Открийте ни и в

Телевизия

Discovery отбелязва 30 години в света на любопитството, изключителното качество и документалните поредици

MIKA

публикувано

на

На 17 юни Discovery Communications, медийната компания номер 1 в света, оперираща в платената телевизия, празнува 30 години от деня, в който визионерът Джон Хендрикс създава компанията, с което започва и излъчването на Discovery Channel – първият телевизионен канал, посветен на документалните поредици. През отминалите 30 години Discovery не измени нито веднъж на своето призвание и разказваше на зрителите си най-невероятните истории, представяше ми изумителни личности, какви ли не създания и ги отвеждаше на едни от най-смайващите места на планетата.

През последните три десетилетия, Discovery Communications се разрасна и се превърна в най-голямата платена телевизия в света, включваща в портфолиото си 10 канала, присъствие в над 220 страни и близо 3 милиарда абоната. От 1989 г., когато Discovery Channel става първият канал, започнал международно излъчване в и извън Европа, до сега компанията не е спряла да расте, стъпвайки на нови пазари, развиваща нови канали и формати и не на последно място нови телевизионни жанрове. Днес разнообразното портфолио на Discovery включва любими на зрителите канали като Animal Planet, TLC, ID и Eurosport, най-значимата спортна медийна група в Европа. Твърдо решена да остане лидер и обръщайки се към основните ценности на телевизията – да изненадва, да вдъхновява и да образова, само през последната година Discovery инвестира 2 милиарда долара в обогатяването на съдържанието си с вълнуващи поредици като Racing Extinction, Life of Dogs and Harley Davidson.

Discovery Channel изминава дълъг път от 17 юни 1985 г., когато излъчва първото си предаване „Пътят на айсберга“, достигнало до 156 000 абоната в САЩ. Днес, най-разпространеният телевизионен канал в света, достига над 450 милиона абоната в света. И въпреки че в наши дни разнообразието от канали с подобно жанрово съдържание е много по-голям, отколкото преди 30 години, Discovery Channel продължава да бъде избор номер 1 на зрителите и в Америка, и на международния пазар.

В България Discovery е на пазара от 15 години, а от 2010 г. компанията има и регионален офис у нас, отговарящ за изготвяне на програмата, медия планиране и азпространение на съдържанието на телевизията за Балканите. Портфолиото на Discovery за местния пазар включва 16 канала, което само по себе си е и един от най-добрите пакети в платената телевизия: Discovery Channel, Animal Planet, TLC, ID, IDx, IDx HD, Discovery Science, Discovery Science HD, Discovery Showcase HD, Animal Planet HD, Discovery World, Eurosport, Eurosport HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport News.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“683″]DN_30th_Anniversary_Timeline[/media-credit]

„Discovery вдъхновява поколения наред и се превърна в начин на осмисляне на света.“, каза Виктория Дейвис, регионален мениджър на Discovery за Югоизточна Европа. „Щастлива съм да споделя, че Discovery успя да запали онази искрица във всеки един от нас, която да ни накара да бъдем любопитни, да изследваме и да бъдем по-ангажирани със заобикалящия ни свят. Именно това любопитство и призванието да разказваме невероятни истории ни мотивират всеки ден да създаваме възможно най-доброто съдържание за нашите канали. Очакват ни още много приключения по пътя напред. Благодарни сме на зрителите и партньорите, които винаги са били до нас в това пътуване и се обръщаме към тях с покана да отпразнуваме заедно наследство ни до момента, но и бъдещото, което е пред нас.“

 

За да отпразнува годишнината си по незабравим начин, Discovery стартира специално Фейсбук приложение, посветено на феновете, от една страна, но и вдъхновено от желанието на телевизията да задоволява любопитството на хората. „Любопитство mApp“ е на Discovery Networks Bulgaria Facebook page и има за цел да очертае за какво са най-любопитни хората в петте държави от нашия регион – България, Румъния, Словения, Сърбия и Хърватска. Потребителите могат да избират своите „любопитства“ в десет предварително зададени категории като Изследване на света, Приключения, Оцеляване, История, Религия и т.н. Използвайки демографската статистика от приложението, Discovery ще създаде дигитална карта за всяка една от държавите, която ще показва какво е любопитно на хората в различните области на страната, както и ще сравни страните от региона една с друга.

„Открий своя ден на приноса“  е друга инициатива по повод 30-годишнината на Discovery, случваща се във всеки офис на компанията по света. Служителите на Discovery имат шанса да станат доброволци и да си изберат сфера, в която да задоволят собственото си любопитство, но и да допринесат за промяна в живота на хората. Основните три теми, около които е организирана инициативата и обществените дейности на служителите, са земя (залесяване на растения, почистване на паркове и др.), вода (работа с морски групи, инсталиране на машини за вода в обществени градини, и др.) и хора (работа с деца, почистване на училища и детски площадки и др.). В България служителите на Discovery ще посетят парк Врана в София, където ще научат повече за редки видове птици и допринесат за опазването им.

 

Повече информация за Discovery и какво се случи през изминалите три десетилетия може да намерите и на специално създадения уебсайт:

http://www.30yearsofdiscovery.com/.

Facebook: Discover Networks България

Hashtag: #Discovery30

 

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]DN_30th_Content_Timeline[/media-credit]

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Lifestyleпреди един ден

JYSK България представи новата си колекция градински мебели и декорация пролет/лято 2019

Класическапреди 4 седмици

BOND представят нови композиции на концерта си в София на 26 март!

Музикапреди 4 седмици

Vola Open Air отново ще зарадва меломаните през юли

Културапреди 1 месец

Днес излиза новата книга на Франсис Фукуяма „Идентичност“

Музикапреди 1 месец

11 години след смъртта на Дими, Дара Екимова записа дует с него

Събитияпреди 1 месец

Инна ще разгледа Велико Търново преди концерта си на 17 март (неделя)

Дръм и Баспреди 1 месец

HMSU presents: Hospitality Bulgaria 2019

Музикапреди 1 месец

‘The One’, актуалният сингъл на британската соул и ар енд би дива – Джорджа Смит

Обществопреди 1 месец

Aniventure Comic Con обяви част от звездите, които ще посетят България през септември

Lifestyleпреди 1 месец

Холивудската актриса Дженифър Анистън се подмладява с Ултера

Горещо