент на „Отвъд хоризонта“ е заснето и специално видео. То започва със сцена, в която самият композитор Петър Йонсон изпълнява творбата си на пиано. Първоначалните кадри преливат в един плавен и приказен полет над исландските равнини. Секващите дъха гледки над скандинавски мъгливи планини, назъбени и с причудливи форми скали, горещи гейзeри и снежни хълмове, са заснети с панорамни камери над Исландия.

Авторската интерпретация на „Отвъд хоризонта“ на Йонсон, провокира в слушащите я най-съкровени и често загърбвани в ежедневието ни неподправени и съкровени чувства. Тазгодишният аранжимент на популярната Galaxy мелодия релаксира съзнанието и лекува душата, като деликатно гали слуха на всеки, които я чуе, без значение на възрастта.

За да се насладите на най-новото звучене на популярната Galaxy мелодия „Отвъд хоризонта“ под аранжимента на Петър Йонсон, моля последвайте този линк.

Продължете понататък

Компании

Бизнес консултантите продължават да са сред най-търсените кадри

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

ERP Academy и Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) създадоха магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“, провокирани от факта, че в България има редица университети, които подготвят програмисти, но  няма нито една специалност, насочена към процеса на внедряване на системи за управление на бизнеса. Сфера, в която специалистите трябва да разбират както от софтуерни технологии, така и от счетоводство и финанси, управление на бизнес процеси и много други области.

Магистърската програма е първата по рода си в България, която подготвя изключително търсените и ценени консултанти по бизнес софтуер. С нея студентите се реализират не като програмисти, а като специалисти по внедряване, продажба и поддръжка на висок клас решения за управление на бизнеса – професии, които стават все по-търсени в световен мащаб. Програмата е с икономическа насоченост, но се фокусира върху това как информационните технологии помагат за укрепването на модерни предприятия, които се стремят да постигнат своите стратегически приоритети чрез използването на нови технологии.

Освен задължителните теоретични знания и практически умения, свързани с управлението на сложни системи за управление на бизнеса, студентите получават и задължителните за всеки добър бизнес консултант съвети, свързани с бизнес комуникациите. Курсът се води от  доц. д-р Даниела Илиева-Колева – професионален консултант по бизнес етикет и международен протокол. Нейният профил включва богат опит в бизнес комуникацията, интеркултурна комуникация и презентационни умения. По време на курса студентите научават не само успешни техники за комуникация и въздействие, а и безценните знания и умения, свързани с по-добро разбиране на човешката природа, на начина, по който функционира мозъкът и причинно-следствената връзка между анатомични и когнитивни процеси.

Магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“ залага силно идеята на западния модел на преподаване, като от студентите се изискват решаването на реални бизнес казуси и участие в ролеви игри. Програмата включва обучение по някои от най-перспективните сфери на бизнес софтуера като системите от клас ERP, CRM, BPM (Business Process Management), бизнес анализите и управлението на големи масиви от данни, обединените комуникации (unified communications), мобилните приложения, Internet of Things (Интернет на нещата), бизнес комуникациите и други. По време на обучението си студентите получават възможност за изява на своите умения, а тези от тях, които се представят най-добре получават предложение за реализация в компаниите, партньори на магистратурата.

Продължете понататък

Горещо