Открийте ни и в

Телевизия

Discovery Science отбелязва Световния ден на науката на 10-и ноември с международно научно състезание

MIKA

публикувано

на

Discovery Science, домът на винаги жадните за знания и единствената глобална мрежа, изцяло отдадена на чудесата на науката, с гордост обявява подкрепата си на Световния ден на науката за поредна година. Инициативата на ЮНЕСКО ще се проведе на 10-и ноември, за да повиши информираността за  ползите на науката навсякъде по света.

За да отпразнува Световния ден на науката през 2015 г. в Европа, Близкия Изток и Африка, мрежата си партнира с популярни YouTube влогъри в областта на науката, инженерството и игрите – “Shed Science”, Колин Фърз и Хари Роуейтошоу. YouTube звездите ще представят серия от забавни интерактивни експерименти, за да покажат как науката е тясно свързана с живота на всички ни, дори и да не си даваме сметка всеки ден за това.

Колин Фърз ще демонстрира най-бързия начин за правене на чай с помощта на научните си познания. Той ще се опита да накара водата да заври само за 50 секунди. Това ще е  опит да подобри средното време за завиране, което отнема на каната 1 минута и 19 секунди, както и собствения си предишен рекорд от 1 минута и 11 секунди. Колин ще работи с термитна кана, на която е монтиран специален патрон, пълен с термит – комбинация от алуминиева пудра и железен оксид. Щом се напълни с вода, областта на патрона на каната се запалва с фойерверк, за да започне процесът на нагряване и зрителите да видят уникалния начин за завиране на водата. Дали той ще победи в предизвикателството за време и ще влезе в историята?

Тези уникални експерименти могат да бъдат видени на страниците на Discovery Science Европа, Близкия Изток и Африка във Facebook и YouTubeYourDiscoveryScience, и ще насърчат зрителите да споделят своите научни опити чрез европейското състезание на Discovery Science. Всеки участник ще има шанс да спечели хавърборд. Състезанието ще продължи до края на месец ноември и ще бъде отбелязано с хаштага  #ЕКСПЕРИМЕНТИРАЙСНАС.

3D illustration of human male anatomy and skeleton. Standing pose. Torso with head.; Shutterstock ID 82217752; PO: 123456; Job: Upfront; Client: US - comms; Other: Chris Albert

За да даде старт на празненството, в седмицата преди Световния ден на науката (от 2 до 9 ноември), Discovery Science ще излъчи тематични маратони на най-ключовите си предавания и тематики, сред които – наука за храната; наука за духа и тялото; популярна наука; „Неразкритите досиета на НАСА“; екстремни метеорологични условия; Космосът и „В търсене на извънземни“.

На Световния ден на науката на 10-и ноември, зрителите ще имат възможността да гледат най-добрите предавания от всички жанрове, включително  2 специални премиери:

 

  • „Не можеш да докоснеш лакътя си с език“

Поредицата с водещ Тони Гонзалез, бивша звезда на NFL, ще демонстрира колко впечатляващо може да бъде човешкото тяло понякога. Предаването обхваща теми като това как може да се върви по огън, елиминиране на рефлекса за повръщане, координиране и изостряне на сетивата, оцеляване в застрашаващи живота ситуации и в общи линии, как тялото реагира във всички ситуации. Поредицата „Не можеш да докоснеш лакътя си с език“ ще се излъчи на 10-и ноември, от 22:00 ч., по Discovery Science.

[media-credit name=“Tony Gonzalez“ align=“alignnone“ width=“1024″]Tony Gonzalez host of National Geographic Channel's "You Can't Lick Your Elbow".[/media-credit]

 

  • „Какво може да се обърка?“

Във всеки епизод Кевин и Грант обсъждат ново видео с велик план, който се е объркал. Първо анализират видеото от всеки възможен ъгъл. След това всичко се решава от тяхното топ секретно съоръжение за изследване, с което експериментират и обмислят как всичко да протече, както е било замислено. „Какво може да се обърка?“ се завръща с нови епизоди на 10-и ноември, от 22:50 ч., по Discovery Science.

[media-credit name=“Grant Reynolds and Kevin Moore“ align=“aligncenter“ width=“1024″]Grant Reynolds and Kevin Moore.[/media-credit]

 

Колин Фърз, YouTube влогър и британски изобретател, коментира: „Discovery Science празнува отново Световния ден на науката и тази година ще покажа на зрителите някои вълнуващи инженерни експерименти и трикове, които правя под градинския ми навес. Ще представя как си правя чаша чай за по-малко от 60 секунди. Надявам се да развълнувам и да вдъхновя зрителите да се включат в кампанията #ЕКСПЕРИМЕНТИРАЙСНАС и да докажа колко достъпна е науката за всеки, навсякъде по света.”.

„Миналата година се присъединихме към ЮНЕСКО, за да отпразнуваме Световния ден на науката за пръв път и това беше изключително добре прието от нашите зрители, фенове в дигиталните мрежи и партньори. Това бе причината да не се замисляме дали да се включим отново. Discovery Science ще отпразнува науката като част от всекидневието ни и ще я приближи до зрителите, а на Световния ден на науката ще поканим нашите зрители и последователи да се включват в най-големия празник на науката за цялата година.“, добавя Юней Айпарагиър, директор “Passion Brands”, Discovery Networks CEEMEA.

 

За Световния ден на науката:

Световният ден на науката (за мир и развитие) се провежда всяка година на 10-и ноември, за да популяризира ползите от развитието на науката. След Световната научна конференция през 2001 г., ЮНЕСКО започва честването на Световния ден на науката като прокламация на обща конференция. Денят за пръв път се чества през 2002 г. и от тогава се провежда всяка година на 10-и ноември.

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Горещо