Открийте ни и в

Lifestyle

CarAmigo официално стартира в България

MIKA

публикувано

на

CarAmigo e българо-белгийски стартъп, който свързва собствениците на автомобили с хората, които имат нужда от кола за определен период от време. Платформата вече оперира в няколко европейски държави, а само за едно тримесечие в българската секция са регистрирани около 300 частни автомобила, които вече могат да бъдат наемани на CarAmigo.co.

Броят на автомобилите на глава от населението в България расте, а обикновено използваме колите си само в 5% от времето. Притежаването е все по-скъпо удоволствие заради съпътстващите застраховки, данъци, винетки и такси за паркиране. Без дори да става дума за задръстванията, липсата на паркоместа и все по-плашещите класации, в които София е европейската столица с най-замърсен въздух…

CarAmigo предлага алтернатива на всичко това! Компанията базира бизнес модела си върху принципите на икономиката на споделянето, според които собствеността води до загуба на ресурси, докато споделените блага спестяват пари и превръщат разходите в активи.

Освен благотворното влияние върху личните финанси и околната среда, CarAmigo осигурява удобството да наемеш автомобил от приятел, или от удобна локация.

caramigo_4

Разбира се, сделките между потребителите са защитени от цялостна система от предпазни мерки, разделена в три основни компонента:

 1. Застраховане – всеки автомобил в CarAmigo получава автокаско за периода на споделяне на превозното средство, осигурено от „Групама Застраховане“ ЕАД
 1. Пътна помощ – при повреда на пътя влиза в сила безплатна денонощна пътна помощ в партньорство с „Групама Застраховане“ ЕАД .
 1. Сигурност:
 • CarAmigo проверява профила на всеки потребител и всеки автомобил при регистрация.
 • При всяко наемане потребителите са оценявани чрез точкова система от 1 до 5. Всеки потребител (наемател и наемодател) задължително оставя коментар за извършената услуга. Рейтинговата система гарантира дългосрочно коректното потребление на услугите чрез платформата.
 • CarAmigo работи със сигурни плащания

Как работи CarAmigo:

 • Иван е собственик на автомобил. Деси няма автомобил.
 • Иван регистрира безплатно колата си в платформата за споделяне на автомобили между частни лица CarAmigo.co и сам определя цената й.
 • Деси се нуждаете от кола за няколко дни.
 • Тя започва да търси в платформата автомобил, който най-много подхожда на нейните нужди (това е колата на Иван!). Деси изпраща заявка за резервация към Иван, който може да я приеме, но може и да я отхвърли.
 • Иван приема резервацията. Двамата се срещат в уречения предварително ден за предаване на ключовете и последна проверка (състояние на автомобила, документи на превозното средство, документи за самоличност и т.н.)
 • Готови за път! Колата на Иван е защитена със застраховка и денонощна пътна помощ за целия период на наем.

Ще откриете CarAmigo на:

www.caramigo.co

https://www.facebook.com/CarAmigoBG

https://twitter.com/CarAmigoBG

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Lifestyleпреди 6 дни

JYSK България представи новата си колекция градински мебели и декорация пролет/лято 2019

Класическапреди 1 месец

BOND представят нови композиции на концерта си в София на 26 март!

Музикапреди 1 месец

Vola Open Air отново ще зарадва меломаните през юли

Културапреди 1 месец

Днес излиза новата книга на Франсис Фукуяма „Идентичност“

Музикапреди 1 месец

11 години след смъртта на Дими, Дара Екимова записа дует с него

Събитияпреди 1 месец

Инна ще разгледа Велико Търново преди концерта си на 17 март (неделя)

Дръм и Баспреди 1 месец

HMSU presents: Hospitality Bulgaria 2019

Музикапреди 2 месеца

‘The One’, актуалният сингъл на британската соул и ар енд би дива – Джорджа Смит

Обществопреди 2 месеца

Aniventure Comic Con обяви част от звездите, които ще посетят България през септември

Lifestyleпреди 2 месеца

Холивудската актриса Дженифър Анистън се подмладява с Ултера

Горещо