Открийте ни и в
Jesus Christ Superstar

Tехнологии

Huawei е сред 20-те Топ изгряващи световни марки в доклада на BrandZ за 2016

MIKA

публикувано

на

Millward Brown и WPP публикуваха класирането и доклада  BrandZ “Топ 100 световни марки с най-голяма стойност“ за 2016г. Рейтинговата система, използвана за списъка BrandZ се възприема като една от най-авторитетните оценки за влиянието на марките, базирайки стойността на марката на мнението на потенциални и съществуващи потребители на марката, както и на финансови данни. В BrandZ „Топ 100 световни марки“ за 2016г. стойността на марката  Huawei се оценява на 18 652 милиарда щатски долара и се покачи с 20 позиции в класацията до 50-то място. Това значително постижение е добре подкрепено от финансовите резултати на компанията за 2015г. Huawei регистрира приходи от над 20 милиарда щатски долара – увеличение от почти 70 процента в сравнение с 2014г. През 2015г. Huawei са продали 108 милиона смартфона и има увеличение от 44 процента в сравнение с предходната година.

“През 2015 г. Huawei затвърди позицията си сред трите главни производители на мобилни устройства на база  пазарен дял и значително намали разликата с  конкуренцията си. Последният доклад BrandZ ” Топ 100 световни марки ” показва, че нашата глобална позиция се засилва с всяка година и Huawei има потенциала и амбицията да се превърне в лидер на пазара”, каза  Джанг Джиан, Директор отдел Мобилни устройства за България и Македония.

Важно постижение за Huawei е увеличението на стойността на марката с изключителният резултат от 22 процента   и класирането на 14-та позиция сред „Топ 20 изгряващи марки“ на BrandZ.

[media-credit id=2 align=”alignleft” width=”640″]HW_POS_SM_CMYK[/media-credit]

„Huawei непрекъснато развива иновативни технологии и решения, които от своя страна несъмнено развиват бизнеса на компанията. Чрез съвременни иновации и сътрудничество, Huawei ще продължи да доставя водещи технологични продукти на своите клиенти”, сподели Джанг Джиан, Директор отдел Мобилни устройства за България и Македония.

Можете да намерите доклада “Топ 100 световни марки” за 2016г. на BrandZ тук.

Huawei следва стратегия за глобализацията, която интегрира най-добрите ресурси по целия свят, за да ги предложи на световния пазар. Днес тя разполага с пълен набор от глобални иновационни възможности и системи. Huawei развива дейности в над 170 страни и региони, а две трети от приходите на компанията идват от пазари извън Китай. Huawei има присъствие по целия свят и инвестира най-малко 10% от годишните си приходи от продажби в проучвания и развитие. През 2012 г. това са били 13,7%, а в 2015-14.3% от приходите, което се изразява в повече от 6,6 милиарда щатски долара. Huawei има 14 регионални централи, 16  центъра за проучване и развитие, 36 съвместни иновационни центъра и 45 учебни центъра в целия свят.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Tехнологии

Нов аранжимент на популярната Galaxу мелодия „Отвъд хоризонта“

MIKA

публикувано

на

от

снимка: forbes.com

Смартфоните вече са неизменна част от нашето ежедневие, а тонът им на звънене придобива все по-голямо значение за модерния потребител. „Отвъд хоризонта“ е може би една от най-популярните смартфон мелодии, тъй като е фабрично вградена във всички Galaxy телефони от 2011 г. насам. Като резултат е станала толкова разпространена, че често чуем ли добре познатото звънене, се чудим дали не звъни собственият ни телефон.

Всяка година „Отвъд хоризонта“ има ново звучене, за да бъде в унисон с цялостното излъчване и стил на най-новите модели Galaxy. Тази година Samsung възложи на исландския композитор Петър Йонсон да пречупи мелодията през своята творческа призма.

Минималистичният аранжимент на Йонсон, разгърнат чрез деликатно наслагващ се инструментал, отвежда слушателите на пътуване отвъд хоризонта, за да открият красотата на необятното. Мелодията започва с нежни тонове от пиано, което изпълнява и основната тема. Към нежното звучене постепенно се въвеждат и останалите инструменти, докато музиката не достигне кресчендо и след това се разнесе и постепенно затихне.

За представянето на най-новия аранжимент на „Отвъд хоризонта“ е заснето и специално видео. То започва със сцена, в която самият композитор Петър Йонсон изпълнява творбата си на пиано. Първоначалните кадри преливат в един плавен и приказен полет над исландските равнини. Секващите дъха гледки над скандинавски мъгливи планини, назъбени и с причудливи форми скали, горещи гейзeри и снежни хълмове, са заснети с панорамни камери над Исландия.

Авторската интерпретация на „Отвъд хоризонта“ на Йонсон, провокира в слушащите я най-съкровени и често загърбвани в ежедневието ни неподправени и съкровени чувства. Тазгодишният аранжимент на популярната Galaxy мелодия релаксира съзнанието и лекува душата, като деликатно гали слуха на всеки, които я чуе, без значение на възрастта.

За да се насладите на най-новото звучене на популярната Galaxy мелодия „Отвъд хоризонта“ под аранжимента на Петър Йонсон, моля последвайте този линк.

Продължете понататък

Tехнологии

Специален гост на Game Dev Summit Monthly #4 e композиторът Борислав Славов

MIKA

публикувано

на

от

Четвъртото издание на Game Dev Summit Monthly, което се осъществява в партньорство с B12 Games, насочва вниманието на публиката към една рядко дискутирана тема – музиката за видео игри. В рамките на събитието, което ще се проведе на 22 февруари в клуб Culture Beat от 19:30 ч., ще гостуват и сръбското независимо game dev студио Demagog, които ще представят своята пост апокалиптична игра Golf Club: Wasteland. Финалът на вечерта ще бъде отбелязан с турнир по Street Fighter на аркадни автомати, организиран от ARACADA.

Специален гост на събитието е композиторът Борислав Славов. Неговата кариера започва преди повече от 17 години със създаването на музиката към играта на Black Sea Studios – Knights of Honor. След своя успешен дебют, композиторът продължава да се развива в game dev индустрията и работи по игри като “Two Worlds II”, “Worldshift” (като композитор) и “Gothic 3” (като музикант). През 2009 г. става част от екипа на Crytek, където работи до началото на 2016 г. по игрите “CRYSIS 2”, “CRYSIS 3”, “Warfare” и “RYSE: SON OF ROME” като композитор и музикален директор.

От 2016 г. кариерата на Борислав продължава в Larian Studios. Там той създава музиката на световно признатата ролева игра “DIVINITY: ORIGINAL SIN 2”, която е носител на множество награди през 2017 г., включително “Игра на годината 2017” от PC Gamer.

Борислав е експерт в създаването на адаптивна музика за видео игри и ще разкаже повече за това в лекция на тема – “Музиката която се променя и адаптира, според вашите решения и действия (в играта).”

За първи път в рамките на Game Dev Summit Monthly ще има чуждестранни гости  – сръбското независимо студио – Demagog. Те са победители в състезанието #PitchSlap, което е част от конференцията за разработчици на видео игри Horizon. Demagog ще представят своя последен проект –  Golf Club: Wasteland. Вдъхновяващо съчетание от визия, оригинален саундтрак и сатирични референции към съвременното общество, тази игра е от типа puzzlle adventure и за нейната презентация в България пристига един от основателите на Demagog Studio – Игор Симич.

Работата на Игор, който завършва Колумбийския университет в Ню Йорк, е участвала в експозициите на редица музеи в цял свят, арт биеналета и филмови фестивали, а в момента е част от галерията Anita Beckers във Франкфурт.  Заедно с екипа на Demagog Studio, Игор разработва още две мобилни игри със сатиричен привкус- Crisis Expert и Children’s Play.

За това издание Game Dev Summit Monthly обединява усилия и с ентусиастите от ARACADA, за едно специално предизвикателство – турнир по Street Fighter на аркадни автомати! За победителя е осигурена награда – билет за The World of Video Game Music – мултимедиен концерт, в който светът на видеоигрите ще оживее с Оркестъра на Класик ФМ радио!

ARACADA ще бъдат в Culture Beat още от 19:00 часа и ще дадат възможност на всеки желаещ да пробва тяхната серия аркадни автомати с топ-ретро заглавия – Cadillacs adn Dinosaurs, Golden Axe, Aero Fighters, Street Fighter, Super Pang и мн.др.

Game Dev Summit Monthly #4 е със свободен вход, но изисква регистрация на адрес: https://goo.gl/pujS7d.

Продължете понататък

Горещо