Открийте ни и в

Lifestyle

KLM приветства BlueBot в семейството си от услуги

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Клиентите на KLM вече могат да резервират билет чрез диалог в Messenger с помощта на изкуствен интелект. Новият бот на KLM се нарича BlueBot (BB) и помага на клиентите да резервират билет, без намесата на служител от авиокомпанията.

BlueBot (BB) се самообучава и има своя собствена индивидуалност:  услужлив, с приятелско отношение, професионалист. Лесно намира позициите в изкуствения интелект. BlueBot се подкрепя от 250 колеги – обслужващи служители. В случаите, в които не може да помогне на клиентите си,  ще ги пренасочи към някой от служителите. BlueBot скоро ще може да предлага повече услуги и ще бъде съвместим с различни дигитални канали, включително и гласови.

„Авиокомпания KLM е добре позната с индивидуалния си подход към клиентите. С нашия екип от 250 служители,  ние предлагаме 24-часово обслужване в социалните медии и обработваме повече от 16 000 случая седмично. Обемите ще продължат да нарастват. В същото време, клиентите изискват бърз отговор. Ето защо, ние експериментирахме с изкуствен интелект, за да подкрепим нашите служители да предоставят личен, навременен и правилен отговор. С BlueBot KLM предприема следващата стъпка в стратегията си в областта на социалните медии. Предлага лично обслужване чрез технологии, които са подкрепени от служители, когато е необходимо. “ – споделя Питер Гроневелд, старши вицепрезидент дигитални технологии в Air France-KLM

Технологията зад BlueBot (BB)  

BlueBot използва машинно обучение с платформата API.ai, за да разбере какво казват клиентите и да реагира по подходящ начин.

BlueBot е свързан с приложните програмни интерфейси (API) на KLM, за да предостави най-подходящото предложение за полет и със CRM системата за  обслужване, така че служителите да могат да реагират в случаите, когато BlueBot не може.

KLM получава въпроси по многобройни теми в Messenger. За да се увери, че BlueBot обработва въпросите свързани само с резервацията, е създадена невронна мрежа, която определя естеството на въпроса. Тази мрежа насочва потребителите към BlueBot, ако става дума за резервация или към служител, ако се отнася за друга тема или въпрос.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Lifestyleпреди 20 часа

JYSK България представи новата си колекция градински мебели и декорация пролет/лято 2019

Класическапреди 4 седмици

BOND представят нови композиции на концерта си в София на 26 март!

Музикапреди 4 седмици

Vola Open Air отново ще зарадва меломаните през юли

Културапреди 1 месец

Днес излиза новата книга на Франсис Фукуяма „Идентичност“

Музикапреди 1 месец

11 години след смъртта на Дими, Дара Екимова записа дует с него

Събитияпреди 1 месец

Инна ще разгледа Велико Търново преди концерта си на 17 март (неделя)

Дръм и Баспреди 1 месец

HMSU presents: Hospitality Bulgaria 2019

Музикапреди 1 месец

‘The One’, актуалният сингъл на британската соул и ар енд би дива – Джорджа Смит

Обществопреди 1 месец

Aniventure Comic Con обяви част от звездите, които ще посетят България през септември

Lifestyleпреди 1 месец

Холивудската актриса Дженифър Анистън се подмладява с Ултера

Горещо