Открийте ни и в

Lifestyle

Logiscool вече са достъпни за всички български деца чрез онлайн уроци

MIKA

публикувано

на

През последните седмици светът наблюдава безспорно най-мащабната миграция на образованието към онлайн технологии, при това осъществена за броени дни и седмици. Международната верига школи по програмиране Logiscool се оказа в центъра на този процес със своите стотици учебни центрове по света и десетки хиляди деца и юноши, които само допреди седмици бяха в нейните класни стаи. С въвеждането на извънредно положение в редица държави постепенно всички тези школи, влкючително и българската, трябваше да преминат към онлайн обучение. Десетки хиляди ученици очакваха решение, за да могат да продължат своето обучение по програмиране, което би им донесло повече възможности и по-добри перспективи за тяхната бъдеща реализация.

Как Logiscool се справи с кризата?

По ред причини унгарската компанията се оказа подготвена за кризата. На първо място тя разполага със собствена онлайн обучителна платформа и множество дигитални материали, които бяха в основата на бързата миграция към виртуално обучение. Освен това нейната мрежа от школи на няколко континента, включително и Азия, ѝ позволи чрез своите местни партньори да проследи от първа ръка как се развива епидемията и да се подготви своевременно за преминаване към онлайн образование.

„Да, ние се преместихме в домовете на децата и юношите чрез онлайн пространството, но този преход изискваше много работа дори и от нас“ – посочва д-р Анита Брейер, основател на Logiscool.

Важна роля изигра оптимизирането на съществуващите инструменти като онлайн портала MyLogiscool, разработен за школниците в учебните центрове. Този интерфейс съществуваше и досега, но той не бе използван за провеждане на часове, а за изграждане на общност. В рамките на няколко дни обаче през него станаха достъпни 1200 нови видеоклипа с инструкции, а за школниците бе създадена и възможност за онлайн сесии.

„На първо място, благодарение на нашия франчайз подход, системата бе изградена за една седмица. Свикнали сме да гарантираме, че всички наши материали могат да се разпространяват във всички страни, без да губят качество. Това се оказа особено полезно при криза. Друг важен повратен момент бе създаването на лекота в общуването. Само по този начин развитието може да бъде непрекъснато” – добавя още д-р Анита Брейер.

В крайна сметка резултатът е една изцяло нова обучителна услуга Logiscool LIVE! –  курсове по програмиране за деца и юноши, предоставяна изцяло по интернет. Онлайн интерактивните уроци продължават 90 минути и се водят от досегашните млади ИТ инструктори на Logiscool. В едно обучение участват до осем школника, за да може инструкторът да обръща достатъчно внимание на всички тях. Обучаващите се получават и множество допълнителни материали в своите акаунти в платформата MyLogiscool, включително видео уроци и други образователни ресурси. Пренасяйки се в комфорта на домовете, обученията на Logiscool запазват своя фокус върху ученето чрез забавление и стимулирането на креативността на младежите. Живият контакт е заменен от видеовръзка в реално време. В момента текат безплатни Logiscool LIVE! онлайн Демо Сесии, в които може да се запознаете в подробности със тази форма на обучение. Регистрацията за тези Демо Сесии е на: https://www.logiscool.com/bg/apply/live/open-days. 

За повече информация за родителите на деца 2-8ми клас тук >>https://www.logiscool.com/bg/live-kids и за родителите на юноши 8-12ти клас тук » https://www.logiscool.com/bg/live-teens.

Достъпно за ученици от цяла България

Друго важно предимство е и разширеният географски обхват – в обученията Logiscool LIVE!, провеждани от българската школа, вече могат да се включат ученици от цяла България, както и българчета, живеещи в чужбина. Вече са на лице и първите положителни отзиви от обучаващите се, които възприемат новия онлайн формат на обучение много добре. Тази новосъздадена форма на обучение ще продължи да съществува и след прекратяване на извънредното положение и да радва децата и юношите от градовете и селата, където все още няма школи Logiscool.

Позитивните ефекти

Не на последно място, преминавайки изцяло онлайн, Logiscool успя както да гарантира непрекъсваемост на уроците за своите школници, така и да запази своя екип, гарантирайки му заетост по време на извънредното положение.

„Убедени сме, че процесът на обучение не бива да бъде прекъсван. Ако настоящата криза ни учи на нещо, то е, че в бъдеще обществото ни ще има още по-голяма нужда от подготвени млади хора, които да мислят по-креативно и да бъдат на ти с технологиите“ – споделя Николай Цонев, съосновател на Logiscool България.

„Представете си, че настоящата пандемия и свързаната с нея социална изолация се бяха случили преди двайсетина години, преди всички тези онлайн платформи да навлязат в живота ни. Социалните мрежи, чат приложенията, онлайн магазините и мобилните телефони – това са все технологии, които днес правят изолацията ни по-поносима, позволяват на много бизнеси да продължават да функционират и на всички нас да се информираме и да общуваме. Това ни дава увереност, че днес е от ключово значение учебни центрове като Logiscool да продължават да подготвят следващите млади ИТ специалисти, които да създават новото поколение технологични платформи и приложения, способни да улеснят живота ни в бъдеще“ – добавя Ива Янкова, също съосновател на Logiscool България.

Вдъхновен от положителните отзиви, екипът на Logiscool България планира да прехвърли онлайн всички досегашни формати на обучение, включително и да организира първите по рода си виртуални летни лагери по програмиране. Всички форми на обучение се предлагат и на английски, немски и други езици с цел да се включат и децата на чужденци, живеещи в България.

 

Важно е да отбележим, че всички ние от Logiscool,  вярваме във важността на личния контакт и с нетърпение очакваме децата и юношите да се завърнат в нашите школи след прекратяване на извънредното положение.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

Подаръци за потребителите на Lidl и през лятото

MIKA

публикувано

на

от

Лидл България продължава да изненадва своите потребители и през август с любимата игра „33 ваучера х 3 000 лв. за пазаруване в Lidl“. След големия интерес и хилядите участници в предишните две издания на лятното предизвикателство 33х3000 и тази година веригата ще зарадва още 33 от своите клиенти с ваучери, всеки на стойност 3 000 лв. Късметлиите ще могат да използват своите Lidl средства многократно, за закупуване на любимите си продукти, до изчерпване на сумата.

Всички желаещи да изпробват късмета си и да се съревновават за една от наградите, трябва да пазаруват през август в магазините на веригата в страната за минимум 33 лв. и да регистрират своята бележка на www.lidl.bg/3000. Късметлиите ще бъдат избрани на случаен принцип след края на играта.

Лятната игра на веригата продължава от 1 до 31 август 2020 г. В рамките на този период всеки потребител на Lidl може да участва неограничен брой пъти, като всеки път трябва да регистрира различен касов бон. Всички участници следва да запазят своята касова бележка и да представят копие от нея при получаване на награда, в случай, че са един от 33-мата победители.

Печелившите участници ще бъдат изтеглени на 1 септември и обявени на страницата на Лидл България най-късно на следващия ден. Повече информация и пълните условия на играта може да откриете на www.lidl.bg/3000

Продължете понататък

Lifestyle

Wizz Air Унгария е първата авиокомпания със сертификат за въздушен превозвач от EASA

MIKA

публикувано

на

от

Wizz Air Унгария, най-големият филиал на най-бързо развиващата се и най-зелената авиокомпания* в Европа, обяви днес, че става първата авиокомпания от своя ранг в Европа, чийто компетентен орган, отговорен за надзора на безопасността, считано от 1 август 2020 г. ще бъде Агенцията за авиационна безопасност на Европейския съюз (EASA). Унгария, като държава-членка на ЕС, ще продължи да бъде считана като „държава на произход на превозвача“ по отношение на сертификата за въздушен оператор на авиокомпанията.

Основният регламент на EASA (ЕС) 2018/1139 въведе през 2018 г. възможността организации, опериращи в повече от една държава-членка на ЕС, като Wizz Air, да поискат EASA да действа като компетентен орган, отговорен за надзора върху безопасността и сертифицирането.

Този регулаторен преход ще подкрепи многонационалното разширяване на групата на Wizz Air, която управлява флотилия от 126 модерни самолета Airbus A320, летящи до 46 държави и свързващи над 160 града. Надзорът на EASA ще даде възможност на авиокомпанията да засили сътрудничеството с националните органи за гражданска авиация на своите настоящи и бъдещи пазари. Wizz Air Унгария ще продължава да лети под унгарския флаг, а Унгарската служба за гражданска авиация ще продължава да упражнява регулаторен контрол върху оперативния лиценз и разрешителните за опериране на различни маршрути на превозвача.

Днешната новина идва заедно с новата ера на безопасни пътувания. Наскоро Wizz Air въведе разнообразие от засилени хигиенни мерки, за да гарантира здравето и безопасността на своите клиенти и екипаж. Като част от тези нови протоколи, по време на целия полет се изисква както кабинният екипаж, така и пътниците да носят маски за лице, а екипажът също трябва да носи ръкавици. Следвайки стриктен график, самолетите на Wizz Air се подлагат на дезинфекция чрез иновативно антивирусно решение след всеки полет и на пълна дезинфекция всяка нощ. Списанията на борда са премахнати и пътниците са насърчавани да извършват всички покупки в самолета чрез безконтактно плащане. От тях се изисква да следват мерките за физическа дистанция, въведени от местните здравни власти, и са насърчавани да правят резервацията си изцяло онлайн (вкл. чекиране, закупуване на багаж или на WIZZ priority), за да се сведе до минимум всеки възможен физически контакт на летището.

Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air, заяви: „С удоволствие съобщавам, че Унгария е първата държава-членка, която внедрява иновации в европейското регулиране на авиокомпаниите, а Wizz Air Унгария е първата авиокомпания, която ще разчита на EASA като европейски компетентен орган да контролира сертификата ѝ за въздушен оператор. Този основополагащ регулаторен модел между унгарските и европейските власти свидетелства за амбициите на Wizz Air да расте и въвежда много нови възможности за иновации в отрасъла, както е правила всеки ден през последните 16 години.“

Патрик Ки, изпълнителен директор на EASA, заяви: „Ние сме много щастливи да посрещнем такава млада и динамична авиокомпания като първия самолетен оператор под надзора на EASA. Сертификатът за въздушен оператор на ЕС е подходящ за авиокомпании като Wizz Air, които имат множество оперативни бази в различни държави-членки. Като централизиран компетентен орган за операциите на Wizz Air, EASA ще гарантира прилагането на международно признат висок стандарт за надзор над авиокомпанията.“

*Емисиите на въглероден диоксид на Wizz Air са най-ниските през финансовата 2019 г. сред европейските авиокомпании (57.2 гр/км/пътник).

Продължете понататък

Горещо