Открийте ни и в

Tехнологии

LG И INTEL СИ ПАРТНИРАТ, ЗА ДА ВНЕДРЯТ ТЕЛЕМАТИЧНА 5G ТЕХНОЛОГИЯ В АВТОМОБИЛИТЕ ОТ СЛЕДВАЩО ПОКОЛЕНИЕ

MIKA

публикувано

на

В рамките на тазгодишния конгрес за мобилни технологии Mobile World Congress в Барселона, Intel и LG Electronics (LG) обявиха, че ще си сътрудничат, за да разработят 5G базирана технология за телематика – следващото поколение безжична технология за автомобили. LG е първата компания, която доставя телематични продукти, които работят чрез LTE свързаност, вместо с по-старите 2G или 3G базирани мрежи.

5G телематиката пренася данни повече от 33 пъти по-бързо от 4G LTE, като латентността се очаква да спадне до около една десета от настоящите скорости. Актуализациите на софтуера могат да се извършват при висока скорост чрез OTA (Over The Air) мрежи, а тегленето на видео или друго мултимедийно съдържание чрез информационно-развлекателните системи на автомобила също е с по-бърза скорост.

Работеща въз основата на V2X (Vehicle to Everything) технология, драстично намалената латентност при 5G е възможна, дори когато автомобилите се движат с висока скорост. Комуникацията между автомобил и друг автомобил, автомобил и инфраструктурна единица и автомобил и пешеходец чрез 5G може да осигури по-безопасно шофиране и да помогне да се предотвратят злополуки.

Съчетавайки своите мощни технологии в областта на мобилните комуникации с мнението на експертите от отдела за автомобилни компоненти, LG прави сериозна заявка да затвърди лидерството си в телематичните технологии в автомобилната индустрия. LG е ексклузивен доставчик на автомобилна телематика за телематичната системата OneStart, което е и причината LG да е на първо място на пазара на такъв тип услуги с пазарен дял от 30,1% през 2013 г., 30,3% през 2014 г. и 29,9% през 2015 г., (според проучване на Strategy Analytics).

„Работейки в тясно сътрудничество с Intel, ние се надяваме нашето пазарно лидерство да е основа за развитието на следващото поколение от 5G телематични  комуникационни продукти“, каза Ким Джин-Йонг, президент на отдела Vehicle Components In-Vehicle Infotainment в LG Electronics.

„LG е единственият ни доставчик на автомобилни компоненти в областта на 5G телематиката и ние сме изключително щастливи да работим с тях“, каза Айша Евънс, вицепрезидент и генерален мениджър на Intel Communication and Devices Group. “Вярваме, че комбинацията от лидерството на LG на този пазар и опита на Intel ще предоставят на потребителите иновативни 5G технологии в автомобилите.“

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Събитияпреди 4 седмици

Националният дворец на културата ще бъде осветен в цветовете на дъгата за Деня на толерантността

Джазпреди 4 седмици

Michael Buble – за първи път в България!

Събитияпреди 4 седмици

HELL ENERGY достигна над 51% пазарен дял в България и прогнозира ръст в продажбите си от 60% спрямо 2017 г.

Културапреди 3 седмици

Форум КЛЮЧ – Unplugged свързва хора с интерес към каузи и активни граждански позиции

Lifestyleпреди 3 седмици

Виртуална реалност ни отнася от дивана в джунглата

EDMпреди 3 седмици

Fedde Le Grand затваря НДК за Коледно шоу

Събитияпреди 4 седмици

Остават броени дни до шоуто на Brit Floyd в Пловдив!

Културапреди 3 седмици

„Орисия”-та на един народ от Стефан Стефанов

Културапреди 3 седмици

Пълен Culture Beat Club за премиерата на „Митове и истини за храненето”

Lifestyleпреди 3 седмици

40 магазина посрещнаха първите посетители на PLOVDIV PLAZA

Абонирайте се за нашия бюлетин

Горещо