Открийте ни и в

Събития

FARM IN THE CAVE гостува на ONE DANCE WEEK 2015

MIKA

публикувано

на

снимка: Viktor Kronbauer

Какво се крие под маркетингово изобретените образи на корпорациите, чиито продукти консумираме всеки ден? – това е въпросът, около който се завъртва сюжетът на спектакъла РАЗОБЛИЧИТЕЛИ, част от програмата на ONE DANCE WEEK 2015. В две поредни вечери, на 23 и 24 октомври, публиката ще има възможност да се срещне за първи път с чешкото театрално студио FARM IN THE CAVE, известни с подхода им работа – винаги плод на дълъг лабораторен изследователски процес и синтез от различни жанрове като драматичен театър, танц, физическа инсталация, музикален театър. Билети за спектаклите са вече в продажба на цена от 10 лв. и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim.

Спектакълът РАЗОБЛИЧИТЕЛИ не е хореографска творба, базирана на фантазия – той е създаден на основата на реални събития, които стигат до скандална развръзка в съда през 2013 г. в Швейцария. Спектакълът поставя много въпроси за влиянието на корпоративните лобистки практики върху демократичните принципи на западните общества. Световно известна хранителна верига внедрява свой човек сред група млади активисти. Шпионинът симулира интерес към каузата на групата, докато предава лична информация за членове на групата и на техните симпатизанти на корпорацията. Тази информация е свързана с все още неразкрити убийства на членове на работническия съюз на корпорацията в страни от третия свят.

[media-credit name=“снимка: Viktor Kronbauer “ align=“aligncenter“ width=“650″]_VIK2185[/media-credit]

В представлението са ползвани буквални цитати както от разказите на жертвите, така и от изявленията на корпоративните лобисти, с които артистите се срещат в Брюксел. В този проект Вилиям Дочоломански, режисьор и хореограф на компанията, прави прецизно разследване на един свят, в който глобалните играчи безнаказано играят по свои правила в абсолютно нарушение на човешки и административни закони.

Международното театрално студио FARM IN THE CAVE e създадено в Прага. Фокусът на работата на компанията е изследването и развитието на възможните средства на сценичната артистична изразност. Спектаклите им смесват елементи от различни жанрове като драматичен театър, танц, физическа инсталация, музикален театър, и винаги са плод на дълъг лабораторен изследователски процес, който се занимава с предаването на човешкия опит извън думите и отвъд границите на обичайното разбиране. Проектите им са свързани с културите на малцинствата, с изкуството на музиката и физическата експресия; сайт-спесифик инициативи, които изследват атмосферата и фактите, свързани със специфично място.

Повече информация за спектакъла и програмата на ONE DANCE WEEK.

Гостуването на Компания FARM IN THE CAVE се случва с подкрепата на Чешки Център България и Министерството на културата на Чешката република.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Lifestyleпреди 4 седмици

Дани Спартак готви в любимата кухня на звездите в Хасиенда Резидънс

Музикапреди 3 седмици

“ВРЕМЕ ЗА ФОЛКЛОР” на 15 април в зала 1 на НДК

Lifestyleпреди 3 седмици

Дария Симеонова се разкрасява с любимата терапия на Джей Ло

Gamingпреди 3 седмици

HONOR представи революционна технология за мобилен гейминг Gaming+ на MWC 2019

Lifestyleпреди 3 седмици

Деси Бакърджиева дарява две ин витро процедури за Цветница

EDMпреди 3 седмици

Deborah De Luca и Matador гостуват на YALTA CLUB

Културапреди 3 седмици

Интернет сензацията „Човекът с котките“ на Кристен Рупениън излезе на български

Lifestyleпреди 2 седмици

Холивудската актриса Дженифър Анистън се подмладява с Ултера

Музикапреди 2 седмици

‘The One’, актуалният сингъл на британската соул и ар енд би дива – Джорджа Смит

Обществопреди 2 седмици

Aniventure Comic Con обяви част от звездите, които ще посетят България през септември

Горещо