Открийте ни и в

Lifestyle

Carducci стъпва със сериозен отпечатък и в България

MIKA

публикувано

на

снимки: Zlatimir Arakliev, ПР

След Флоренция, Дубай, Москва и Южна Африка бранда Carducci отваря свой представителен бутик и в The Mall София, , след като досега се предлагаше в магазините на M`SUIT. Предстои и магазин в Пловдив мол Марково Тепе.

Снимките пресъздават духа на италия и свободолюбивия работещ мъж.

Представени са двата стила на марката – бизнес и кежуал.

Историята на италианската фамилия започва през 1835г. с Джозуе Кардучи – поет, учител, критик и обществен деец, роден в област Пиетрасанта.

cf030691-ok ok_1 ok_3

Две поколения по-късно, човекът който полага началото на модна къща Carducci е Зино Кардучи. Впечатлен от добре изглеждащите господа в костюми и усвоил текстилния занаят, в края на 40-те, Зино отваря малко ателие за мъжки облекла във Флоренция.

През 60-те години, вдъхновени от успеха на баща си, двамата синове – Лео и Давид Кардучи доразвиват марката като започват изработката на дамски дрехи, по нищо не отстъпващи на наложилите се haute couture къщи. Така в средата на 60-те братята Кардучи притежават 8 магазина в Европа и обличат едни от най-значимите имена в киноиндустрията.

Наложила се на пазара с качествени платове и луксозни стоки, Carducci разполага с производствени заводи в Турция и развита търговска мрежа в Европа, Южна Африка, Дубай и Русия.

Философията на Carducci e микс от италиански корени, безупречен шев и игра на цветове. Стимулирани от артистичния директор Осман Узун, колекциите са съчетание от контрасти между спортния и официалния стил. Съвременна и същевременно автентична Carducci въплъщава същността на италианската изработка на мъжки облекла и предлага радикално модерен подход към начина на живот.

image


Логото запазва автентичността си от края на 50-те, когато е било символ на фамилията. Братята Кардучи са го използвали като отличителен бродиран знак от вътрешната страна на дрехите. Изобразено в меден цвят, като естествен метал символизира произхода на естествеността на материите, а надписа наподобява стар фамилиен печат.

,,Щастлив съм, че ултра модерния бранд за мъже  CARDUCCI стъпва със сериозна заявка и у нас, след успешно представяне на впечатляващия моден форум Sofia Fashion week. Гордея се,че изключително позитивната Виолета Донкова и Петя Димитрова успяха да утвърдят този бранд с класа и стил. Екскулзивно свежа и пъстра колекция видяхме и по време на престижния конкурс Мистър България 2016 в модерната зала EFE Marinela hotel, споделя впечатленията си Наско Лазаров, собственик на ПРофайл.

[models] БогомилNikolaViktor, Sendo
[photograph] Zlatimir Arakliev
[styling] Yordan Ginkov
[hair] Georgi Petkov
[makeup] Anton Uzunov

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Горещо