Открийте ни и в

Tехнологии

Kaspersky подкрепя здравните институции по време на пандемията

MIKA

публикувано

на

Kaspersky обяви свободен достъп на медицински организации до своите най-търсени продукти за компютърна защита, включително в България, за да им помогне да останат защитени до края на пандемията. Списък с бизнес продукти на Kaspersky, безплатни за болнични заведения за период от шест месеца, включва: Kaspersky Endpoint Security Cloud Plus, Kaspersky Security for Microsoft Office 365, Kaspersky Endpoint Security for Business Advanced и Kaspersky Hybrid Cloud Security.

Непрекъснатостта на дейностите и защитата на данните е изключително важна за здравните организации. Особено в сегашната ситуация, когато медицинските организации са под силен натиск и трябва да мобилизират всичките си сили, за да помогнат на хората в това много предизвикателно време. За болниците и медицинските институции е важно да се гарантира стабилността на медицинското оборудване и данните да са постоянно достъпни за медицинския персонал, като същевременно се защитава неприкосновеността на критичната информация на техните пациенти.

За да помогне на медицинските организации да се справят с безпрецедентния натиск и да помогне за намаляване на рисковете за киберсигурността, които могат да възникнат през този период, Kaspersky предостави безплатен достъп до своите бизнес решения. Това включва продукти за защита на крайната точка и облачната инфраструктура, като Kaspersky Endpoint Security for Business Advanced и Kaspersky Hybrid Cloud Security, SaaS endpoint protection – Kaspersky Endpoint Security Cloud Plus – и защита за Microsoft Office 365 – Kaspersky Security for Microsoft Office 365.

„В тази критична ситуация здравните заведения са под огромен натиск и носят огромна отговорност, като спасяват живота на хората и се борят срещу заразата. Лекарите, медицинските сестри и целият медицински персонал поемат по-голямата част от натоварването и следователно се нуждаят от всяка възможна подкрепа. Считаме, че наше задължение е да подкрепяме медицинската общност“, каза Евгения Наумова, вицепрезидент на глобалната мрежа за продажби в Kaspersky. „За да помогнем на тези организации да се съсредоточат върху най-важното, сега предлагаме на здравните заведения безплатни лицензи за ключови корпоративни продукти на Kaspersky, за период от шест месеца.“

Паралелно с тази инициатива Kаspersky светва здравните институции да съблюдават добрите практики в кибер-защитата и да внедрят следните мерки възможно най-скоро:

1) Планирайте основно обучение по въпросите на кибер-защитата за повишаване на информираността, както на медицинския персонал, така и на служителите в администрацията. Обучението трябва да обхваща най-съществените практики като сигурни пароли и акаунти, електронна поща, използване на USB устройства, компютърна сигурност и безопасно сърфиране в интернет. Обяснете на персонала на болницата, че съществува нарастващ риск от киберпрестъпления насочени към ИТ системи в здравеопазването.

2) Сега е важно да проверите защита на болницата, да се уверите, че мерките са актуални, а софтуерът е конфигурирано правилно и покрива устройствата на всички служители. Включете защитна стена, за да активирате защита от заплахи, идващи от интернет. Решението за сигурност трябва да осигурява защита от рансъмуеър, тъй като това представлява една от често срещаните заплахи за медицинските организации.

3) Уверете се, че всички медицински апарати са правилно конфигурирани и актуализирани, като например медицински вентилаторите с мрежови възможности. Ако има вероятност броят на такива устройства да се увеличи бързо, разработете специална процедура за бързо инсталиране и конфигуриране на всички нови устройства.

4) Някои болници спешно наемат нов персонал, което означава увеличаване на броя на крайните точки, включително личните устройства на новите служители. Това може да попречи на контрола върху корпоративните ИТ системи. По тази причина ИТ експертите трябва да обърнат специално внимание на добавянето на защита към тези нови устройства. По-добре е предварително да имате профили за сигурност, политики за сигурност и лицензи, за да добавите нови устройства, когато е необходимо.

5) Уверете се, че настоящите ви решения за сигурност позволяват поръчка на достатъчно лицензи за увеличаващия се брой устройства.

За повече информация относно предложението и възможностите за достъп посетете Kaspersky business blog или представители на Kaspersky.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Tехнологии

MMD пуска новия Philips 242B1V

MIKA

публикувано

на

от

MMD, водещ специалист при дисплеите и лицензен партньор на Philips monitors, обяви новия 24” (23,8″ / 60,5 см диагонал) LCD монитор Philips 242B1V. Проектиран, за да помогне на професионалистите да увеличат своята продуктивност, докато защитава чувствителните данни и съдържание от любопитни очи, новият модел идва с Full HD резолюция (1920 x 1080) и SmartImage, за да осигури най-доброто представяне на изображения и видео.

Защитете конфиденциалните данни от визуално хакване

Philips 242B1V моментално осигурява дискретност с лесния за включване личен режим, който предпазва от визуално хакване и скрива екрана от хора наоколо в откритите офиси и местата за съвместна работа. Тази нова иновативна функция е специално проектирана за тези компании и професионалисти, които се занимават с чувствителни данни и трябва да защитят тяхната конфиденциалност. Режимът Philips Privacy Mode предлага интегрирано решение за защита, без нужда от неудобните протектори за екран. Само с натискането на бутон екранът става тъмен и едва видим от двете страни, докато запазва ясна картина при фронтално наблюдение. Благодарение на нововъведението Philips Privacy Mode, само потребителят директно пред екрана може да прочете съдържанието на екрана, възползвайки се от този по-сигурен начин на работа.

Отлично качество на картината и комфортно потребителско преживяване 

Докато помага за предпазването на данните на екрана, Philips 242B1V осигурява висококачествени изображение с Full HD 1920 x 1080 резолюция и IPS технология за изключително широко и точно цветово възпроизвеждане и големи зрителни ъгли от 178°/178°.

Освен с възможности за конфиденциалност и представяне на високо ниво, този нов модел е зареден с функции за увеличаване на комфорта и създаване на ергономично и приветливо работно място. Дисплеят е снабден с Easy Read режим за осигуряване на преживяване като четене от книга и SmartErgoBase – настройваща се по височина стойка с възможност за завъртане и накланяне, която позволява на потребителите да позиционират монитора на идеалното разстояние и позиция. Philips 242B1V предлага и LowBlue Mode настройка, специално разработена за запазване на добрата кондиция, която намалява вредната синя светлина и FlickerFree технология, която елиминира трептенето и осигурява комфортна работа.

Устойчив & екологичен

Екологичното „сърце“ на този монитор блести в неговите иновативни функции. Philips 242B1V предлага три опции за пестене, докато гарантира най-добро качество на картината и комфорт: LightSensor, Power Sensor и SmartImage технология. LightSensor осигурява перфектната яркост с минимум енергия и работи за допълнително намаляване на енергопотреблението, а Power Sensor засича присъствието на потребителя и автоматично настройва яркостта на монитора като я намалява, когато той не е пред екрана, за постигане на по-дълъг живот и намаляване на сметките за електричество с до 70 процента.

SmartImage е ексклузивна водеща технология на Philips, която оптимизира представянето на дисплея. На база на анализа на показваното съдържание SmartImage адаптира контраста, цветовото насищане и остротата на изображенията и видеото.

В допълнение към многото модерни иновации Philips 242B1V е много енергийно ефективен и съответства на множество стандартни за защита на околната среда, включително EnergyStar 8.0, EPEAT* и RoHS.

Защитаващ конфиденциалната информация, с отлично представяне и щадящ природата, мониторът Philips 242B1V ще бъде наличен от средата на юни 2020 на препоръчителна крайна цена от 879 лв. с ДДС.

* EPEAT рейтингът е валиден само за страните, в които Philips регистрира продукта. Моля, посетете https://www.epeat.net/ , за да проверите регистрационния статус за Вашата държава.

Продължете понататък

Tехнологии

AMI Communications Group отбелязва 15 години от влизането си на българския пазар

MIKA

публикувано

на

от

AMI Communications Group (www.amic.cz) отбеляза 15 години от влизането си на българския пазар. Групата е партньор на глобалната комуникационна фирма Edelman (www.edelman.com) и е сред водещите PR консултантски компании в Централна и Източна Европа. В структурата й влизат агенции, които предоставят PR и PA услуги, дигитални комуникации, дизайн, медиа планиране и купуване.

Българското дружество на групата – AMI Communications България (www.amic.bg), е в ТОП 5 на PR агенциите у нас*. От създаването си през 2005 г. до момента, то е реализиралo стотици успешни проекти за повече от 60 компании от 17 различни сфери на дейност. Близо 70% от клиентите на българската агенция са международни компании, а 25% са част Fortune Global 500.

„За 15 години комуникационният сектор и бизнес средата се промениха много. Ние също се развивахме постоянно спрямо новите реалности и нуждите на клиентите. Днес сме една от водещите PR агенции на българския пазар. Работили сме за десетки глобални компании, натрупали сме сериозна експертиза, имаме отличително висока ефективност. Екипът ни е силен и влага професионализъм и опит във всичко, което прави. Изградили сме дългосрочни отношения с много от клиентите си, защото им помагаме да са успешни и да преодоляват проблемите, пред които се изправят. Това е сериозна основа, която ни дава увереност, че ще преминем стабилни през предизвикателствата на днешните дни и ще продължим напред с още по-бърз темп на развитие“, коментира Илияна Александрова, управляващ партньор на AMI Communications България.

„Радваме се, че имаме силно присъствие в България. Местното ни дружество се развива успешно и прилага иновативния подход и високите стандарти на работа на групата. Показателно е, че през годините много големи бизнеси се довериха на консултантския му опит. Работим в сътрудничество по редица проекти, което е ефективен начин за обмен на ноу–хау и за предоставяне на висока добавена стойност на клиентите“, каза Ян Кучмаш, партньор в AMI Communications Group и регионален директор.

AMI Communications България предлага широко портфолио от комуникационни услуги и работи в съответствие с добрите практики на международните мрежи от които е част. Печелила е български и международни награди в области като корпоративни комуникации, управление на кризи, вътрешни комуникации, организиране на събития, корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие. Агенцията предлага и интегрирани услуги чрез мрежа от партньори, специализирани в области като реклама, медиа планиране и купуване, BTL.

През годините AMI Communications България е реализирала кампании за част от най-големите международни фирми в страната. Работила е по сложни комуникационни казуси и има стабилен опит в управлението на кризи. Предоставяла е комуникационна подкрепа и на редица чуждестранни инвеститори при влизането им на българския пазар. С цел да подпомага решенията на своите клиенти, агенцията им предоставя периодично проучвания, които очертават тенденциите в комуникациите и очакванията към бизнеса и брандовете.

AMI Communications България  е член е на Българската асоциация на PR агенциите (БАПРА) и на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО). Екипът й включва консултанти с богат опит в сферата комуникациите и медиите. Сред клиентите на агенцията през годините са Visa, ContourGlobal, Lockheed Martin, Aurubis, Meridiam, Chevron, Shell, CEZ, AES, Coca-Cola, LG, GSK, Bosch, Kaufland, Carlsberg и много други.

* Годишна класация на комуникационния пазар в България на седмичника Капитал, декември 2019 г.

Продължете понататък

Горещо