Открийте ни и в
Jesus Christ Superstar

Телевизия

Discovery Science представя „Обратното броене до Деня на астероида“

MIKA

публикувано

на

Discovery Science, единственият глобален телевизионен канал, посветен изцяло на чудесата в науката, обявява ексклузивното си партньорство по повод втората година от честването на Деня на астероида. Следвайки миналогодишния успех на кампанията, Discovery Science ще излъчи „Обратното броене до Деня на астероида“ през юни 2016 г. Програмата ще предостави на зрителите най-качествените предавания, посветени на Космоса и астероидите, както и възможността да се включат в състезание, организирано съвместно с партньора на Discovery Science – Европейската космическа агенция.

За да отбележи Деня на астероида в Централна и Източна Европа, Близкия Изток и Африка (CEEMEA), Discovery Science представя „Обратното броене до Деня на астероида“ – 10-дневна програма с начало днес, 20-и юни. Целта ѝ е да информира хората за опасностите от астероидите и как биха могли да се предпазят от потенциални сблъсъци на Земята с тях. Денят на астероида ще бъде отбелязан официално на 30-и юни. По този повод Discovery Science ще посвети програмата си за деня на астероидите. Водещите премиерни заглавия, които зрителите ще имат възможност да гледат са: „Човек срещу Астероид: специален епизод за „Деня на астероида““ и „Човекът, който снима Земята от Космоса“.

Заедно с фантастичната програма на Discovery Science, зрителите ще имат възможност да спечелят пътуване до Амстердам, за да посетят щаба на Европейската космическа агенция. За целта те трябва да гледат видео клипове, посветени на астероидите онлайн на:  www.yourdiscoveryscience.com и да отговорят правилно на няколко въпроса, за да се включат в томболата.

Специалната програма на Discovery Science включва:

За начало зрителите ще се насладят на ежедневна 2-часова програма, посветена астероидите от 20-и юни, понеделник, до 29-и юни, сряда, която ще подготви аудиторията за Деня на астероида на 30-и юни, който ще включва следните заглавия:

[media-credit id=2 align=”alignleft” width=”640″]Brian May at the Bristol Hippodrome[/media-credit]

„Човек срещу Астероид: специален епизод за „Деня на астероида“

Едночасовият специален епизод отправя поглед към създателите на фондацията на Деня на астероида – Григорий Рихтерс и Брайън Мей, легендарният китарист на Queen. Предаването разказва за най-драматичните събития, свързани с астероиди в историята на Земята – от астероида, който удари Русия през 2013 г. до най-големия сблъсък през последните години край планина Тунгуска в Сибир. Епизодът акцентира и върху астероиди, които са на косъм от това да удрят Земята, като Апофис, който е с  ширина над една миля. Учените смятаха, че той ще удари Земята на 13-и април, петък, 2027 г. и ще причини ужасни разрушения, подобни на тези, предизвикани от астероида, виновен за изчезването на динозаврите.

[media-credit id=2 align=”aligncenter” width=”504″][/media-credit]

„Човекът, който снима Земята от Космоса“

Канадският астронавт Крис Хедфийлд, известен още като „любимия космонавт на интернет“, изпраща съобщения чрез Twitter, снима внушителни фотографии от Космоса и редовно се свързва с приятелите си, докато обикаля около Земята с 28 000 км. в час на борда на Международната космическа станция. Мисията на Хедфийлд отново разпалва любовта ни към Космоса с първия документален филм досега, създаден докато основният му герой е в орбита. Предаването ще представи миналото, настоящето и бъдещето на астронавтите,както и мнението на редица експертни научни сътрудници.

[media-credit id=2 align=”aligncenter” width=”504″][/media-credit]

„Историята на телескопа“

„Историята на телескопа“ отвежда зрителите на пътешествие към историята на телескопа от времето на Галилео до Хъбъл и „Джеймс Уеб“ – космическия телескоп на НАСА, който в момента е в строеж и ще бъде изстрелян през 2018 г. Документалният филм изследва усилията ни да разберем мястото ни във Вселената.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Култура

Viasat HISTORY представя Дневниците на Венера

MIKA

публикувано

на

от

проф. Bettany Hughes, снимка: Tim Knight

В навечерието на 8-ми март една от най-чаровните водещи на Viasat History, Професор Бетани Хюс, предприема откривателско пътешествие, посещавайки Средиземноморието и Близкия изток, за да разкрие истината за Венера и нейните предци. Изводът: митологичната героиня е много повече от чувствена голота и сладникава романтика!

През 1914 г. суфражетката Мери Ричардсън влиза в Националната галерия, вади сатър от ръкава си и яростно разсича гърба на красивата, гола, божествена Венера-Афродита, изобразена на картината на Веласкес “Венера с огледалото”. Защо?

Професор Бетани Хюс предприема откривателско пътешествие, посещавайки Средиземноморието и Близкия изток, за да разкрие истината за Венера и нейните предци, доказвайки, че митологичната героиня е много повече от чувствена голота и сладникава романтика.

“Дневниците на Венера” е история за една от най-могъщите сили на античността. Чрез древно изкуство, въздействащи митове, археологически разкрития и философски изследвания Бетани разкрива как безсмъртната богиня оцелява в 21-и век и как ние, хората, се оглеждаме в историята ѝ. Докато разкрива повече за Венера, Бетани ни показва защо все още се нуждаем от нейната първична стихия в своя живот и как пренебрегваме мощта ѝ в свой ущърб.

Поредицата “Дневниците на Венера” стартира на 6 март в 21:00 по VIASAT HISTORY.

Продължете понататък

Кино

ЧУМАТА идва по EPIC DRAMA през март

MIKA

публикувано

на

от

снимка: EPIC DRAMA

Новият дом на епичната драма на Viasat World очаква една от най-високобюджетните нови драматични продукции – испанският исторически трилър хит La Peste – съвсем скоро.

Севиля. 1597-а. По време на ужасната чумна епидемия труповете на няколцина мъртъвци са открити като поличба за края на света. Севиля е един от главните градове на западния сват. Известна като Великия Вавилон, тя приютява всякакви раси, над 50 гòвора и цялото злато, което пристига от Америка.

Севиля е един от най-зловонните и най-красивите градове в света и декор на тази уникална продукция с изумителни персонажи. Матео, еретик, осъден на смърт. Валерио, израснал на улицата. Тереса, жудожничка, бореща се за равнопоставеност. Челсо, върховен инвизитор…

Историческият ноар трилър в шест части „Чумата“ (La Peste) е най-голямата оригинална продукция на телевизионното подразделение на испанския телеком гигант Telefonica. Богатият на исторически детайли сериал, чието действие се развива в опустошената от бубонната чума Севиля от края на 16-ти век, дебютира в Испания в средата на януари с рейтингов фурор, като надмина по резултати дори премиерата на 7-ми сезон на Game of Thrones. Причините са няколко.

За La Peste се заговори още през 2016-та. Това е първият сериал, достигнал до официалната селекция на фестивала „Сан Себастиан“, най-реномираният подобен форум в испаноезичния свят. Още в края на миналата година, La Peste се очакваше като ТВ събитието на първата половина на 2018-та. Но тази продукцията далеч не е само рекламна кампания.

Създаден от Алберто Родригес заедно със сътрудника му, сценариста Рофаел Кобос, „Чумата“ получи изключително позитивни отзиви от някои от най-изтъкнатите критици в родината си. Родригес е един от най-популярните кинотворци на Испания. Той очарова академията, присъждаща наградите Гоя, с филма си  Marshland (La isla minima) през 2015-та.

Продуциран от звеното за оригинални продукции на Telefonica в сътрудничество с дългогодишните продуценти на Родригес от Atípica Films, La Peste е заснет с впечатляващия бюджет от $1.8 млн. на епизод.

Историческият контекст на „Чумата“ (La Peste): в цяла Европа бушуват стълкновения между католици и протестанти, а Севиля има ключова роля в тях.

снимка: EPIC DRAMA

Epic Drama стартира в Европа на 14 декември 2017 г. В момента новият канал за драматични продукции на Viasat World е достъпен в южна България чрез Телекабел и ТВ Сат Ком, в северна България – чрез NetWorx, а в София – чрез НЕТ1. Сред премиерите в стартовата схема бяха създанения от изцяло дамски творчески екип „Блудници“ и минисериала в шест части „Клондайк“ с Тим Рот и Ричард Мадън (GOT), а в януари към тях се присъединиха разкошният „Версай“ и най-скъпият проект на шведската SVT „Ресторантът“. В средата на март се очаква да дебютира испанският трилър хит „Чумата“, а на Цветница – „Миниатюристът“! Още на www.epicdrama.bg

Продължете понататък

Горещо