Открийте ни и в

Музика

FANFARE CIOCARLIA ТРЪГВА НА ТУРНЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

MIKA

публикувано

на

Brazzobrazzie 2015_Poster
С концерта в рамките на четвъртото издание на фестивала за духова музика Brazzobrazzie започва поредното световно турне на легендите на ромския брас Fanfare Ciocarlia. Огнените музиканти от Румъния, за които всеки албум е равен на награда (последната е от 2014: top of the World Music Charts Europe за последния им албум Devil’s Tale), пристигат в София на 20-ти февруари за “горещо шоу” на 21-ви.

След участието им в столицата ни, където от 19 до 21 февруари животът ще е брас, Fanfare Ciocarlia ще подлудяват публиката в Австралия, Нова Зеландия, Великобритания, …

От концерта по случай връчването на Нобеловите награди в Осло до Royal Albert Hall, от София до Мелбърн, от Токио до Тулуза, от “С глава в стената” (Фатих Акин) до културния обмен с Америка в “Борат” (Саша Барън Коен), от 1997 и с повече от 1200 концерта, световноизвестният духов оркестър от малко селце в североизточна Румъния се справя с предизвикателството едновременно да забавлява и да поддържа жив истинския дух на ромската музика. Когато Fanfare Ciocarlia (Песен на чучулига) се качи на сцената, публиката получава 100% автентична ромска музика. И винаги иска още.

Лондонският Times описва звученето на бандата, която харесват и пънкарите, и феновете на джаза и фънка, и почитателите на класическата музика, като “чудовищно мощно”. Чудовищно мощен, луд, невъздържан, необуздан, невероятен – тези прилагателни ще ви трябват, когато се опитвате да разказвате за концерта на Fanfare Ciocarlia на 21 февруари в рамките на фестивала Brazzobrazzie.

Предупредени сте: никой не го прави по-добре, по-силно, по-бързо, по-фънки от Fanfare Ciocarlia.

Ето какво се заканиха и музикантите от Fanfare Ciocarlia на публиката на фестивала: https://www.youtube.com/watch?v=rKSR-UodJ8w#t=14.

Четвъртото зимно издание на фестивала, посветен на сладката лудост и на красотата на духовата музика – Brazzobrazzie, ще се проведе от 19 до 21 февруари 2015 в Sofia Live Club.

Най-цветното музикално събитие, организирано от Брас Асоциация, с приятелската подкрепа на ирландското уиски Bushmills, вече обяви богатата си международна програма – шест банди, виртуози в освобождаването на духа на забавлението и на радостта от живота, в продължение на три вечери ще забъркват цветни музикални коктейли от фънк, суинг, джаз, огнени ромски ритми, рок, пънк, реге,… И, разбира се, с двете задължителни съставки  – мощни брас и страст.

Билети за фестивала – в мрежите на https://eventyard.net/, http://ticketportal.bg/ и на http://www.ticketplus.bg/, както и в Билетен център на НДК.

Fanfare_Ciocarlia_by_Arne Reinhardt

 

ПРОГРАМА  НА BRAZZOBRAZZIE 2015

19 февруари

V.S.O.P.

Funky Miracle

 

20 февруари

Radio Zastava

Ottoni Animati

 

21 февруари

Zuralia Orchestra

Fanfare Ciocarlia

DJ Support by DJ Oto

 

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Културапреди 10 часа

 „Ерик“ от сър Тери Пратчет в ново луксозно издание

EDMпреди 10 часа

July Morning идва с Eddy M в Cacao Beach Club

Музикапреди 10 часа

‘Late Night Feelings’, новият албум на Mарк Ронсън

Кинопреди 10 часа

Стартира продажбата на билети за най-величествената история тази година „Цар Лъв“

Lifestyleпреди 22 часа

С Форум „140 години, посветени на здравето“ УМБАЛ „Свети Георги” отбеляза празника си

Tехнологиипреди един ден

Теленор представя за първи път интерактивен онлайн театър

Lifestyleпреди един ден

Фолклорна магия оживява в подлеза на Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Tехнологиипреди един ден

Venza ще си партнира с DataArt за разработването на високотехнологично решение в сферата на туризма

Tехнологиипреди 5 дни

VIVACOM предлага нови облачни и хостинг услуги за корпоративни клиенти

Tехнологиипреди 5 дни

Подкрепяме борбата с пиратството, но не и репресията върху малкия и средния бизнес в страната

Горещо