Открийте ни и в

Телевизия

Discovery Communications започва безпрецедентна глобална кампания, насочена към опазването на животинските видове

MIKA

публикувано

на

Президентът и главен изпълнителен директор на Discovery Communications, Дейвид Заслав обяви началото на най-новата глобална социална инициатива на компанията – всеобхватна кампания с фокус върху опазването на животинските и растителни видове, обвързана с предстоящия международен дебют на забележителния документален филм „Докато не са изчезнали” по Discovery Channel.

Инициативата на Discovery Communications включва партньорство и медийна кампания, съвместно с Алианса против трафика на диви животни в САЩ (USWTA.ORG), за да подпомогне оцеляването на видовете. Серия от 6 оригинални преживявания на DISCOVERY VR, продуктът за виртуална реалност на компанията, ще привлече вниманието към застрашените животински и растителни видове и ще повиши информираността относно усилията за тяхното съхранение и опазване.

„Discovery Communications е компания, ръководена от целите. В нашето наследство дълбоко се коренят изследването и опазването на планетата, естествено продължение, на което е премиерата на „Докато не са изчезнали”. Това е и началото на глобална кампания, която дава възможност на зрителите да направят нещо добро за света”, коментира Заслав. „Тази кауза е в същността на Discovery и фактът, че половината от животинските видове в света са на път да изчезнат, ни кара да се включим в разпространението на посланието на този разтърсващ документален филм. Имаме много важната роля да предприемем действия и точно това правим. Започваме с едно нещо и се надяваме зрителите да ни последват – добавя Дейвид Заслав.

„Докато не са изчезнали” и #StartWith1Thing носят посланието, че „Заедно можем да направим света по-добро място”. 

Докато не са изчезнали” ще даде началото на по-голяма, продължителна кампания, обединена под хаштага #StartWith1Thing, чрез който Discovery ще призове към създаване на международно движение зад телевизионното събитие.

Целта на #StartWith1Thing е да обедини света, залагайки на това, че една малка промяна в начина ни на живот може да има големи ползи за застрашените видове, околната среда и човечеството. Discovery ще подплати световната си премиера и допълнителни платформи, включвайки персонално брандирано съдържание, дигитални, социални медии и виртуална реалност. Заедно със своите партньори, кампанията ще обедини любопитството и действията, които хората могат да предприемат в четири сфери: борба срещу продажбата на диви животни, намаляването на въглеродните емисии чрез използване на „зелена енергия” или транспорт, подкрепата на зелени каузи и консумирането на по-малко месо.

Кампанията ще обедини действията на всеки един човек, за да покаже въздействието, което хората имат, когато заедно станат част от глобална общност. Зрителите ще имат възможност да намерят вдъхновение за тяхното „1 нещо” като посетят секцията на #StartWith1Thing на сайта www.racingextinction.com. Всеки може да избира между различни малки стъпки на ежедневна, седмична и месечна база и да следи прогреса си заедно със света посредством социалните медии.

https://discovery.box.com/s/21ed8ioyzwh3twdvrzj9y8ylggyicsqj

Завладяваща, ексклузивна виртуална реалност ще насочи вниманието към застрашените видове в света.

Включвайки завладяващата сила на виртуалната реалност с 30-годишната история на Discovery, свързана с интригуващо и безпрецедентно съдържание, DISCOVERY VRще дебютира с 6 оригинални преживявания, фокусирани върху някои от най-величествените животни в света. Застрашени и уязвими слонове, носорози, лъвове, китови акули, скатове и жирафи ще оживеят виртуално. VR съдържанието ще бъде представено на Конференцията на ООН за климатичните промени в Париж, която ще се проведе между 30-и ноември и 11-и декември 2015г.

DISCOVERY VR включва и оригинални късометражни изживявания, които покриват теми и съдържание от цялото портфолио на Discovery Communications. Новите преживявания, свързани със застрашените видове, са достъпни за iOS и Android, както и на DiscoveryVR.com. Допълнително VR съдържание от Discovery може да бъде намерено в каналите на мрежата в YouTube и Facebook.

За „Докато не са изчезнали“:

Режисиран от носителя на Оскар Луи Психойос за филма „Заливът“, „Докато не са изчезнали“ проследява съдбата на най-застрашените видове в света. В следващите 100 години, светът може да изгуби 50% от всички познати на човека животни. През изминалия век, 90% от гепардите и 97% от тигрите в световен мащаб са изчезнали. В следващите десетилетия, морските костенурки, леопардите, носорозите и орангутаните са едни от многото видове обречени да изчезнат. Психойос събира екип от артисти и активисти в операция под прикритие, за да разкрият света на застрашените видове и състезанието с времето да ги спасим от масово изчезване. Обикаляйки целия свят, за да проникнат в едни от най-опасните черни пазари и използвайки високи технологии, за да документират връзката между въглеродните емисии и смъртта на животните, „Докато не са изчезнали“ разкрива разтърсващи, невиждани досега картини, които наистина променят начина, по който виждаме света.

Discovery ще излъчи „Докато не са изчезнали“ в повече от 220 страни на 2-ри декември.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Културапреди 10 часа

 „Ерик“ от сър Тери Пратчет в ново луксозно издание

EDMпреди 10 часа

July Morning идва с Eddy M в Cacao Beach Club

Музикапреди 10 часа

‘Late Night Feelings’, новият албум на Mарк Ронсън

Кинопреди 10 часа

Стартира продажбата на билети за най-величествената история тази година „Цар Лъв“

Lifestyleпреди 21 часа

С Форум „140 години, посветени на здравето“ УМБАЛ „Свети Георги” отбеляза празника си

Tехнологиипреди един ден

Теленор представя за първи път интерактивен онлайн театър

Lifestyleпреди един ден

Фолклорна магия оживява в подлеза на Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Tехнологиипреди един ден

Venza ще си партнира с DataArt за разработването на високотехнологично решение в сферата на туризма

Tехнологиипреди 5 дни

VIVACOM предлага нови облачни и хостинг услуги за корпоративни клиенти

Tехнологиипреди 5 дни

Подкрепяме борбата с пиратството, но не и репресията върху малкия и средния бизнес в страната

Горещо