Открийте ни и в

Събития

Kлуб „Хасиенда” стартира художествен конкурс за млади автори

MIKA

публикувано

на

От днес българските арт-среди са изправени пред ново предизвикателство. Най-популярният нощен-арт клуб „Хасиенда” обявява конкурс на тема „Слон”. Целта пред творците е създаване на художествени произведения, в които присъства или има четивност на слон, без те да имат бижутериен или сувенирен характер. Слонът е неизменна част от логото на „Хасиенда” – клубът, който в последните години се превърна в средище на културния живот и е предпочитана сцена за изложби, промоции на художествени, литературни, музикални и театрални произведения.

Регламент

В конкурса „Слон” могат да участват студенти и артисти от цялата страна. Възрастовата граница е до 30 години и отговаря на философията на „Хасиенда клуб” винаги да дава поле за изява на млади автори.

В конкурса няма ограничения по отношение на приложената техника и ще се приемат творби в стиловете живопис, графика, скулптура, рисунка, колаж, смесени техники, авторско видео, анимация и фотография.

Форматът и размерите на творбите са свободни, като не трябва да надвишават 70 см. за най-дълга страна и 30 секунди за видео и анимация.

Всеки автор може да участва с до 3 творби, които да изпрати на адрес: София 1504, бул. Янко Сакъзов 9А, ет.3, ап.11. Всеки от участниците трябва да остави координати за връзка: актуални телефон, адрес и е-mail.

Срокове

Крайният срок за изпращане е 25 април 2016 г. Журирането на творбите ще се извърши на 12 май 2016 г., след което участниците ще бъдат уведомени за резултатите.

Награди

В конкурса ще бъдат раздадени 6 равностойни награди на стойност 500 лв. всяка и придружени с грамота. Наред с това, по преценка на журито ще бъдат номинирани до 30 творби, които ще бъдат откупени за колекция на „Хасиенда клуб“ и ще се превърнат в част от представителни изложби в няколко града в страната.

 Можете да следите всичко за конкурса „Слон” на „Хасиенда клуб” на: https://www.facebook.com/%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81-%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D1%8A%D1%82-242630509408008/timeline

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Горещо