Открийте ни и в

Lifestyle

DOWELL на Samsung помага на хората с увреждания

MIKA

публикувано

на

Samsung Electronics обяви ново приложение, наречено DOWELL, което позволява на потребителите с увреждания на горните крайници да контролират своите смартфони със съществуващите помощни компютърни устройства. Samsung планира стартирането на услугата по-късно тази година.

За повечето хора смартфонът е много интуитивно устройство, при което едно докосване на екрана е достатъчно, за да работи. Но за хората с увреждания на горните крайници, които изпитват затруднения при използването на ръцете и пръстите си, смартфонът не е толкова лесен за употреба.

В момента хората с увреждания на горните крайници използват мишка, контролирана с глава, релсови топки и други помощни технологии за взаимодействие с компютрите. Благодарение на тези устройства те са в състояние да използват компютри с помощта на софтуер, който елиминира нуждата от контрол чрез натискане на бутон.

Въпреки това смартфоните изискват различни манипулативни движения като почукване с пръст, приплъзване и притискане, за да работят, затова и тези потребители обикновено имат трудности с контролирането на устройствата. И все пак, въпреки факта, че смартфоните стават все по-широко използвани напоследък, програмата за асистиране в работата със смартфони за хора с увреждания на горните крайници предстои да бъде разработена. Това обаче важи до този момент.

[media-credit name=“Samsung DOWELL, снимка: Samsung Electronics“ align=“aligncenter“ width=“650″]Samsung DOWELL_usage[/media-credit]

След като потребителят инсталира приложението DOWELL и свърже смартфона си към помощното компютърно устройство с USB, той може да използва горните и долните части на екрана на смартфона с потребителския интерфейс на DOWELL. В горната част на екрана може да избират между почукване с пръст или влачене наред с други сензорни команди. От долната част на екрана потребителят може да осъществява достъп до менюто, началния екран, функция за връщане назад и други основни хардуерни бутони на смартфоните Galaxy.

По време на изпитването на продукта беше установено, че хората с увреждания на горните крайници могат удобно и ефективно да използват смартфони чрез свързване на устройства за помощ, които те вече притежават, без закупуване на допълнително скъпо оборудване.

Професор Санг-Мук Лий от Националния университет в Сеул, който помогна при разработването на програмата DOWELL, отбеляза: „Най-трудната част от използването на смартфони за хора с тежки увреждания, включително и за мен, е контролът чрез допир. В действителност DOWELL елиминира този проблем, отваряйки много възможности в бъдеще.”

Той продължи с думите: „Когато хората с увреждания получат достъп до смартфони, те могат не само да общуват, да търсят и да правят много други неща. Могат също и да контролират всички домакински уреди благодарение на превключването към технологията Интернет на нещата, което значително променя живота на много хора с увреждания.”

DOWELL е създаден от Samsung Software Membership – организация, която има за цел да подпомага студенти и докторанти в получаването на софтуерни познания заедно със служители на Софтуерния център на Samsung Electronics. DOWELL е достъпно за повечето смартфони Samsung (от Galaxy S3 до най-новите модели) и ще бъде пуснато през третото тримесечие на тази година.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Кинопреди 2 седмици

„Цар Лъв“ продължава да господства у нас с боксофис над 2 млн. лева досега!

Дръм и Баспреди 2 седмици

HMSU: Завръщането на Chase & Status

Tехнологиипреди 2 седмици

Кирил Николов-Дизела с нов опит за рекорд по маршрута Е4

Tехнологиипреди 2 седмици

Екипът на МенторМейт надхвърли 500 служители

Tехнологиипреди 2 седмици

eSky Group на 5-ти континент за 15-ия си рожден ден

Lifestyleпреди 2 седмици

Спечели вълнуващо пътешествие в Европа с Wizz Air, Радио N-JOY и American Tourister

Tехнологиипреди 2 седмици

DataArt пуска решение с отворен код, спестяващо време и ресурси на .NET разработчиците

Tехнологиипреди 2 седмици

Acronis пуска ключова нова версия на решението си за виртуализиране на компютърни системи и киберзащита на периферни устройства – Acronis Cyber Infrastructure 3.0

Културапреди 2 седмици

Сборникът „Истории от 90-те“ с предпремиера във Варна този петък

Tехнологиипреди 2 седмици

С апликацията E-SOS проследяваме в реално време новия опит за рекорд на Кирил Николов-Дизела

Горещо