Открийте ни и в

Tехнологии

Huawei P9 – преоткриване на Leica фотографията

MIKA

публикувано

на

Leica е сред легендарните имена в света на фотографията. Камерите Leica, познати с високото си качество и ценова стойност, са направени с безкомпромисна прецизност и майсторска изработка, която ги превръща в желана марка за фотографите през последното столетие. Благодарение на вдъхновяващата фотооптика и класическия дизайн, Leica се превръща в култов бранд за ентусиасти и професионалисти.   

Още от времето на черно-бялата фотография, изображенията, направени с фотооптика Leica, се отличават със своя неповторим почерк, характеризиращ се с острота и ясни детайли. Дори и в съвременната ера на дигиталната фотография, този класически Leica почерк продължава да бъде определящият елемент за оптиката. С невероятната острота и детайли, плавен контраст, впечатляваща дълбочина и подсилено цветово възпроизвеждане, Leica превръща изображенията в запомнящи се събития.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1000″][/media-credit]

Снимките с Leica се отличават с ярък цветови спектър: по-светлите зони придобиват червеникави нюанси, докато синьо-лилавеещите плавни оттенъци са в по-тъмните зони на кадрите. Високата наситеност и засилените цветове допринасят за приликата на заснетото изображение с картина, рисувана с маслени бои.

Дълбочината е друга характерна черта, която определя почерка на Leica. Фотооптиката е изключителна при възпроизвеждане на цветове и улавянето на най-фините детайли в тъмните зони на изображението. Тези възможности създават натуралност в снимките, добавяйки и изключително чувство за дълбочина на кадъра.

До откриването на дигиталната фотография Leica е ненадминат лидер, като марката не да може да бъде конкурирана дори от японските производители на фотооптика. Основно предимство е оптичната технология, която превръща Leica в ненадминат световен лидер и производител на фотооптика. Почеркът на Leica се запазва и до днес, съдържайки в себе си прецизност и стил.   

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“900″][/media-credit]

Модулът за камерата на най-новия флагман Huawei P9 е съвместно разработен между Huawei и Leica. В смартфона е вградена система Leica Summarit H 1:2.2/27 ASPH от две камери с 12 MP цветен (RGB) и 12МP монохромен сензор. Изображенията от всеки сензор се комбинират в перфектния кадър, като по-долу могат да се видят примери за това.

Двойната камера на Huawei P9 вече получи одобрение от световноизвестни фотографи, включително Мери Маккартни, носителят на награда в конкурса на National Geographic „World Press Photo“ – Дейвид Гутенфелдер и ски фотографа Рубен Краб.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Кинопреди 2 седмици

„Цар Лъв“ продължава да господства у нас с боксофис над 2 млн. лева досега!

Дръм и Баспреди 2 седмици

HMSU: Завръщането на Chase & Status

Tехнологиипреди 2 седмици

Кирил Николов-Дизела с нов опит за рекорд по маршрута Е4

Tехнологиипреди 2 седмици

Екипът на МенторМейт надхвърли 500 служители

Tехнологиипреди 2 седмици

eSky Group на 5-ти континент за 15-ия си рожден ден

Lifestyleпреди 2 седмици

Спечели вълнуващо пътешествие в Европа с Wizz Air, Радио N-JOY и American Tourister

Tехнологиипреди 2 седмици

DataArt пуска решение с отворен код, спестяващо време и ресурси на .NET разработчиците

Tехнологиипреди 2 седмици

Acronis пуска ключова нова версия на решението си за виртуализиране на компютърни системи и киберзащита на периферни устройства – Acronis Cyber Infrastructure 3.0

Културапреди 2 седмици

Сборникът „Истории от 90-те“ с предпремиера във Варна този петък

Tехнологиипреди 2 седмици

С апликацията E-SOS проследяваме в реално време новия опит за рекорд на Кирил Николов-Дизела

Горещо