Открийте ни и в

Телевизия

Discovery Channel търси отговори на въпроси около смъртта на изобретателя Никола Тесла и мистериозното изчезване на част от файловете му

MIKA

публикувано

на

Дали Никола Тесла е изобретил едно от първите оръжия на масовото унищожение и дали е бил убит именно заради това? Радиото, мобилният телефон и променливият ток коренно променят начина на живот на хората и всички те имат общо с един много важен човек: Никола Тесла. Той, който често е наричан ‘‘Човекът, изобретил 20-и век‘‘, е един от най-известните и може би най-опасните умове за своето време. През 1943 г., е бил открит мъртъв в хотелска стая, като сейфът му е бил счупен, а изследването му – изчезнало. През 2016, ФБР разсекрети 250 документа, даващи ясен поглед над последната работа на Тесла преди смъртта му. Тези файлове разкриват нова информация за оръжие, измислено от него и наречено ‘‘Лъчът на смъртта‘‘, и показват, че световните сили, включително Съединените американски щати, Съветският съюз и Осемте сили са били силно заинтересовани от изобретението. Разсекретените файлове на ФБР са довели много експерти до убеждението, че е нужно детайлно разследване, което да определи какво се е случило на Никола Тесла.

Изцяло новата поредица „Тесла: Разсекретено“ с премиера на 27-и януари от 22:00 ч. по Discovery Channel се стреми да разкрие повече за живота и изобретенията на новатора.

В „Тесла: Разсекретено“, военният следовател Джак Мърфи и историкът на Тесла – Камерън Принс, се впускат в обиколка на света, търсейки информация за нововъведенията на изобретателя и за изследването, изчезнало от сейфа му. От последната лаборатория на Тесла в Шореам, Ню Йорк на Лонг Айлънд, през първата му такава в Колорадо, до родината му – Сърбия, екипът търси липсващи документи и нови данни за да се опита да разбере повече за ‘‘Лъчът на смъртта‘‘ на новатора.

Мърфи и Принс интервюират широк кръг от хора, включително и най-близкият жив роднина на Тесла. В Сърбия, екипът открива документи, които ще променят мирогледа на света за Тесла и оръжието му. Дълбоко в архивите, екипът изследва невиждани досега ръкописни скици и изчисления за „Лъчът на смъртта“ – допълнени от самият Тесла.

Докато те разследват, техните открития са споделени с инженера Арън Косчо, който е събрал цял екип за създаването и тестването на прототип на оръжието на Тесла. Ако Косчо успее да докаже, че изграждането и активирането на фаталното оръжие е правдоподобно, това би осигурило разбираем мотив за убийство. „Лъчът на смъртта“ на изобретателя би могъл да върне баланса на силата през Втората Световна война, а световните суперсили биха се надпреварвали да получат плановете – или поне да се погрижат те да не попадат в ръцете на враговете им.

Тесла: Разсекретено“ е продуциран за Discovery Channel от Sirens media LLC. За Sirens Media изпълнителните продуценти са Ребека Тот Дийфенбах, Валери Хаселтън Дрешър, Лусила Д’Агостино, Фейт Гаскинс, Джон Колин и Кейси Дейл.

За Discovery Channel Крис Рантамаки е старши вицепрезидент на продукцията и развитие, Джоузеф Шнайер и Майкъл Гара са изпълнителни продуценти, а Мери Харисън е продуцент.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Културапреди 10 часа

 „Ерик“ от сър Тери Пратчет в ново луксозно издание

EDMпреди 10 часа

July Morning идва с Eddy M в Cacao Beach Club

Музикапреди 10 часа

‘Late Night Feelings’, новият албум на Mарк Ронсън

Кинопреди 10 часа

Стартира продажбата на билети за най-величествената история тази година „Цар Лъв“

Lifestyleпреди 22 часа

С Форум „140 години, посветени на здравето“ УМБАЛ „Свети Георги” отбеляза празника си

Tехнологиипреди един ден

Теленор представя за първи път интерактивен онлайн театър

Lifestyleпреди един ден

Фолклорна магия оживява в подлеза на Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Tехнологиипреди един ден

Venza ще си партнира с DataArt за разработването на високотехнологично решение в сферата на туризма

Tехнологиипреди 5 дни

VIVACOM предлага нови облачни и хостинг услуги за корпоративни клиенти

Tехнологиипреди 5 дни

Подкрепяме борбата с пиратството, но не и репресията върху малкия и средния бизнес в страната

Горещо