Открийте ни и в

Телевизия

Discovery Channel разказва историята на един от най-отличителните лъвски прайдове в „Лъвовете от Саби Санд: Кръв и власт“

MIKA

публикувано

на

Документалната поредица „Лъвовете от Саби Санд: Кръв и власт“ разказва шокираща история за легендарната лъвска група Мапого в Южна Африка и тяхната ожесточена борба за власт, разказана от очевидци. Discovery Channel ще запознае зрителите с отличителния прайд в два епизода на 1-ви ноември от 22:00 ч. и 3-ти ноември от 23:00 ч. Поредицата представя живота на две неразделни лъвчета, наречени Мистър Ти и Кинки Тейл, които, заедно със своите трима братя, оцеляват сред болести и вилнеещи биволи преди неочакваната поява на мистериозния лъв Макулу, който се присъединява към прайда. Първоначално водени от силния Макулу, шестте лъва от Мапогос налагат опустошителен терор, като поемат контрола върху голяма територия и убиват 100 лъва само за година. Но неуморният стремеж на Мистър Ти към господство кара братята му да извършат жестоко предателство спрямо него. За лъвовете не съществува лидерство без наличие на врагове.

Лъвовете от Саби Санд: Кръв и власт“ проследява възходът на Мапого, които от 5 малки лъвчета се превръщат в безстрашни млади лъвове. Животът им се променя, когато майка им дава шанс на непознатия Макулу, който в последствие оглавява прадайда. Като представители на африканските лъвове, те са най-социални сред големите котки. Женските основно се занимават с лов, а мъжките с опазването на територията. Всички лъвове от прайда Мапого са кръстени от рейнджъри. Макулу означава „голям“ на Зулу – той е най-големият от групата и има черна грива. Мистър Ти получава името си от разцветката на гривата му, която наподобява индианец мохаук. Кинки Тейл се отличава със счупения край на опашката си. Скар се е сдобил с белези по лявото си бедро и гръб, от където идва и името му. Растър има заплетена грива, подобна на расти, а Красавецът просто изглежда много добре. Година след като се отделят от прайда, се учат да ловуват – основно биволи, но понякога хипопотами, млади носорози и жирафи. Документалната поредица „Лъвовете от Саби Санд: Кръв и власт“ разказва цялата им история на 1-ви ноември от 22:00 ч. по Discovery Channel.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]International Networks[/media-credit]

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Горещо