Открийте ни и в

Телевизия

Discovery Science представя „Обратното броене до Деня на астероида“

MIKA

публикувано

на

Discovery Science, единственият глобален телевизионен канал, посветен изцяло на чудесата в науката, обявява ексклузивното си партньорство по повод втората година от честването на Деня на астероида. Следвайки миналогодишния успех на кампанията, Discovery Science ще излъчи „Обратното броене до Деня на астероида“ през юни 2016 г. Програмата ще предостави на зрителите най-качествените предавания, посветени на Космоса и астероидите, както и възможността да се включат в състезание, организирано съвместно с партньора на Discovery Science – Европейската космическа агенция.

За да отбележи Деня на астероида в Централна и Източна Европа, Близкия Изток и Африка (CEEMEA), Discovery Science представя „Обратното броене до Деня на астероида“ – 10-дневна програма с начало днес, 20-и юни. Целта ѝ е да информира хората за опасностите от астероидите и как биха могли да се предпазят от потенциални сблъсъци на Земята с тях. Денят на астероида ще бъде отбелязан официално на 30-и юни. По този повод Discovery Science ще посвети програмата си за деня на астероидите. Водещите премиерни заглавия, които зрителите ще имат възможност да гледат са: „Човек срещу Астероид: специален епизод за „Деня на астероида““ и „Човекът, който снима Земята от Космоса“.

Заедно с фантастичната програма на Discovery Science, зрителите ще имат възможност да спечелят пътуване до Амстердам, за да посетят щаба на Европейската космическа агенция. За целта те трябва да гледат видео клипове, посветени на астероидите онлайн на:  www.yourdiscoveryscience.com и да отговорят правилно на няколко въпроса, за да се включат в томболата.

Специалната програма на Discovery Science включва:

За начало зрителите ще се насладят на ежедневна 2-часова програма, посветена астероидите от 20-и юни, понеделник, до 29-и юни, сряда, която ще подготви аудиторията за Деня на астероида на 30-и юни, който ще включва следните заглавия:

[media-credit id=2 align=“alignleft“ width=“640″]Brian May at the Bristol Hippodrome[/media-credit]

„Човек срещу Астероид: специален епизод за „Деня на астероида“

Едночасовият специален епизод отправя поглед към създателите на фондацията на Деня на астероида – Григорий Рихтерс и Брайън Мей, легендарният китарист на Queen. Предаването разказва за най-драматичните събития, свързани с астероиди в историята на Земята – от астероида, който удари Русия през 2013 г. до най-големия сблъсък през последните години край планина Тунгуска в Сибир. Епизодът акцентира и върху астероиди, които са на косъм от това да удрят Земята, като Апофис, който е с  ширина над една миля. Учените смятаха, че той ще удари Земята на 13-и април, петък, 2027 г. и ще причини ужасни разрушения, подобни на тези, предизвикани от астероида, виновен за изчезването на динозаврите.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“504″][/media-credit]

„Човекът, който снима Земята от Космоса“

Канадският астронавт Крис Хедфийлд, известен още като „любимия космонавт на интернет“, изпраща съобщения чрез Twitter, снима внушителни фотографии от Космоса и редовно се свързва с приятелите си, докато обикаля около Земята с 28 000 км. в час на борда на Международната космическа станция. Мисията на Хедфийлд отново разпалва любовта ни към Космоса с първия документален филм досега, създаден докато основният му герой е в орбита. Предаването ще представи миналото, настоящето и бъдещето на астронавтите,както и мнението на редица експертни научни сътрудници.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“504″][/media-credit]

„Историята на телескопа“

„Историята на телескопа“ отвежда зрителите на пътешествие към историята на телескопа от времето на Галилео до Хъбъл и „Джеймс Уеб“ – космическия телескоп на НАСА, който в момента е в строеж и ще бъде изстрелян през 2018 г. Документалният филм изследва усилията ни да разберем мястото ни във Вселената.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Реклама Арена ди Верона квартет

Горещо