Открийте ни и в

Телевизия

Discovery Channel представя финалния сезон на емблематичната поредица „Ловци на митове”

MIKA

публикувано

на

Експертите по специални ефекти Адам Савидж и Джейми Хайнман се завръщат за финалния сезон на емблематичната поредица на Discovery Channel „Ловци на митове“. Дуото ще подложи на тест всеизвестни митове и градски легенди, като използва съвременната наука, за да разграничи фактите от митовете. В последния сезон на поредицата Адам Савидж и Джейми Хайнман правят нещо запомнящо се – сбогуват се с любимото си занимание с две експлозивни истории. Discovery Channel ще излъчи тези и още от последните експерименти на „Ловци на митове” всяка събота от 17:00 ч. с начална дата 2-ри юли.

Във финалния сезон на „Ловци на митове“ водещите предприемат най-големия си експеримент до момента – ще се опитат да смачкат огромен влак чрез вакуум и, тъй като разрушаването на коли е една от най-повтарящите се теми в историята на поредицата, ще се опитат да унищожат две коли по неопитван досега начин.

[media-credit id=2 align=“alignleft“ width=“640″]Discovery Channel[/media-credit]

В рамките на 14-годишната си история „Ловци на митове“ са активирали близо 1 000 експлозии. В последния сезон на поредицата Адам Савидж и Джейми Хайнман ще се опитат да направят нещо, което никога не са пробвали досега – да създадат имплозия във вакуум. Водещите отдавна искат да направят този експеримент, но сложната логистиката до момента винаги ги е спирала. Историята гласи, че някой решил да почисти резервоара на товарен влак, използвайки пара докато навън вали проливен дъжд. Инженерите правят грешката да затворят капака докато е още пълен с гореща пара и се отправят към дома. Дъждът охлажда резервоара, парата кондензира и се свива. В резултат на разликата в налягането, причинена от масата на влака, стоманата се смачква като кутия сода. „Ловци на митове“ отделят цял епизод на този мит, впускайки се в най-голямата логистична операция в историята на предаването.

Този и още много вълнуващи експерименти очакват зрителите на „Ловци на митове“ от 2-ри юли от 17:00 ч. по Discovery Channel.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“640″]Discovery Channel[/media-credit]

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо