Открийте ни и в

Tехнологии

HP представи първия в света двуекранен гейминг преносим компютър и нова серия от иновации за геймъри

Ясен

публикувано

на

Със супер мощен дисплеи и аксесоари, ОMEN и HP Pavilion Gaming предоставят на геймърите нови висоти на изживяването

Акценти:

 • OMEN X 2S: първият в света двуекранен гейминг преносим компютър с уникална по рода си технология за охлаждане на процесора чрез течен метал
 • OMEN 15 и 17: Впечатляващо мощен и все пак тънък лаптоп, включваш новата OMEN Tempest advanced охладителна система
 • OMEN Command Center: контролът на представянето и динамичното захранване оптимизират зареждането на кадрите в секунда, благодарение на динамичните настройки на процесора и видеокартата в реално време
 • OMEN аксесоари: Qi безжично оборудване, създадено за перфектна синергия при игра
 • HP Pavilion Gaming 15 и 17: невероятна гъвкавост, мобилност и гейминг изживяване

София, 15 май 2019 — На НР гейминг фестивала в Пекин компанията представи мощни нови серии OMEN и HP Pavilion Gaming иновации, предоставяйки на геймърите нови висоти на изживяването.

OMEN X 2S – първият в света двумониторен преносим компютър1 – предлага впечатляващи възможности на захранване и мултитаскинг, преносимите OMEN 15 и OMEN 17 предоставят невероятна мощ в най-тънкия си вариант досега, а HP Pavilion Gaming 15 и HP Pavilion Gaming 17 сериите се отличават с отлична гъвкавост и функционалност както за игри, така и за професионална употреба. В допълнение, с подобренията в софтуера OMEN Command Center и новите OMEN и HP Pavilion Gaming дисплеи и аксесоари, HP създава водеща в индустрията гейминг екосистема, която предоставя на геймърите всичко, от което имат нужда, за да постигат високи резултати и достигнат своите цели.

Проучвания на гейминг индустрията показват, че 82% от геймърите ползват мобилните си телефони за чат, докато играят, 61% слушат музика и 49% гледат гейминг стриймове и видео съдържание или сърфират в интернет2. Взимайки това предвид, НР добави за първи път в индустрията втори екран към OMEN X 2S под формата на лесен за употреба 6-инчов 1080р тъчскриин, който позволява на геймърите да изпращат съобщения в WeChat и WhatsApp, да търсят музика в Spotify, да гледат видеа в Twitch и YouTube или дори да го изпозват за хъб за OMEN Command Center.

„Разширяването на границите на възможното с революционни и иновативни продукти отговаря напълно на философията на НР“, заяви Ан-Софи Хадбърг, изпълнителен директор, ЕМЕА персонални системи HP Inc. “OMEN серията продължава с големите идеи и OMEN X 2S е отличен пример за това

как създаваме нов стандарт и променяме представата за това как се ползва преносимият гейминг компютър.“

Преносим компютър, създаден за геймъри от ново поколение

Като първия в света гейминг лаптоп с два екрана OMEN X 2S променя представата за това какво се очаква от едно геймърски устройство с огромния си потенциал за едновременно изпълнение на задачи и специализирани клавиши за бърз достъп. Гледането на обучителни видеа по време на игра, слушането на музика от Spotify или следенето на чата в Twitch или Discord е възможно без да се налага минимизиране на играта. OMEN X 2S допълнително позволява дублиране на главния дисплей в реално време, като може да се избира отделна част от екрана, който да бъде визуализиран на втория дисплей, например картата на играта, с което всички важни елементи от играта са центрирани и така се осигурява движение на главата повече вертикално и по-малко хоризонтално.

Тази мощна машина, дебела само 20 мм, с изцяло метално шаси е и първият 15-инчов гейминг преносим компютър в света със система за охлаждане с течен метал от Thermal Grizzly Conductonaut. Резултатът е феноменално разпределение на топлината с 10 пъти по-добра топлинна проводимост от силиконовата термична паста3, до 28%4 по-добри резултати при обновяването на картината за секунда (FPS) при тестове в Apex Legends, и 8.5%5 по-добро време при Blender Benchmark тест.

По-малки, по-готини и по-мощни – такива са най-новите версии на преносимите устройства OMEN 15 и OMEN 17. С 20% и 18% намаление на дебелината в сравнение с предишни версии, OMEN 15 и OMEN 17 са съответно 20мм и 27мм тънки.

И трите лаптопа включват OMEN Tempest, обновено и модерно решение за охлаждане, захранвано от 12-волтов вентилатор, използващ тристранни отвори, за да позволи 5-странен въздушен поток за ултра охлаждане. Реалистичната графика се дължи на NVIDIA® GeForce RTX™ 2080 за OMEN 17 и включва Max-Q6 дизайн при OMEN X 2S и OMEN 15. В допълнение, мултитаскингът и игрите с много високи изисквания никога не са вървели по-плавно от сега, благодарение на последното девето поколение на високопроизводителния мобилен процесор Intel® Core™ i97, захранван от 5.0 GHz Turbo8, 8 реални и 16 виртуални ядра и до 32 GB RAM.

Потребителите могат да се възползват и от опционалните възможности за внедряване на последни технологии, в това число новообявеният Intel® Optane™ Memory9 H10 със Solid State Storage10 . Новият Intel® Wi-Fi 6 (802.11ax) е създаден да поддържа висока скорост при безжичната игра с до 3 пъти по-бърз трансфер на данни в сравнение с Wi-Fi 5(802.11ac)11. В допълнение е налична и опция за 1080p дисплей със стандартната за електронните спортове скорост на обновяване от 240 Hz12, който позволява перфектна картина със свръхскорост, както и NVIDIA® G-SYNC® за OMEN X 2S и достъпен за избор към OMEN 15 и OMEN 17 конфигурациите.

Новости при OMEN Command Center

От създаването си насам OMEN Command Center се е развил като софтуерното решение за управление и подобряване на функционалностите на гейминг хардуера. Тази еволюция продължава и с две допълнения, които вече са налични при трите нови OMEN устройства. OMEN Performance Control наглася оборотите в минута на вентилатора така, че да предостави или максимално охлаждане, или максимална производителност в зависимост от настройките. Новата опция OMEN Dynamic Power управлява употребата на CPU и GPU в зависимост от ресурсите, които използва една игра, за да подобри кадрите в секунда в даден момент. В комбинация тези мощни допълнения служат за подобряването на геймплея, като също така предоставят определено ниво на гъвкавост.

Игра на скорост

Внимателно създадени, за да се възползват от максималния FPS, характерен за платформите от висок клас, и със стабилен дизайн, подходящ както за приятелските, така и за професионалните електронни спортове, екраните OMEN X 25 и OMEN X 25f*13 предлагат минималистична рамка, време за реакция от една милисекунда, както и технологии за синхронизиране NVIDIA® G-SYNC® и AMD Radeon™ FreeSync™14,

за да работи добре водещата за индустрията 240Hz-ова скорост на обновяване12 заедно с графичния потребителски интерфейс и да запази качеството на картината. OMEN X 25 е изключителен инструмент за изкачване по стълбицата на професионалния гейминг и може да се види в употреба от играчите в Overwatch League по време на сезона през 2019 година.

Изключителна безжична игра

Оставете кабелите в миналото с безжичната мишка OMEN Photon Wireless Mouse. С множество възможности за персонализиране, сред които махащи се подложки и 11 избираеми бутона, тя е прецизно изработена и включва система за балансиране на съпротивлението. За да отговори на притесненията относно времето за реакция, свързаността и живота на батерията на безжичните мишки15, OMEN Photon представя 2.4 GHz проактивна безжична технология, време за отговор от 0.2 милисекунди на клик, както и възможност да се зарежда на всяка Qi повърхност и до 50 часа живот на батерията16.

Създадената с възможност за Qi безжично зареждане, подложката OMEN Outpost Mousepad може да зареди напълно мишката OMEN Photon за 2.5 часа, като работи и със съвместими смартфони. Допълнителният аксесоар пристига под форма на твърда и мека подложка с матово покритие, която може да бъде използвана просто като се обърне подложката от желаната страна. USB-A Passthrough порт за безжично зареждане и персонализируема от OMEN Command Center RGB LED подсветка допълват възможностите на този модерен пад17.

Гейминг навсякъде

Създаден с по-тънка рамка отпреди, най-новият лаптоп HP Pavilion Gaming 15 пристига с 8% намалена височина спрямо предходния модел, а към него се присъединява новият лаптоп HP Pavilion Gaming 17. Технологичните подобрения по дъното дават възможност за избор на високопроизводителни мобилни процесори7 до най-новото девето поколение на Intel Core i5/i7, както и наскоро обявената видеокарта NVIDIA® GeForce® GTX 1660 Ti с Max-Q дизайн6.

Професионално създадена, за прецизна таргетиране и движение на мишката, в комбинация с вариация от възможности за персонализация като настройки на сензитивността и RGB светлинни ефекти, мишката HP Pavilion Gaming Mouse 200 предоставя на потребителите превъзходно гейминг изживяване. Тя идеално се допълва от подложката HP Pavilion Gaming Mousepad 400, която предлага платнена повърхност, която не се изтърква, върху стабилна гумена основа и е оптимизирана както за скоростна, така и за прецизна игра.

OMEN цени и наличност18

 • OMEN X 2S Laptop се очаква да бъде наличен в ЕМЕА през юли с начална цена от €2,899
 • OMEN 17 Laptop се очаква да бъде наличен в ЕМЕА през юли с начална цена от €1,399
 • OMEN 15 Laptop се очаква да бъде наличен в ЕМЕА през юли с начална цена от €1,299
 • OMEN X 25 Display се очаква да бъде наличен в ЕМЕА през юли с начална цена от €629
 • OMEN X 25f Display се очаква да бъде наличен в ЕМЕА през юли с начална цена от €459
 • HP Pavilion Gaming 17 Laptop се очаква да бъде наличен в ЕМЕА с начална цена от €999
 • HP Pavilion Gaming 15 Laptop се очаква да бъде наличен в ЕМЕА с начална цена от €899

Относно HP

HP Inc. създава технологии, които правят живота по-добър за всички и навсякъде. Чрез нашето портфолио от услуги и продукти, сред персонални компютри, принтери и решения за 3D печат, ние създаваме изживявания, които удивляват. Повече информация относно HP Inc. е достъпна на http://www.HP.com.

1. Въз основа на гейминг лаптопите, доставени след 15 април 2019г. с включена опция за поддържане на два монитора. Като гейминг лаптопи дефинираме моделите, които таргетират в частност геймърите. Такива са например лаптопите с NVIDIA® GeForce® GTX 1060, NVIDIA® GeForce RTX™, AMD Radeon™ R9 или AMD Radeon™ RX 470 & и по-добри видеокарти с изключение на лаптопите таблети (с отделяща се се клавиатура).

2. Проучване на Lightspeed – „Gamer Mobile Screen Stacking Report“, 31 октомври 2018.

3. Въз основа на спецификации за топлинна проводимост на Thermal Grizzly Conductonaut, сравнени с тези на стандартен силиконова топлинна смазка. OMEN X конфигурация с Intel i7-9750H, 16GB DDR4-2666, RTX2070 Max-Q.

4. Въз основа на HP Internal Testing, изполващ кадрите в секунда в играта Apex Legends, сравненявайки стандартното термично решение и Thermal Grizzly Conductonaut 4/19. OMEN X конфигурация с Intel i7-9750H, 16GB DDR4-2666, RTX2070 Max-Q.

5. Въз основа на Blender Benchmark, сравнявайки стандартните силиконови термични решения с Thermal Grizzly Conductonaut 4/19. OMEN X конфигурация с Intel i7-9750H, 16GB DDR4-2666, RTX2070 Max-Q.

6. NVIDIA® Max-Q Design може да спомогне за намаляване на нагряването на системата и шума при по-тънките форм-фактор лаптопи. Форм-фактор дизайнът и дебелината на лаптопа могат да варират. Цялостната възпроизводителност на видеокартата може да бъде по-ниска от тази на алтернативни видеокарти, които не ползват Max-Q дизайн. NVIDIA, GeForce, Surround и логото NVIDIA са търговски марки и/или регистрирани търговски марки на NVIDIA Corporation в САЩ и други страни. MAXQ® е регистрираната търговска марка на Maxim Integrated Products, Inc.

7. Мултиядреността е създадена да подобри производителността на определени софтуерни продукти. Не всички клиенти или софтуерни апликации непременно биха били облагодетелствани от използването на тази технология. Производителността и честотата ще варират в зависимост от използваните програми и хардуерната и софтуерна конфигурация. Сериите, бранда и/или името Intel не са гаранция за по-добра производителност.

8. GHz – отнася се за тактовата честота на процесора. Други фактори освен нея могат да повлияят на производителността на системата и апликациите.

9. Intel® Optane™ ускорителят на паметта на системата не заменя или увеличава DRAM.

10. За SSD устройствата GB = 1 милиард байта. TB = 1 трилион байта. Реалният форматиран капацитет е по-малък. До 35GB от диска са запазени за софтуер за възстановяване на системата.

11. Въз основа на Wi-Fi5 80MHz и Wi-Fi6 160MHz минимални изисквания при трансфер на файлове между две устройства, свързани към един и същ рутер. Необходим е безжичен рутер, който се продава отделно и поддържа 802.11ax (Wi-Fi6). Услугата е достъпна само в страните, в които се поддържа 802.11ax.

12. Всички спецификации за производителност отразяват типичните спецификации, зададени от производителите на компоненти за HP; реалната производителност може да варира нагоре или надолу.

13. OMEN X 25f е съвместим с NVIDIA® G-SYNC® и сертифициран по AMD Radeon™ FreeSync™ стандарт, така че вариращата скорост на обновяване на дисплеите е съвместима и с NVIDIA, и с AMD видеокарти.

14. FreeSync е технология на AMD, която е достъпна на FHD дисплеи и е създадена да премахне забавянето и/или накъсването на картината при игри и видеа, като напасва скоростта на обновяване на дисплея с тази на видеокартата. Необходим е монитор, съвместим с AMD Radeon™ Graphics и/или AMD A-Series APU, който има DisplayPort™ Adaptive-Sync. AMD Catalyst™ 15.2 Beta (или по-нова) е необходима. Скоростите на адаптираното обновяване варират в зависимост от дисплея.

15. Мнения на потребители според проучване „Consumer Accessories Gaming Study“, февруари 2018.

16. Реалният капацитет на живота на батерията ще намалее естествено с времето и продължителната употреба.

17. RGBLED Lighting изисква USB-C връзка. Qi безжичното зареждане ще може да се използва при USB-C връзка – между два USB 3.0 порта. Включен е донгъл за свързване на два USB 3.0.

18. Приблизителни крайни цени. Реалните цени може да варират.

Intel и логото Intel са търговски марки на Intel Corporation или филиалите им в САЩ и/или други страни.

NVIDIA, GeForce, Surround, и логото NVIDIA са търговски марки и/или регистрирани търговски марки на NVIDIA Corporation в САЩ и други страни.

Продължете понататък

Tехнологии

Gravitech улеснява работата от вкъщи

MIKA

публикувано

на

от

В извънредната ситуация, която през последните седмици обхвана страната ни, на голяма част от българите се налага да изпълняват служебните си задължения от дома. В тази тежка за мнозина обстановка, значението на софтуерните решения за работа от разстояние и системите за управление на бизнеса става все по-ключово.

“Бизнес софтуерът винаги е бил от полза за фирмите и е повишавал тяхната ефективност. В сегашната обстановка обаче неговите предимства изпъкват още повече, позволявайки на редица компании да са по-гъвкави, да се реорганизират по-бързо  и да посрещнат трудностите по-лесно” – споделя Иван Лалев, съосновател на българската компания за бизнес софтуер Gravitech, която предлага разнообразни бизнес софтуерни решения, улесняващи работата от дома.

Сред тях са едноименната ERP система за управление на всички бизнес процеси, както и модулите и, които също така се предлагат по отделно. Те включват софтуер за управление на взаимотношенията с клиентите (т.нар. CRM – Customer Relationship Management), складов софтуер, модул логистика и транспорт, фактуриране  както и иновативната онлайн система за управление на човешките ресурси. Системите позволяват лесно и удобно управление на всички аспекти от бизнеса от всяка локация, свързана с интернет.

„Тези софтуерни продукти са оптимизирани за българския бизнес и могат да посрещнат много от неговите нужди в настоящата криза, да му добавят гъвкавост и мобилност. Вярваме, че в този труден момент най-важно е да пазим здравето – нашето и това на нашите близки. В същото време можем да продължим да изпълняваме професионалните си задължения, използвайки иновативни софтуерни системи“ – споделя още Иван Лалев.

Предлаганите от компанията решения дават възможност за работа от всякъде и по всяко време. Те могат да спестят редица ненужни за служителите действия като ходене до определени търговски обекти и клиенти, както и до офисите. В резултат това може не само да предпази екипите в настоящата кризисна ситуация, а и да направи фирмите по-конкуренти на пазара. А това ще бъде от ключово значение за тях в предстоящите трудни за икономиката времена.

Продължете понататък

Tехнологии

Мнемоника стана златен партньор на Acronis

MIKA

публикувано

на

от

Българската технологична компания Мнемоника разширява партньорството си с Acronis и ще предлага цялото им портфолио от продукти на родния пазар.Това партньорство дава уникална възможност за комбиниране на традиционни решения за резервираност на информацията и продукти за киберзащита от ново поколение. Услугите на Acronis в облака способстват бързо и безпроблемно внедряване на защита, което традиционно отнема месеци.

През последната година партньорството между двете компании се разви повече от успешно. За този период в над 30% от проектите са били предложени и продукти от портфолиото на Acronis.

От 2019 г. досега бяха организирани 2 събития в София и страната, на които Acronis и Мнемоника представиха съвместно решения за информационна сигурност.

„Дългогодишният опит и високата квалификация на екипа на Мнемоника ще допринесат за развитието на бизнеса на Acronis в България. Те са важна част от партньорската ни мрежа на Балканите и обединявайки усилията на двете компании, все повече бизнеси ще имат достъп до иновативните решения за киберзащита на Acronis. Киберзащитата в дигиталния свят се превръща в пета основна човешка нужда, особено в моменти като настоящия, когато много хора трябва да работят от домовете си и да използват домашни мрежи, каза Иван Дудин, регионален директор продажби на Acronis.

„Модерните решения на Acronis за резервно съхранение, защита от вируси, възстановяване на данни, съхранение, синхронизиране и споделяне на файлове разширяват възможностите за решения и услуги в сферата на киберсигурността. В този момент темата става все по-важна и се радваме, че можем да отговорим на търсенето на клиентите с най-висок клас продукти и разбира се – с наш висококвалифициран екип, който да осигури безпроблемно внедряване и надеждна техническа поддръжка. Продуктите на Acronis се използват в над 150 страни и осигуряват пълноценна защита за повече от 5 милиона потребители и над 500 000 фирми. Радваме се да сме част от партньорската мрежа на глобален лидер“, каза Вихрен Славчев, изпълнителен директор на Мнемоника.

През 2019 г. екипът на Мнемоника нарасна с 30%. В него работят вече двама сертифицирани специалисти, които имат достъп до ресурси на Acronis, предоставящи им разширени технически знания.

Продължете понататък
Tехнологиипреди 3 седмици

Премиерата на SONY PLAYSTATION 5 може да бъде отложена.

Lifestyleпреди 3 седмици

Часовник Rotary Heritage Titanium Automatic

Lifestyleпреди 3 седмици

Хамилтън Пулсар възроден с нов PSR цифров часовник

Tехнологиипреди 3 седмици

Конкурсът MSI Creator Awards 2020 приема участия Покажете вашата креативност!

Lifestyleпреди 3 седмици

Всичко, което трябва да знаете за Allbirds, абсурдно удобната марка за обувки

Музикапреди 3 седмици

Провеждането на 65-тото издание на Евровизия се измества за 2021 година

Tехнологиипреди 3 седмици

VIVACOM дарява 500 таблета за дистанционно обучение на МОН

Tехнологиипреди 3 седмици

Славка Лесидренска (Слава Леси): ЗНАМ, че не искаме да губим близки

Музикапреди 4 седмици

Hug or handshake е най-новият проект на българската музикална сцена

Tехнологиипреди 4 седмици

M3 Communications Group, Inc. ще предоставя безплатни PR услуги на НПО с цел по-добра информираност за коронавируса

Горещо