Открийте ни и в

Общество

Brother се бори с климатичните промени

MIKA

публикувано

на

В продължение на повече от десетилетие Brother подкрепя благотворителната инициатива за борба с обезлесяването Cool Earth – като инвестира в местните общности, намаляването на емисиите от CO2 и опазването на света, в който живеем.

Единият от основните фокуси са дъждовните гори – скъпоценни земни площи, не само заради красотата на природата, но и заради положителното им влияние върху околната среда.

Тропическите гори са безценни за климата на планетата в момента – те поглъщат въглероден диоксид и произвеждат кислород, за да забавят хода на глобалното затопляне. Освен това способстват за образуването на дъжда, който напоява селскостопанските култури и са дом на хиляди растения, животни и хора.

Тъй като нивата на CO2 към днешна дата са по-високи от когато и да било през последните  800,000 години1, загубата на една дъждовна гора е сериозен глобален проблем. Затова японската компания Brother се радва, че има дългогодишно партньорство с благотворителна организация, чийто подход би могъл да даде решение на проблема.

В изминалото десетилетие Brother подкрепя благотворителната организация Cool Earth, чиято дейност е насочена към борбата с глобалното обезлесяване.

Това видео на Cool Earth, заснето с общността Asháninka в Перу, изразява съвсем точно какво означава за тях горският им дом:

В рамките на това сътрудничество, при връщането на всеки осем мастиленоструйни касети или четири тонер касети, получени чрез безплатната схема за връщане и рециклиране на Brother https://www.brother.bg/about-brother/brother-earth, защитаваме едно дърво в Перу или Папуа Нова Гвинея.

В тези населени места локалната общност е зависима от дъждовната гора, а гората на свой ред е зависима от общността.

Преди десетилетие тропическите гори в тези общности бяха изложени на риск от обезлесяване; хората нарушаваха законите, за да се сдобият с дървета, които продаваха за пари, които след това харчеха за закупуване на лекарства, гориво или храна.

Cool Earth предложи по-добро решение – властта да бъде върната в ръцете на местните общности. Тяхната подкрепа даде възможност на хората да вземат собствени решения. Инвестициите в образование, здравеопазване и обучения дават на настоящите жители и на бъдещите поколения възможности за кариера и прехрана.

Тази инвестиция означава, че сега местните хора печелят повече от фермерство и други бизнеси, отколкото биха могли чрез продажбата на земята си на компаниите за дърводобив. Създаването на по-силна общност означава осигуряване на повече безопасност за гората.

Партньорството води и до намаляване на емисиите на CO2. Благодарение на схемата за връщане и рециклиране на Brother над 1,6 милиона касети за принтер бяха преработени само през 2018 г., спестявайки 3 652 тона CO2 в Европа.

Касетите, върнати от европейските клиенти на Brother, се преработват и получават нов живот в центровете за рециклиране в Обединеното кралство и Словакия в съответствие с принципите на кръговата икономика за повторна употреба, обновяване и ремонт.

Нов анализ, подкрепен от японската Асоциация за екологично управление на промишлеността (JEMAI), извършен през юли 2019 г., потвърди, че водещият за пазара процес на възстановяване на тонери на Brother позволява средно 37,2% намаление на емисиите от CO2 в сравнение с току-що произведена касета.

„Всеки може да се присъедини и да направи малка стъпка, която да доведе до голяма разлика. Просто ни изпратете вашите празни касети и тонери Brother и ще помогнете на работата на Cool Earth в дъждовните гори по света.“ – каза Ива Тотева, мениджър маркетинг и продажби в Brother България.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Реклама Apollonia

Lifestyle

Сподели своята лятна тренировка с BOEC.BG 

MIKA

публикувано

на

от

Водещият сайт за бойни спортове и изкуства BOEC.BG отправя лятно предизвикателство към читателите си. В разгара на най-горещия месец от година, в който традиционно мислим за море, BOEC.BG стартира инициативата „Моята лятна тренировка с BOEC.BG“, с която призовава читателите да споделят как поддържат добра форма. Всеки може да се включи в кампанията като изпрати видео до 1 минута, в което показва своята тренировка, независимо дали е във фитнеса, в домашни условия или на плажа.

До края на август всеки, навършил 18 години, може да се включи в инициативата, като изпрати видео и попълнена декларация за участие на имейл: news@boec.bg или като лично съобщение в профила на BOEC.BG във facebook и Instagram. Повече за инициативата „Моята лятна тренировка с BOEC.BG“ може да намерите ТУК.

Най-добрите и впечатляващи клипове ще бъдат излъчени в предаването BOEC.BG по Bulgaria ON AIR през септември.

Сайтът BOEC.BG, който е част от Investor Media Group, е най-голямата платформа за бойни спортове и изкуства у нас. В специализираната медия освен актуална информация за любимите спортове и спортисти, потребителите могат да намерят и интервюта и тренировки на някои от най-големите имена в света на бойните спортове и изкуства. През 2019 година BOEC.BG прерасна в телевизионно предаване, което се излъчва всяка неделя, от 19 часа, по Bulgaria ON AIR.

BOEC.BG традиционно е медиен партньор на едни от най-големите първенства и състезания в сферата на бойните спортове у нас и по света. Сайтът предава на живо и всичко от ринга и зад кулисите на международната верига галавечери SENSHI.

Продължете понататък

Музика

Соня Йончева избра Божидар Божкилов за концерта в Пловдив 

MIKA

публикувано

на

от

Божидар Божкилов, снимка: ПР

50 млади оперни певци се бориха за честа да излязат на сцена със световното сопрано в Античния театър

Оперната прима Соня Йончева избра младия бас Божидар Божкилов /26 г./  сред 50 участника в конкурса, който тя обяви в края на месец юни. Певицата има желание да лансира пред публиката млад български изпълнител.

На 25 август те заедно ще се качат на сцената на Античния театър в Пловдив. Божидар ще изпълни любимата си  ария на крал Филип II от четвърто действие на операта „Дон Карлос“ – „Ella giammai m’amo“. Той е първа година специализант в Accademia Teatro alla Scala и вече работи в прочутата Ла Скала в Милано.

„Божидар се наложи като победител от първия момент, заради изключително красивия си тембър, доста добра музикалност и много добро и спокойно присъствие на сцената. Той е само на 26 години и смятам, че му предстои много добра кариера. Нямам търпение да го представя в нашия концерт!“, каза Йончева за избора на младия бас.

„Безкрайно благодаря за гласуваното доверие към мен и вниманието към новото поколение български оперни певци.  За всеки един от нас, щастието би било неизмеримо да застанем до Вас на родна сцена“, отвърна Божкилов на жеста, който световноизвестната българска певица прави към новото поколение оперни артисти.

“Първо бях много поласкана да получа повече от 50 досиета с кандидати от цялата страна! Изборът беше много труден, в България има невероятни оперни таланти. От всичките кандидати около седем ми направиха много силно впечатление, между които едно момиче на 18 години от София и момче от Пловдив – баритон. Възрастовата граница на участниците в конкурса беше от 13 до 45 години“, каза Йончева, която след серия успешни концерти в Италия на 19 август ще има Гала с ренесансов репертоар на фестивала в Залцбург, който тази година въпреки пандемията отбелязва своя 100 годишен юбилей.

Веднага след Австрия Йончева пристига за няколко дни в родния си град Пловдив за спектакъла „Завръщане“ на 25 август на сцената на Античния театър.

Соня ще изпълни арии от прочути опери с оркестъра на Пловдивската опера под диригентството на Найден Тодоров. В програмата са включени произведения на Верди, Пучини, Маскани, както и изпълнение – изненада, подготвено специално за българската публика.

Билети за концерта на Соня Йончева в Античния театър в гр. Пловдив на 25 август на цени от 40 до 120 лв. все още могат да бъдат закупени онлайн от epaygo.bg или намясто в офис мрежата на EasyPay.

Продължете понататък

Горещо