Открийте ни и в
Exit Festival

Tехнологии

Huawei P9 – преоткриване на Leica фотографията

MIKA

публикувано

на

Leica е сред легендарните имена в света на фотографията. Камерите Leica, познати с високото си качество и ценова стойност, са направени с безкомпромисна прецизност и майсторска изработка, която ги превръща в желана марка за фотографите през последното столетие. Благодарение на вдъхновяващата фотооптика и класическия дизайн, Leica се превръща в култов бранд за ентусиасти и професионалисти.   

Още от времето на черно-бялата фотография, изображенията, направени с фотооптика Leica, се отличават със своя неповторим почерк, характеризиращ се с острота и ясни детайли. Дори и в съвременната ера на дигиталната фотография, този класически Leica почерк продължава да бъде определящият елемент за оптиката. С невероятната острота и детайли, плавен контраст, впечатляваща дълбочина и подсилено цветово възпроизвеждане, Leica превръща изображенията в запомнящи се събития.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1000″][/media-credit]

Снимките с Leica се отличават с ярък цветови спектър: по-светлите зони придобиват червеникави нюанси, докато синьо-лилавеещите плавни оттенъци са в по-тъмните зони на кадрите. Високата наситеност и засилените цветове допринасят за приликата на заснетото изображение с картина, рисувана с маслени бои.

Дълбочината е друга характерна черта, която определя почерка на Leica. Фотооптиката е изключителна при възпроизвеждане на цветове и улавянето на най-фините детайли в тъмните зони на изображението. Тези възможности създават натуралност в снимките, добавяйки и изключително чувство за дълбочина на кадъра.

До откриването на дигиталната фотография Leica е ненадминат лидер, като марката не да може да бъде конкурирана дори от японските производители на фотооптика. Основно предимство е оптичната технология, която превръща Leica в ненадминат световен лидер и производител на фотооптика. Почеркът на Leica се запазва и до днес, съдържайки в себе си прецизност и стил.   

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“900″][/media-credit]

Модулът за камерата на най-новия флагман Huawei P9 е съвместно разработен между Huawei и Leica. В смартфона е вградена система Leica Summarit H 1:2.2/27 ASPH от две камери с 12 MP цветен (RGB) и 12МP монохромен сензор. Изображенията от всеки сензор се комбинират в перфектния кадър, като по-долу могат да се видят примери за това.

Двойната камера на Huawei P9 вече получи одобрение от световноизвестни фотографи, включително Мери Маккартни, носителят на награда в конкурса на National Geographic „World Press Photo“ – Дейвид Гутенфелдер и ски фотографа Рубен Краб.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Събитияпреди 2 седмици

Излъчиха българските финалисти в CHIVAS VENTURE 2020

Музикапреди 1 месец

Песента става 19-ият по ред #1 сингъл на певицата в Billboard

Културапреди 1 месец

Алек Попов и невероятната „Митология на прехода“ – за полета на фантазията без забрани!

Кинопреди 1 месец

Какво да очакваме от филма и саундтрака „Котките“

Културапреди 1 месец

Излезе „Най-голямата книга за Хитър Петър и Настрадин Ходжа”

Музикапреди 1 месец

DRIVE YOUR LIFE ще участват на Wolf Fest – Вълчата пътека 2020 

Lifestyleпреди 1 месец

Празнична коледна селекция по канал Da Vinci на 24-ти и 25-ти декември

Tехнологиипреди 1 месец

СИХРЕ 2020: Оптимални условия за хорека сектора, разширен тематичен обхват и продукти от последно поколение

Tехнологиипреди 1 месец

Nokia 7.1 е третият смартфон модел на марката, който ще получи Android 10 след Nokia 9 PureView и Nokia 8.1

Tехнологиипреди 1 месец

Коледно филмово забавление за цялото семейство от VIVACOM

Горещо