Открийте ни и в

Телевизия

Discovery Science със специална програма за всички почитатели на науката

Avatar

публикувано

на

Discovery Science отбелязва Световния ден на науката за втора поредна година със специална селекция от предавания. На 10-и ноември каналът ще излъчи любопитната премиерна поредица „Не можеш да докоснеш лакътя си с език“ от 22:00 ч. и нови епизоди на „Какво може да се обърка?“ от 22:50 ч.

В премиерния епизод на „Не можеш да докоснеш лакътя си с език“ зрителите ще се запознаят в детайли с човешкото тяло. Нашият вид винаги е бил изключителен и в продължение на последните двеста хиляди години адаптация телата ни са се променили така, че заемаме върха на хранителната верига. Но има ли начин да докажем, че наистина все още сме на това ниво физически? Поредицата прави това възможно като обяснява различните супер сили, които тялото ни притежава. В премиерния си епизод предаването запознава зрителите със Сенсей Фариборц и Тони Г., които показват силата на ръцете ни. „Не можеш да докоснеш лакътя си с език“ разкрива как Сенсей Фариборц успява да устои на хватката на в пъти по-големия от него Тони Г., както и колко лесно ръката на Тони Г. бива извита и неутрализирана от Сенсей Фариборц. Поредицата ще покаже защо отворената длан може да е от голямо значение.

[media-credit name=“„Не можеш да докоснеш лакътя си с език““ align=“aligncenter“ width=“1024″]DS_Ne_Mozhesh_Da_Dokosnesh_Lakutya_si_s_Ezik_Photo[/media-credit]

Новите епизоди на „Какво може да се обърка?“, от 22:50 ч., по Discovery Science представят водещите Кевин и Грант, които пoемат различни научни предизвикателства. В един от тях зрителите ще видят как мъжете ще превърнат обикновена количка за голф в чудовищно изобретение. След като Кевин и Грант гледат видеа, в които хора унищожавали обикновени картинг коли, те решават да създадат прототип с по-големи колела, по-мощен мотор и по-голямо междуустие, за да може да преминава през кал, камъни и хълмисти местности, без да се преобръща или да засяда. Колата бива изпитана чрез екстремен голф тест, за да се провери дали е толкова добра, колкото всички се надяват. Кевин и Грант използват науката, за да надвият гравитацията, преминавайки през 15-метрова стена. Тези и още любопитни опити очаквайте в новите епизоди на „Какво може да се обърка?“.

[media-credit name=“Kevin Moore – „Какво може да се обърка?““ align=“aligncenter“ width=“683″]Kevin Moore.[/media-credit]

За да повиши информираността за  ползите на науката навсякъде по света, Discovery Science ще насърчи зрителите да споделят своите научни опити чрез европейското състезание на страниците на канала във Facebook и YouTubeYourDiscoveryScience,. Всеки участник ще има шанс да спечели хавърборд. Състезанието ще продължи до края на месец ноември и ще бъде отбелязано с хаштага  #ЕКСПЕРИМЕНТИРАЙСНАС.

Grant Reynolds changes out the wheels on his long board to provide more stability while Kevin Moore welds the metal that will contain the rockets.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Горещо