Открийте ни и в

Tехнологии

HTC преобразява човешкото въображение с вдъхновяваща виртуална реалност

MIKA

публикувано

на

HTC, пионер в иновативните смарт технологии, обяви серия от нововъведения при очилата за виртуална реалност Vive VR, които представляват следващата стъпка в доближаването на виртуална реалност до масовия пазар на технологии. С Vive Pre HTC изпълнява обещанието си да създаде напълно нови преживявания, които променят начина, по който общуваме или се забавляваме, като предлага и нов подход към ученето. Системата е изцяло обновена, за да осигури по-добър комфорт, ергономичност и производителност. Благодарение на подобренията във визуалната част и постигането на по-голяма гъвкавост и комфорт Vive Pre създава един нов свят, в който границите не съществуват.

„Когато за първи път обявихме Vive преди десет месеца имахме една амбициозна цел – завинаги да променим начина, по който хората общуват и взаимодействат със света”, коментира Шер Уанг, председател и главен изпълнителен директор на HTC. „Оттогава Vive е получил много добри отзиви от медии, браншови организации, потребители и стотиците партньори и брандове, с които сме работили, за да предоставим незабравимо виртуално изживяване. Много дълго виртуалната реалност беше просто едно обещание. Днес обаче ние стоим на прага на нова ера. Vive работи за създаването на един свят, в който единственото ограничение е човешкото въображение.“

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]htc-vive-pre-handson_5216-1500x1000[/media-credit]

 

Потопете се в новото поколение очила за виртуална реалност

Vive Pre отново е произведен в сътрудничество с Valve и идва с освежен дизайн, по-малък е и има подобрения в захвата за главата – за по-голям комфорт и стабилност.

Подобрената визуална система с по-ярък дисплей и графични подобрения води до по-голяма яснота за още по-истинско изживяване. Благодарение на сменяемите вложки от дунапрен и уплътненията за нос Vive Pre предлага голямо разнообразие за различните форми на лицето и е съвместим с диоптрични очила.

 

Интегрирана предна камера, която слива физическото и виртуалното

Vive Pre носи елементи от реалния свят в царството на виртуалните технологии.

Това е първата камера, поставянa в прототип на очила за виртуална реалност, при която потребителите успяват изцяло да се слеят с реалния и виртуалния свят чрез смесване на физическите елементи във виртуалното пространство. Така потребителите няма да имат нужда да свалят очилата, за да видят реални обекти, да седнат на дивана например или просто да извършват дадено действие, което е странично спрямо виртуалните им занимания.

 

По-добър контрол

Усъвършенствайки виртуалното изживяване, HTC са подобрили и контролерите за Vive, които вече предлагат по-добра ергономия и по-меки ръбове за по-добър баланс, по-сигурен захват и по-голям комфорт. Новият двустепенен спусък прави взаимодействието с обектите по-плавно, а сензорната обратна връзка осигурява жизненоважна информация за пребиваването ви във виртуалния свят. За повече мощност контролерите разполагат с интегрирани акумулаторни батерии, които се зареждат чрез microUSB кабел и осигуряват над 4 часа автономна работа. Базовите станции на Vive също са с нов, по-компактен дизайн; по-тихи са и предлагат по-добро проследяване.

 

Цялостно решение

HTC Vive ще бъде първият VR хардуер, който поддържа SteamVR. Създадени от Valve, Steam VR tracking и системата Chaperone са оптимизирани за използване със Steam, еднa от най-големите онлайн платформи за PC, Mac и Linux игри и софтуер

 

Формиране на индустрията за виртуална реалност

Откакто обявиха Vive, HTC и Valve са работили с хиляди разработчици и партньори, за да създават VR съдържание в рамките на широк спектър от сектори: от игри и забавления до здравеопазване, автомобилостроене, търговия на дребно и образование. HTC и над 15 партньори от Vive демонстрират приложенията на VR очилата на CES 2016, където ще надникнем в потенциала на един свят за въображение без граници. Водещият автомобилен производител Audi ще предложи  на бъдещи и настоящи клиенти виртуален тест драйв на новите си модели автомобили, а Dassault Systemes, компанията за 3D изживявания ще покаже как се развива бъдещето на 3D продуктовия дизайн във VR.  Наред с това HTC представя и нова марка за Vive на CES 2016.

 

HTC и Valve планират да пуснат Vive Pre в търговската мрежа през април тази година, като междувременно стартират с още 7000 бройки за разработчици в началото на годината.

 

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Tехнологиипреди 4 седмици

Acronis Foundation открива ново училище в Нуево Чимботе, Перу

Tехнологиипреди 4 седмици

Подкрепяме борбата с пиратството, но не и репресията върху малкия и средния бизнес в страната

EDMпреди 4 седмици

July Morning идва с Eddy M в Cacao Beach Club

Tехнологиипреди 4 седмици

Venza ще си партнира с DataArt за разработването на високотехнологично решение в сферата на туризма

Музикапреди 4 седмици

‘Late Night Feelings’, новият албум на Mарк Ронсън

Tехнологиипреди 4 седмици

Теленор представя за първи път интерактивен онлайн театър

Tехнологиипреди 4 седмици

VIVACOM предлага нови облачни и хостинг услуги за корпоративни клиенти

Кинопреди 4 седмици

Стартира продажбата на билети за най-величествената история тази година „Цар Лъв“

Lifestyleпреди 4 седмици

Фолклорна магия оживява в подлеза на Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Културапреди 4 седмици

 „Ерик“ от сър Тери Пратчет в ново луксозно издание

Горещо