Открийте ни и в

Музика

Broken Balkanz 2015 наближава – очакват ви 40 ди джеи от българската и международната drum`n`bass сцена

MIKA

публикувано

на

Остават броени дни до началото на 15-то издание на Broken Balkanz най-старият музикален фестивал на открито в България. Фестивалът ще се проведе от 17 до 19 юли 2015 на Витоша, в непосредствена близост на хижа Момина Скала (1485 м надморска височина). Участниците тази година ще са основно гости от Балканските държави, доказали своите умения на световната drum’n’bass  сцена.

Ето и най-очакваните от тях:

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“960″]TELEKINESIS[/media-credit]

Телекинесис

През 2009-та година двамата словенци Smooth и Markoman започват да работят заедно върху съвместни тракове без дори и да си помислят за това което им предстои да постигнат на електронната сцена. С издания за лейбъли като Bad Taste, Blackout и Eatbrain, балканците се превръщат в едни от топ артистите на световната днб сцената.

 

Billain

Отраснал в една  невъобразима реалност на война в родния си град Сараево(столицата на Босна и Херцеговина) неговата музика може да всели чувство на понякога изкривен и сюрреалистичен характер на света и нашето съществуване.

Прецизният му саунд дизайн не остава незабелязан и освен, че издаде за редица големи лейбъли, беше промотиран и достигна то милиони слушатели по света благодарение на платформи, като BBC и UKF.

 

Disphonia

През 2006-та година Костас и Джордж осъзнават, че имат общи виждания за Drum & Bass музиката и създават един от най-мощните балкански проекти Disphonia.

Двамата гърци започват като артисти в местната организация Funxion Crew, a вече имат издадени тракове за Eatbrain, SOM Music, Dutty Audio.

В момента Disphonia е една от марките, които представя Broken Balkanz движението навсякъде в Европа, а траковете и сетовете им се приемат добре дори от най-претенциозните публики по света.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“511″]SPLASHEADS[/media-credit]

Spasheads

TREO е един от най-известните сръбски артисти. Неговият продуцентски потенциал е забелязан рано, което му помага да издаде за големи лейбъли като Close 2 Death, Citrus, Critical, SOM Music, C4C, Sinous и други.

Тази година стартира проект със сънародника си Crimsonix, който се нарича Splasheads и съвсем скоро се очаква да издаде дебютно ЕР за Eatbrain. Нa Broken Balkanz ще чуем новият им проект премиерно!

 

А до 12 юли 2015 може да гласувате и за традиционното състезание за миксове, победителят от което ще заеме достойно място в програмата на фестивала – http://2015.hmsu.org/mix-contest/.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“638″]BROKEN BALKANZ 6[/media-credit]

Напомняме ви, че Broken Balkanz е най-старият музикален фестивал на открито в България и е първият drum’n’bass фестивал у нас. Провежда се от 2001 г. насам и всяка година събира десетки международни изпълнители и хиляди фенове, които не само сверяват часовниците си с новите тенденции в любимия си музикален стил, но и прекарват няколко дни заедно, обединени от различни каузи, игри и забавления.

Във фестивалната зона ви очакват безплатна къмпинг зона, хек игрище, игри и много изненади.

Пълна информация за артистите, локацията и историята на фестивала ще откриете на fest.hmsu.org.

 

Broken Balkanz  се организира от най-голямото музикално движение за дръ менд бейс в България – H.M.S.U. (Hard Music and Sounds United). Основна цел на движението е популяризиране на дръм енд бейс културата у нас, а и на Балканите.

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо