Открийте ни и в

Култура

DANIEL ABREU открива тазгодишното издание на ONE DANCE WEEK

MIKA

публикувано

на

снимка: Jesús Robisco

Компания DANIEL ABREU, носител на Националната награда за танц на Испания за 2014 г., ще открие тазгодишното, осмо поред, издание на международния фестивал за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK. На 17 октомври в залата на пловдивския Дом на културата “Борис Христов” (ул. „Гладстон“ 15) испанците ще представят спектакъла ЖИВОТНО, който ще покани зрителите да се впуснат във фантазно пътешествие из лабиринтите на потребностите, желанията, копнежите и подсъзнателните инстинкти. Билети за спектакъла могат да бъдат закупени на цена от 10 лв. в мрежата на Eventim, а за онези, които искат да станат част от всички събития на фестивала, има специален Фестивален пас на цена от 40 лв.

Спектаклите от тазгодишната селекция на фестивала изследват и представят вълненията и преживяванията на всеки човек – от емоционалния вътрешен свят до социалните проблеми, с които се сблъсква всеки ден. ЖИВОТНО е хореографска творба, която ни потапя в енигматична атмосфера от натрупващи се една върху друга картини и сцени на физически и емоционални реакции и екстремни ситуации, в които се активира инстинктът. На сцената се разгръщат образи, разказващи за любов, емоционално уединение, борба, успокоение. Разиграват се действия, ситуации, реакции и взаимоотношения, които са свързани с идеята за животинското, налично във всяко човешко същество, и инстинкта за оцеляване. Интензивната енергийна, движенческа и визуална среда пресъздава непредсказуемия, реактивен свят на импулсите. Тук отново се случва характерното за стила на компанията смесване на танц и екшън, които се преплитат, движейки се около текстовете на Марина Вайнер.

Създател на този въздействащ спектакъл е хореграфът Даниел Абреу, носител на множество международни награди. Той създава компанията през 2004 г., представила до момента над 30 спектакъла в Европа, Америка и Азия. Основна посока на работата на компанията е използването на физическия инструментариум на тялото като средство за превеждане на поетиката на ежедневния живот в сценични образи. Всички изпълнители боравят със сложна движенческа лексика, което им позволява да изследват в дълбочина телесната комуникация. Спектаклите им целят да поддържат свежа способността на зрителя да наблюдава съзнателно, да бъде рефлективен и да се изненадва.

Повече информация за спектакъла и програмата на ONE DANCE WEEK.

Гостуването на Компания DANIEL ABREU се случва с подкрепата на Национален институт за изпълнителски изкуства и музика Испания (INAEM), Институт Сервантес София, Посолство на Кралство Испания в България.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо