Открийте ни и в

Интервю

Jahmmi Youth: “Да мечтаеш е жизнено важно!”

MIKA

публикувано

на

Снимка: ПР

Остават броени часове преди началото на проекта DUBFILES в *MIXTAPE 5* тази вечер. Въпреки напрегнатата подготовка за реге събитието на годината, успяваме да откраднем няколко мига, за да зададем разговаряме с Jahmmi Youth за живота, мечти и бъдещето на музиката в България.

Колко далеч може да стигне човек, мечтаейки?
Може и до никъде да не стигне ако само това прави. Ако пък работи от 9 до 5 и после спи е сигурно, че ще стигне най-много до някое заведение в центъра,  да разпусне. Но да мечтаеш е жизнено важно! Аз го правя по цял ден. Не се шегувам.

Правили сме много колаборации. С кой артист бихте искали да работите отново?
Тоест с кои бихме повторили.. Ами Zafayah, Chibook, Bobo…

Какво е бъдещето на музиката в България?
Ако можеше някой да даде точен отговор на това сигурно щеше да изкара доста пари. Според мен – чалга и Криско още 5 години и после вече може би ще влезнем малко в релси, но има време… Бавничко е.

Ако имахте супер сили какви биха били те?
Да печатам безкрайни ценни книжа, защото и на сън мога да си летя.

Разкажете ни забавна случка с фен!
Наскоро едно момиче ме попита дали говоря български…И после ми предложи да направим генгста трап.

Какво искат БГ феновете?
BMW, силикон, евтино богатство и да са в гест лист. Но аз си ги обичам.

Как може един артист да открие себе си?
По-добре да го е направил преди да тръгне да става такъв. Иначе човек постоянно търси себе, това е безкраен процес.

Ако можехте да върнете времето назад, какво бихте направили по друг начин?
Ами не толкова много неща бих променил, но може би бих работил повече и ще знам с кои хора да не се занимавам. Иначе си харесвам историята.

Оттук накъде? Какви са бъдещите ви планове?
Ще се чуе.

Разделяме се съвсем за кратко с младата реге сензацията. Ще чуем него и Zafiah още тази вечер в компанията на DUBFILES в комбинация сLO, Jacob, Jules I от MELLOW MOOD иForelock!

Напомняме ви, че билетите за реге събитието на годината са в продажба в мрежата на Eventim на цена от: 15 лв. При останало количество, билети ще се продават на вход на цена от: 20 лв.
Вратите отварят точно в 22:00 часа, препоръчваме ви да дойдете навреме.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Реклама Solar Christmas 2017

Интервю

Първата жена, изкачила всички 14 осемхилядници без кислород пред “Директно” по Bulgaria ON AIR

MIKA

публикувано

на

от

снимка: Bulgaria ON AIR

Герлинде Калтенбрунер – първата жена, изкачила всички 14 осемхилядници без допълнителен кислород, с ексклузивно интервю за „Директно“ по Bulgaria ON AIR.

За най-опасните и запомнящи се моменти от годините й като алпинист до момента и за изкачването на К2, след поредицата от опити да достигне върха – вижте цялото интервю на Юлия Христова с Герлинде Калтенбрунер.

Продължете понататък

Интервю

6 неща, които не знаете за най-успешния датски автор Юси Адлер-Улсен

MIKA

публикувано

на

от

Досега на сцената на скандинавския трилър доминираха шведи и норвежци – Стиг Ларшон, Хокан Несер, Ю Несбьо, Карин Фосум, но и Дания може да се похвали със свое голямо име. Юси Адлер-Улсен вече е носител на множество награди в родната си страна, престижния „Стъклен ключ”, връчван за най-добър скандинавски криминален роман, както и наградата „Бари” за най-добър криминален роман на годината, издаден в САЩ и Канада. Книгите му вече са преведени на над 40 езика, а 11000 екземпляра от тях се продават на ден в цял свят. Юси Адлер-Улсен дебютира като автор на 47 години, а животът му преди да се отдаде изцяло на писането е всичко друго, но не и скучен…

Кариерата на бащата на Юси, известния психиатър и сексолог Хенри Улсен, се е развивала главоломно и семейството се е местело от град на град и от болница в болница. Един от най-ярките му спомени датира именно оттогава. На осем години, докато семейството живее в психиатричен комплекс в Зеландия, Юси вижда мъж, затворен в клетка, който крещи в изстъпление. Тогава баща му се приближава и му обяснява, че и този човек някога е бил дете – точно като Юси. От този миг нататък Юси никога не е избягвал сблъсъка и срещите с хора с проблеми. Животът в психиатричната болница и досегът с болни хора го е направил чувствителен към човешкото нещастие и го е научил да проявява разбиране и емпатия. Недоумява защо някои хора старателно пазят децата си от сблъсъка с погребения например. Смята, че това е част от живота и не бива да бъде тема табу. Благодарен е на баща си, че го е направил съпричастен към професията си, вместо да го изолира от пациентите си.

Започнал е да пише, след като е напуснал позицията си на административен директор в издателство „Бониер“. Искал е да има повече време за себе си и да може да приготвя палачинки на сина си, да играе с него футбол, да се отдаде и на музиката, едно от любимите му занимания. Видял е как хората от издателския бранш си отиват без време. Кратките срокове и напрежението съкращават живота на мнозина негови колеги.

Като млад заедно със съпругата си Хене отваря магазин за комикси – „Пегас“. Навлиза в издателския бранш като редактор на списания и комикси. Смята, че именно магазинът за комикси, наред с необичайното му детство, са го формирали като писател с тънък усет за човешката душевност.

Пътува много; приблизително 135 дни в годината не е в дома си.

Той казва, че само две неща могат да състарят човека: липсата на креативност и липсата на любознателност. Самият той винаги се е вълнувал от новото и продължава да се вълнува.

Книгите от серията за специален отдел „Q“ ще бъдат десет, засега Юси е стигнал до седмата. Но пък държи рекорда за най-голям първоначален тираж в историята на Дания – шестият случай, „Безгранично“, е отпечатан във фантастичните 230 000 екземпляра.

 

Продължете понататък

Горещо