Открийте ни и в

Lifestyle

Kinnarps България и Purple PR представят “Snglfe: Дигитална графика и илюстрации”

MIKA

публикувано

на

Лидерът в производството на офис мебели – шведската компания Kinnarps, има огромното удоволствие да открие втория сезон на традиционните изложбени събития, провеждани съвместно с агенция PuRple PR.
Стартираме новия сезон с премиерната авторска изложба на графичния дизайнер и художник Костадин Стоилов: „Snglfe- Дигитална графика и илюстрации” представена от ПР и рекламна агенция PuRple PR на 20.11.2014. (четвъртък) от 17:30 часа в изложбената зала на скандинавските дизайнерски офис мебели Kinnarps, която се намира на адрес: бул. Арсеналски №9, 1421 София
След успеха на първия сезон, състоящ се от три изложбени събития на младия фотограф Владимир Митев и на талантливите художници Димитър Митев и Павлина Маркова Копано, oрганизаторът агенция Purple PR, ви предлага да се срещнете отново със скандинавския усет за естетика на мебелите Kinnarps.
Този път на гостите на събитието ще бъдат представени провокативните и илюстративни графики на младия автор Костадин Стоилов (Snglfe). Цели 10 години авторът работи в сферата на графичния дизайн, но за пръв път представя публично некомерсилните си и съвременни произведения от издържаната в черно и бяло серия дигитални графики.
Съществува нещо особено, което се случва между твореца и творбата. Дали това е логично, измеримо, понятно, осезаемо… ? Като дизайнер, личното творчество остава на заден план и несподелено до този момент. С неговото изкуство, художникът Костадин Стоилов си поставя за цел да разкрие, каква е връзката между въображението и крайния резулта в творбата.
След години работа за конкретни решения в рекламно-комуникационни проекти за световно известни компании, е разочарован от консуматорското естество на темите и се връща към авторското изкуство. Комбинрайки класичеко рисуване с модерни дигитални техники, той засяга провокативни теми във въображаеми светове на черното и бялото.
Интересен факт е една от страничните му дейности по проект на университета в Питсбърг, съвместно с ООН, за визуална интерпретация на конфликтни зони в Косово и Хаити. През зимния сезон пък, се занимава с изграждане на иглута и снежни скулптури в Австрия.
Костадин Стоилов е роден през 1981 година в София. Има художествено образование, като през 2000 година завършва Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров” с профил „Графика”, а през 2007 става магистър в Националната Художествена Академия със специалност „Рекламен дизайн”.
Авторът е работил в продължение на 3 години като криейтив директор и 7 години като главен дизайнер във водещи рекламни агенции като „Edesign”, „Calipers”, „Acolytes”, „Хемимонт” и др., както и 4 години за анимационни студиа, сред които „Бояна филм” и „Пилион филм”. Има множество успешни проекти като freelancer. Има богат опит в областта на графичния дизайн, уеб-дизайна, анимацията, графиката и коорпоративната идентичност. Зад гърба си авторът има редица успешни проекти за световно известни компании. Печелил е множество награди в областта на уеб-дизайна.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Музикапреди 4 седмици

VIVACOM подарява билети за концерта на Maluma

Lifestyleпреди 4 седмици

Загорка обединява двама емблематични български артисти

Tехнологиипреди 4 седмици

Технологичната общност в Бълагрия се събра на SQL Server 2019 Discovery Day за четвърта поредна година

Tехнологиипреди 4 седмици

Повече от 70 младежи ще трупат практически опит в лятната стажантска програма на VIVACOM

Tехнологиипреди 4 седмици

Acronis Foundation открива ново училище в Нуево Чимботе, Перу

Музикапреди 4 седмици

Дуо Оренда представи България на 33 Международен музикален фестивал – FIMU, в гр. Белфор, Франция

Tехнологиипреди 4 седмици

Подкрепяме борбата с пиратството, но не и репресията върху малкия и средния бизнес в страната

EDMпреди 3 седмици

July Morning идва с Eddy M в Cacao Beach Club

Tехнологиипреди 3 седмици

Venza ще си партнира с DataArt за разработването на високотехнологично решение в сферата на туризма

Музикапреди 3 седмици

‘Late Night Feelings’, новият албум на Mарк Ронсън

Горещо