Открийте ни и в

Lifestyle

Discovery Networks International представя “Леденият скелетон воин“

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

„Леденият скелетон воин“ е уникален нов документален филм, проследяващ необикновеното и вдъхновяващо пътуване на човек с ампутирани крака, решен да се пребори с всяка трудност по пътя си. След като губи и двата си крака в Афганистан, Мики Юле се превъща в боец, отказващ да бъде победен от нараняванията си. Спортът и най-вече Олимпийските игри се оказват вдъхновението и движещата сила на Мики по време на оздравяването му и впоследствие той се превръща в шампион по вдигане на тежести. Сега този воин е жаден за ново предизвикателство и изпитва границите си в спорта скелетон, който е много опасен и на пръв поглед невъзможен за някой, който има липсващи крайници. Скелетонът изисква конкурентите (също известни като плъзгачи) да се хвърлят с главата надолу в шейна, по стръмни пътеки от лед, използвайки тялото си, за да се движат по най-бързия път до финалната линия.

“Леденият скелетон воин“ от 9-и февруари, в 23:00 ч. от Discovery Channel.

Към Мики се присъединяват двама негови приятели, също с ампутирани крайници, които подкрепят възходите и паденията му по пътя в превръщането му на първият човек с ампутирани крайници, превзел дисциплината скелетон. Мики използва най-съвременните технологии, за да премери сили със световния шампион и олимпийски медалист Мартин Дюкурс. Това е първият случай, в който човек с два ампутирани крайника се е изправял срещу физически здрав световен шампион по скелетон, като двамата ще се състезават на най-бързата ледена пътека в света в Whistler Sliding Centre в Канада. С огромното желание на Майк Гууди да се справя с почти невъзможни предизвикателства, и с иновативните инженерни идеи на Уил Суифт, отборът на Мики изглежда силен, но дали това е достатъчно за победа над олимпийски шампион?

Филмът показва какво означава да бъдеш олимпийски шампион, дали се отнася до физическата подготовка или е свързано само с олимпийския дух? Филмът съдържа специални интервюта със златните медалисти Майкъл Джонсън и Лизи Ярнолд, които споделят какво е необходимо, за да станеш олимпийски шампион. Мащабът на предизвикателството е съставен перфектно от д-р Кристиан Бромли, бивш световен шампион, който във филма тренира Мики Юле и го запзнава с изкуството на пързаляне:

“Това, което се опитваме да направим тук, е да вземем някой, който не може да шофира, да го качим в кола на Формула 1, да го научим да кара на пистата на Формула 1 и в края на краищата седмица по-късно да се изправи срещу един от най-добрите състезатели в света.“

Discovery Communications е притежателят на телевизионните и мултимедийните права за 50 страни и територии в Европа за Олимпийските игри от 2018-2024 г. “Леденият скелетон воин“ ще ангажира зрителите на Discovery с емоцията на олимпийски дух чрез фокуса си върху това колко вълнуващ е спорта и предизвикателствата, свързани с преодоляването на трудностите по пътя към успеха.

“Развълнувани сме, че сме създали документален филм, който улавя упоритостта, твърдостта и олимпийския дух на истински боец като Мики Юле, и че имаме възможността да представим тази невероятна история в домовете на нашите зрители. “Леденият скелетон воин“ предоставя на публиката нефилтриран поглед към живота на смели, вдъхновяващи хора, изправени пред изумителни трудности“, коментира Ед Сойър, ръководител на отдел „Original Commissioning“, Discovery Networks International.

Дейвид Харисън, изпълнителен продуцент на betty, добави: „Беше истинска привилегия да работим с човек, който се събужда всяка сутрин, търсейки следващото си предизвикателство, и начин да го победи. Мики Юле е невероятен талант в много отношения.“

“Леденият скелетон воин“ е произведен за Discovery Networks International от betty. Ед Сойър е ръководител на отдел „Original Commissioning”, a Виктория Ноубъл е изпълнителен продуцент на Discovery Networks International. Дейвид Харисън и Бриджет Снейд са изпълнителни продуценти за betty

.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо