Открийте ни и в

Музика

Horizon Festival 2016 – неповторимо преживяване за хиляди меломани

MIKA

публикувано

на

снимка:  (c) Entirety LABS Ross Silcocks

Брoени дни след края на тазгодишния Horizon Festival вече тече усилена работа по следващото му издание. В седмицата от 11-и до 18-и март повече от 2 000 души от цяла Европа посетиха събитието, което напълно оправда затвърждаващата му се слава на изключително успешен и все по-атрактивен зимен фестивал. Шестте денонощия, изпълнени с качествена електронна музика на световно ниво, този път събудиха интереса и на по-сериозно количество българскимеломани, които усетиха положителното раздвижване в това, което им предлага родната сцена.Комбинацията от планинска атмосфера, стойностни артисти и непрекъснати и разнообразни партита на всевъзможни локации гарантираха на всичкипреживяване като никое друго.

Незабравими моменти за любителите на клубния живот предизвикаха сетовете на Âme, Nina Kraviz, John Talabot. Неподражаемите KiNK и Goldie изненадаха с участие на парти с ограничен капацитет в местен бар. В необичайно интимна обстановка и публика от едва 80 души двамата дадоха се отдадоха на повече от 4-часов back2back сет, включващ миксове от всевъзможни стилове.

Силен спомен у феновете на джънгъла остави и Congo Natty с неговото Pool Party край минералните басейни на село Баня– събитие също със строго ограничен капацитет, а колективното спускане в последния ден на фестивала даде идеален завършек на седмицата, изпълнена с позитивни емоции и нови запознанства. На пистата редовно можеха да бъдат засечени и някои от самите ди джеи, които видимо се забавляваха и останаха очаровани от атмосферата и непринудената комуникация между всичкизамесени във фестивалното приключение.

От българска страна също имаше силно пристъствие,като свои шоукейси през седмицата представиха ReelFeel, HMSU, Sofia Beats и Bassline. Победителят в специално организираната надпревара за най-добър микс – Raredub беше спонтанно поканен от KiNK да се включи в края на неговиясет, което го изправи на сцената пред повече от 800 души. С това отново се затвърди една от основните идеи на Horizon Festival – освен да забавлява, да дава възможност за изява и да подпомага развитието на млади артисти.

Mountain Creek сцената непосредствено до пистата се оказа тясна за Craig Charles, който и тази година създаде невероятно удоволствие на меломаните с неговия funk&soul микс. В понеделник и сряда вечер пък TheSecret Hotel се превърна в истински оазис за всички посетители, които станаха част отедно безкрайно и вълнуващо приключение, изследвайки лабиринта от множество стаи в изоставената сграда, които приютявахавсевъзможни атракцииот бурлеска, през традиционен български оркестър, до прималмив Milk Bar и Naked Buffet – всичкотова обединено от завихрящата енергия на специално подбрана селекция и качествен саунд, поверени в ръцете на ди джеи като Moxie, Kutmah, Medlar и др.

С всяко свое следващо издание Horizon Festival се доказва и става все по-вълнуващ, така че нямаме търпение да видим какво ще ни поднесе през следващата година.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Lifestyleпреди 4 седмици

Anew Platinum Instant Eye – Революционна грижа за кожата с мигновен лифтинг ефект и трайност през целия ден

Театър и постановкипреди 4 седмици

Програмата от представления на театрална група МЕТЕОР за месец НОЕМВРИ 2018

Lifestyleпреди 4 седмици

Седем световни имена в дизайна пристигат за фестивал през ноември

Културапреди 4 седмици

Предстои премиера на „Когато капят кестените” от Стефан Коспартов

Lifestyleпреди 4 седмици

Cannes Lions отново в България с програмата SEE IT BE IT

EDMпреди 4 седмици

Десет години Хелоуин с Yalta Club и специалното участние на Cadenza Vagabundos

Музикапреди 4 седмици

Роджър Уотърс представя нова адаптация на творбата от Стравински – „Историята на войника“

Tехнологиипреди 4 седмици

Phoenix Point ще бъде представена за първи път пред българска публика

Обществопреди 4 седмици

Задава се първата Софийска нощ на игрите

Класическапреди 4 седмици

Strauss Capelle Vienna идват в състав от 35 човека

Абонирайте се за нашия бюлетин

Горещо