Открийте ни и в

Общество

Domestina разширява бизнеса си извън България

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Първата у нас онлайн платформа за поръчка на професионална помощ за дома Domestina привлече нови инвеститори за разрастване на компанията в България и Полша. Проектът за втората инвестиция в историята на младия бранд отново е воден от фонда Launchub, който вложи 200 000 евро в развитието на стартъпа на българския пазарв началото на 2015 г.Наред с Launchub, във втория рунд на инвестиции се включват и двама бизнес ангели в лицето на управляващия директор на МЕТРО България – Вероника Пунчева, както и един от основателите на софтуерната компания Telerik – Светозар Георгиев.

В следващите месеци компанията ще се съсредоточи върху стратегическото планиране на услугата и развиването на квалифициран екип, за да стартира операции на новите пазари. За създателите на компанията първата стъпка от реализирането на инвестиционния план ще бъде бързатаадаптация на услугата и софтуерното решение зад неяна чуждестранни пазари и нуждите на различните клиенти.

„Планираме разрастване на Domestina в Източна Европа. Все още работим върху стратегията си за развитие, която включва проучване на пазара в Хърватска и Румъния. От резултатите, които ще постигнем във Варшава, зависи дали ще продължим да растем, покривайкидържаваследдържава, или ще имаме възможност да започнем операции в няколко страни едновременно. От това решение зависи как ще структурираме следващияни инвестиционен рунд“, коментират собствениците на компанията Владислав Симов – главен изпълнителен директор, и Николай Казмин – технически директор, който стои зад ефективното дигиталнo решение на Domestina, приложимо за всеки пазар.

Част от новото финансиране на компанията ще бъде насочено и към развитието на бизнеса в нови градове в България. Услугата е достъпна в София от самия й старт, а от месец българският стартъп започна успешно да обслужва и клиенти в Пловдив. Следващите стъпки саВарна и тестово обслужване на хотели в зимните курорти. Цел за компанията са и B2B продажбите, чрез предоставяне на услугата на някои от водещите хотели, както ипакетни продажби на компании, които включват подобни допълните услугив пакета със социални придобивки за служителите си.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо