Открийте ни и в

Музика

EE MUSIC разказва за потреблението на енергия в музикалната индустрия

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Съфинансиран от програма Интелигентна енергия на ЕС, проектът EE MUSIC се стреми да създаде енергийно-ефективна музикална култура, като предлага творчески решения за елиминиране на разходите за енергия и спестяване на средства при организацията на музикални събития. EE MUSIC катализира този процес, споделяйки своя опит от вече създадени от Julie’s Bicycle и Green Music Initiative работещи зелени инициативи. Проектът черпи и нов опит от  събитията, които провежда страни като  Португалия, Австрия, Испания, Словакия, Малта, България.  Над 800 са организаторите на събития, енергийните експерти и инженерите, с които проектът вече работи в цяла Европа.

Един от основните източници на разходи и потребление на енергия в клубовете, например, са охладителните системи. Те могат да бъдат драстично по-ефективни чрез редовна поддръжка, добро подреждане в пространството и подходяща настройка на необходимата температура (използваната енергия намалява с 2% за всеки 1°C)! Фестивалите могат да направят значителни икономии от по-ефективното използване на техните генератори и умно проектирани системи, използвайки ги за зареждане на мобилни батерии, кули за осветление и други по-малки устройства.

[media-credit name=“трейнинг в София, снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“650″]EE Music Training_Sofia[/media-credit]

Организаторите на събития проявяват необикновена креативност в ангажирането на своите публики. Като примери си заслужава да бъдат споменати Absolutely Free Festival в Белгия, където билетите са безплатни: вместо това посетителите използват негодни за употреба батерии за рециклиране, а фестивалът работи в партньорство с локална инициатива за рециклиране на батерии; британската кампания Energy Revolution, която използва силата на фестивалната общност за създаване на глобална промяна, като я приканва да прави малки дарения, за да компенсира въглерода, отделен при пътуването си до фестивала; както и фестивала  DGTL в Холандия, който окуражава публиката си да съкращава потреблението на енергия в къщи, като ú предоставя най-добрите съвети за пестене на енергия, за да може да си купи билет за фестивала.

За още интересни истории за това как фестивалите намаляват своето потребление на енергия и вдъхновят своята публика да прави същото, можете да видите добрите практики на EE MUSIC.

Проектът решително навлиза в следващ етап: EE MUSIC подготвя сериозен анализ на данните за употреба на енергия от музикалната индустрия в Европа, който ще отрази ситуацията детайлно и ще доведе до разбирането за нейния потенциал. Времето за клубовете и фестивалите, които искат да контролират своите енергийни разходи, е все още достатъчно. Те могат да въведат и измерят потреблението си на EE MUSIC IG Tools: безплатен въглероден калкулатор, създаден за специфичните потребности на фестивали, клубове. Той отчита фактори като брой на концерти и събития, брой посетители, видове транспорт, който те ползват и т.н. Ползването на калкулатора е много практично, тъй като следи количеството енергия и гориво, които се изразходват, помага планирането на бъдещи разходи, отчита разминаванията и аномалиите в данните, ако има такива.

“Въглеродният калкулатор, създаден за творческите индустрии, е безценно средство, което много ни помага да се справим с трудоемкия, но много важен процес в намаляването на въглеродния отпечатък“, казва Мелвин Бен от Festival Republic, организатор на фестивалите Reading, Leeds и Latitude.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Кинопреди 2 седмици

„Цар Лъв“ продължава да господства у нас с боксофис над 2 млн. лева досега!

Дръм и Баспреди 2 седмици

HMSU: Завръщането на Chase & Status

Tехнологиипреди 2 седмици

Кирил Николов-Дизела с нов опит за рекорд по маршрута Е4

Tехнологиипреди 2 седмици

Екипът на МенторМейт надхвърли 500 служители

Lifestyleпреди 2 седмици

Спечели вълнуващо пътешествие в Европа с Wizz Air, Радио N-JOY и American Tourister

Tехнологиипреди 2 седмици

eSky Group на 5-ти континент за 15-ия си рожден ден

Tехнологиипреди 2 седмици

DataArt пуска решение с отворен код, спестяващо време и ресурси на .NET разработчиците

Културапреди 2 седмици

Сборникът „Истории от 90-те“ с предпремиера във Варна този петък

Tехнологиипреди 2 седмици

Acronis пуска ключова нова версия на решението си за виртуализиране на компютърни системи и киберзащита на периферни устройства – Acronis Cyber Infrastructure 3.0

Tехнологиипреди 2 седмици

С апликацията E-SOS проследяваме в реално време новия опит за рекорд на Кирил Николов-Дизела

Горещо