Открийте ни и в

Tехнологии

Bosch Sensortec представя най-малкия в света 9-осев сензор за движение

MIKA

публикувано

на

Bosch Sensortec представи на пазара BMX160 – компактен 9-осeв сензор за движение. Той е подходящ за много и различни сфери на употреба като смартфони, смарт часовници, спортни тракери, устройствата за добавена и виртуална реалност. Съвместим е и с различни бижута с интелигентни функции – пръстени, огърлици и др.

За разлика от смартфоните, при персоналните преносими устройства като очила, гривни и брошки има строги ограничения, свързани с размерите и разхода на електричество. При тях миниатюрният и енергийно ефективен 9-осев сензор BMX160 е идеалният компонент с разход на електричество от 1,5 милиампера (mA). С размери 2,5 х 3,0 х 0,95 mm това е най-малкият 9-осев сензор за движение в света.

„Комбинирайки напредналите технологии на Bosch Sensortec в едно устройство, BMX160 поставя нови стандарти пред индустрията с високата си производителност, малки размери и ниско електропотребление“, каза Жан Форг, вицепрезидент „Маркетинг“ в Bosch Sensortec. „Новият сензор с лекота преодолява днешните ограничения за вграждане в смартфони и е насочен към изискванията на персоналните преносими устройства, при които размерът на платките и ниското потребление на енергия са на още по-високо ниво.“

[media-credit id=1 align=“aligncenter“ width=“600″]2[/media-credit]

Приложения за преносими устройства

BMX160 прави възможно разработването на приложения за преносими устройства, които се нуждаят от данни като ориентиране на устройството в пространството, компас или сила и посока на гравитационно поле. Освен това той поддържа функции като 3D картографиране в закрити пространства и смартфон приложения за виртуална реалност. В комбинация със специалния софтуер Bosch Sensortec BSX, производителността може да се оптимизира допълнително.

Еднокомпонентният BMX 160 ефективно замества широко използваното решение днес от два компонента, състоящо се от 6-осев IMU и 3-осев геомагнитен сензор. Иновативният 9-осев сензор за движение на Бош предлага максимална гъвкавост по отношение на мястото на поставяне, преодолявайки сегашните пречки в позиционирането на геомагнитните сензори. Съвместимостта с превърналия се вече в стандарт за производството 6-осев IMU BMI 160 опростява задачата за актуализиране на дизайна.

Вграден модул за управление на захранването

BMX160 има вграден модул за управление на захранването (Power Management Unit – PMU), който поддържа приложения при изключително ниска електроконсумация. Това позволява  изразходващият много енергия процесор да може да бъде оставен за дълго време в спящ режим, например при преброяване на крачки. По този начин уреди, захранвани от батерии, могат да бъдат ползвани значително по-дълго време преди следващото зареждане. Интегрираната функция за броене на крачки и използваният в Android детектор за движение (Significant Motion Detector) се нуждаят само от по 30 микроампера (μA) електроенергия.

Акселерометърът, жироскопът и компасът в BMX160 са оптимизирани за много малки отклонения, нисък шум и отлична стабилност при температурни промени. Жироскоп технологията на Bosch Sensortec се отличава с изключително ниски нива на отклонение и закъснение, което е ключово изискване за потребителски изживявания в реално време, особено при приложенията за виртуална и добавена реалност.

Аndroid е търговска марка на Google Inc.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Горещо