Открийте ни и в
Exit Festival

Tехнологии

LG И INTEL СИ ПАРТНИРАТ, ЗА ДА ВНЕДРЯТ ТЕЛЕМАТИЧНА 5G ТЕХНОЛОГИЯ В АВТОМОБИЛИТЕ ОТ СЛЕДВАЩО ПОКОЛЕНИЕ

MIKA

публикувано

на

В рамките на тазгодишния конгрес за мобилни технологии Mobile World Congress в Барселона, Intel и LG Electronics (LG) обявиха, че ще си сътрудничат, за да разработят 5G базирана технология за телематика – следващото поколение безжична технология за автомобили. LG е първата компания, която доставя телематични продукти, които работят чрез LTE свързаност, вместо с по-старите 2G или 3G базирани мрежи.

5G телематиката пренася данни повече от 33 пъти по-бързо от 4G LTE, като латентността се очаква да спадне до около една десета от настоящите скорости. Актуализациите на софтуера могат да се извършват при висока скорост чрез OTA (Over The Air) мрежи, а тегленето на видео или друго мултимедийно съдържание чрез информационно-развлекателните системи на автомобила също е с по-бърза скорост.

Работеща въз основата на V2X (Vehicle to Everything) технология, драстично намалената латентност при 5G е възможна, дори когато автомобилите се движат с висока скорост. Комуникацията между автомобил и друг автомобил, автомобил и инфраструктурна единица и автомобил и пешеходец чрез 5G може да осигури по-безопасно шофиране и да помогне да се предотвратят злополуки.

Съчетавайки своите мощни технологии в областта на мобилните комуникации с мнението на експертите от отдела за автомобилни компоненти, LG прави сериозна заявка да затвърди лидерството си в телематичните технологии в автомобилната индустрия. LG е ексклузивен доставчик на автомобилна телематика за телематичната системата OneStart, което е и причината LG да е на първо място на пазара на такъв тип услуги с пазарен дял от 30,1% през 2013 г., 30,3% през 2014 г. и 29,9% през 2015 г., (според проучване на Strategy Analytics).

„Работейки в тясно сътрудничество с Intel, ние се надяваме нашето пазарно лидерство да е основа за развитието на следващото поколение от 5G телематични  комуникационни продукти“, каза Ким Джин-Йонг, президент на отдела Vehicle Components In-Vehicle Infotainment в LG Electronics.

„LG е единственият ни доставчик на автомобилни компоненти в областта на 5G телематиката и ние сме изключително щастливи да работим с тях“, каза Айша Евънс, вицепрезидент и генерален мениджър на Intel Communication and Devices Group. “Вярваме, че комбинацията от лидерството на LG на този пазар и опита на Intel ще предоставят на потребителите иновативни 5G технологии в автомобилите.“

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Събитияпреди 4 дни

Излъчиха българските финалисти в CHIVAS VENTURE 2020

Музикапреди 1 месец

Песента става 19-ият по ред #1 сингъл на певицата в Billboard

Културапреди 1 месец

Алек Попов и невероятната „Митология на прехода“ – за полета на фантазията без забрани!

Кинопреди 1 месец

Какво да очакваме от филма и саундтрака „Котките“

Културапреди 1 месец

Излезе „Най-голямата книга за Хитър Петър и Настрадин Ходжа”

Музикапреди 1 месец

DRIVE YOUR LIFE ще участват на Wolf Fest – Вълчата пътека 2020 

Lifestyleпреди 1 месец

Празнична коледна селекция по канал Da Vinci на 24-ти и 25-ти декември

Tехнологиипреди 1 месец

СИХРЕ 2020: Оптимални условия за хорека сектора, разширен тематичен обхват и продукти от последно поколение

Tехнологиипреди 1 месец

Nokia 7.1 е третият смартфон модел на марката, който ще получи Android 10 след Nokia 9 PureView и Nokia 8.1

Tехнологиипреди 1 месец

Коледно филмово забавление за цялото семейство от VIVACOM

Горещо