Открийте ни и в

Tехнологии

Huawei е сред 20-те Топ изгряващи световни марки в доклада на BrandZ за 2016

MIKA

публикувано

на

Millward Brown и WPP публикуваха класирането и доклада  BrandZ „Топ 100 световни марки с най-голяма стойност“ за 2016г. Рейтинговата система, използвана за списъка BrandZ се възприема като една от най-авторитетните оценки за влиянието на марките, базирайки стойността на марката на мнението на потенциални и съществуващи потребители на марката, както и на финансови данни. В BrandZ „Топ 100 световни марки“ за 2016г. стойността на марката  Huawei се оценява на 18 652 милиарда щатски долара и се покачи с 20 позиции в класацията до 50-то място. Това значително постижение е добре подкрепено от финансовите резултати на компанията за 2015г. Huawei регистрира приходи от над 20 милиарда щатски долара – увеличение от почти 70 процента в сравнение с 2014г. През 2015г. Huawei са продали 108 милиона смартфона и има увеличение от 44 процента в сравнение с предходната година.

„През 2015 г. Huawei затвърди позицията си сред трите главни производители на мобилни устройства на база  пазарен дял и значително намали разликата с  конкуренцията си. Последният доклад BrandZ “ Топ 100 световни марки “ показва, че нашата глобална позиция се засилва с всяка година и Huawei има потенциала и амбицията да се превърне в лидер на пазара“, каза  Джанг Джиан, Директор отдел Мобилни устройства за България и Македония.

Важно постижение за Huawei е увеличението на стойността на марката с изключителният резултат от 22 процента   и класирането на 14-та позиция сред „Топ 20 изгряващи марки“ на BrandZ.

[media-credit id=2 align=“alignleft“ width=“640″]HW_POS_SM_CMYK[/media-credit]

„Huawei непрекъснато развива иновативни технологии и решения, които от своя страна несъмнено развиват бизнеса на компанията. Чрез съвременни иновации и сътрудничество, Huawei ще продължи да доставя водещи технологични продукти на своите клиенти”, сподели Джанг Джиан, Директор отдел Мобилни устройства за България и Македония.

Можете да намерите доклада „Топ 100 световни марки“ за 2016г. на BrandZ тук.

Huawei следва стратегия за глобализацията, която интегрира най-добрите ресурси по целия свят, за да ги предложи на световния пазар. Днес тя разполага с пълен набор от глобални иновационни възможности и системи. Huawei развива дейности в над 170 страни и региони, а две трети от приходите на компанията идват от пазари извън Китай. Huawei има присъствие по целия свят и инвестира най-малко 10% от годишните си приходи от продажби в проучвания и развитие. През 2012 г. това са били 13,7%, а в 2015-14.3% от приходите, което се изразява в повече от 6,6 милиарда щатски долара. Huawei има 14 регионални централи, 16  центъра за проучване и развитие, 36 съвместни иновационни центъра и 45 учебни центъра в целия свят.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Реклама Арена ди Верона квартет

Горещо