Открийте ни и в

Lifestyle

L’Oréal е една от най-етичните компании в света за 2017 г.

MIKA

публикувано

на

Водещата компания за красота бе призната от института „Етисфера“ – световен лидер при определянето на етичните бизнес стандарти, като една от най-напредналите компании в това отношение за 2017 г. (2017 World’s Most Ethical Company®). Титлата „Най-етична компания в света“ се присъжда на организации, които следват и поощряват култура на етика и прозрачност на всяко ниво в компанията и при които съвпадат действия и принципи. Това е 8-ият път, в който козметичната компания получава подобно признание, като L’Oréal и само още една компания от индустрията „Здраве и красота“ следват отговорно водещите етични корпоративни стандарти и практики и присъстват в списъка на „Етисфера“ за тази година.

„Културата е основата на успеха на всяка високоефективна, иновативна и устойчива компания – каза Жан-Пол Агон, председател и главен изпълнителен директор на L’Oréal. – Горд съм, че етиката е ключов стълб на нашата култура и лидерство, тя е това, от което нашите служители по цял свят винаги се водят при вземането на решения.“

„Всички ние в L’Oréal се гордеем, че „Етисфера“ ни дава престижното призвание за осми път. Етиката е новата рамка на вземане на решения и ние сме убедени, че силната култура на почтеност е от ключово значение за успеха в дългосрочен план“, каза Емануел Люлен, старши вицепрезидент и главен директор „Етика“.

2017 е единадесетата поред година, в която институтът „Етисфера“ отличава онези компании, които осъзнават своята роля в обществото – да влияят и да работят за положителна промяна, които взимат под внимание влиянието на своите действия върху своите служители, инвеститори, клиенти и други ключови заинтересовани страни и се водят от своите ценности и култура във всекидневните си решенията.

„През последните единадесет години сме свидетели на промяна в обществените очаквания, постоянно предефиниране на закони и разпоредби и на геополитическия климат. Видяхме също как компаниите, признати като най-етичните в света, реагират на тези предизвикателства. Те инвестират в своите местни общности по света, приемат стратегии на разнообразие и включване и се фокусират върху дългосрочни дейности като устойчиво бизнес предимство – обясни главният изпълнителен директор на „Етисфера“ Тимъти Ърблич. – Поздравления за всички в L’Oréal за признанието за най-етична компания в света.“

Методология и точкуване

Оценяването на най-етичните компании в света се основава на етична рамка, разработена от института „Етисфера“ (Ethics Quotient® (EQ), която предлага количествен начин за оценка на ефективността на една компания по обективен, последователен и стандартизиран начин. Оценки се дават в пет основни категории: етика и услужливост (35%), корпоративно гражданство и отговорност (20%), култура на етиката (20%), управление (15%) и лидерство, иновативност и репутация (10%), и биват предоставени на всички фирми, които участват в процеса.

Признатите компании

Пълният списък на най-етичните компании в света за 2017 г. може да бъде открит тук. Най-добрите етични практики на отличените компании за 2017 г. ще бъдат представени чрез серия от инфографики и изследвания през годината.

Отношението на компанията към етиката е толкова важно, колкото и икономическите резултати и качеството на продуктите. L’Oréal е построена върху силни етични принципи, от които се води при развитието си и които допринасят за изграждането на нейната репутация: почтеност, уважение, смелост и прозрачност. Именно тези принципи са в основата на политиките на компанията по отношение на услужливост, отговорни иновации, грижа за околната среда, социална и обществена отговорност и филантропия. В тази връзка амбицията на L’Oréal е да бъде компания за пример по света и да интегрира етиката в основата на бизнес практиките си.

През 2000 г. L’Oréal беше една от първите компании във Франция, която изготви Кодекс за бизнеса и назначи през 2007 г. главен етичен директор.

През 2008 г. Жан-Пол Агон, председател и главен изпълнителен директор на L’Oréal, получи престижната награда Stanley C. Pace за лидерство в етиката.

През 2014 г. L’Oréal издаде третото издание на „Етичния си кодекс“, който може да се намери на 45 езика, на английски и френски език, отпечатан на брайл, както и онлайн обучител за нова етика на 22 езика.

През 2015 г. вицепрезидентът на L’Oréal и главен директор „Етика“ Емануел Люлен получи престижната награда за етика: Carol. R. Marshall Innovation in Ethics Award.

L’Oréal е подписала Глобалния договор на ООН от 2003 г. и е една от 100-те компании, които са включени в новия Global Compact 100 борсов индекс, както и една от компаниите, подписала Women’s Empowerment Principles, инициатива на „ООН Жени“ и Global Compact.

Всяка година L’Oréal организира „Ден на етиката“, по време на който служители от целия свят могат да разговарят онлайн за етиката с Жан-Пол Агон, председател и главен изпълнителен директор на L’Oréal. За повече информация за етиката посетете сайта.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

По случай 24 май 240 шофьори на камиони получават достъп до 50 000 аудио книги

MIKA

публикувано

на

от

Все повече български камионджии искат да слушат литературни произведения, докато са на път 

240 български шофьори на камиони ще получат специален подарък по случай 24 май – едномесечен достъп до аудио библиотека с над 50 000 заглавия. Той е осигурен в рамките на инициативата “Един камион книги”, чиято цел е да улесни достъпа на професионалните водачи до интересна за тях литература.

Анкета на организаторите от транспортно-логистичната компания Транспрес сред българските камионджии в социалните медии показва, че през последните години все повече от тях искат да слушат аудио книги, докато са на път. 80% от близо 400-те участници в допитването проявяват интерес – 60% са категорични, че слушат или биха слушали литературни произведения, а 20% заявяват готовност да опитат. Една пета са против, а 10% предпочитат електронни или хартиени книги.

“Работата на професионалните шофьори е трудна и често самотна. В дългите часове на път и в дните далеч от близките книгите са добра възможност за тях да направят нещо забавно, интересно и полезно за себе си, а аудио вариантът наистина е подходящ, докато шофираш.”, обяснява Веселин Стоянов, Управител на Транспрес.

Затова от компанията предоставят чрез игра в социалните мрежи ваучери за достъп до аудио библиотеката на Storytel с над 1000 произведения на български език и още 50 000 на английски. Могат да участват всички професионални водачи с Категория С+E, като не е необходимо да се служители на Транспрес.

“Много хора не допускат, че има шофьори, които обичат книгите. Но сред българските професионалисти, които вече са близо 100 000, има хора с разнообразен профил. Голяма част от тях са любопитни, будни, отворени към новото, към технологиите, имат различни интереси, включително към литературата.”, допълва Стоянов. “Ние не караме никого да чете или да слуша книги, но искаме да помогнем на тези, които имат желание или интерес да опитат.”, категоричен е той.

Предварителното проучване показва още, че най-предпочитани сред шофьорите на камиони са историческата литература и книгите за самоусъвършенстване. Сред камионджиите има и фенове на криминалетата, трилърите и приключенските романи. Между любимите им автори попадат както чужди, така и български имена – от Джон Стайнбек през Робърт Лъдлъм до съвременни родни автори като Георги Бърдаров и класиците Йордан Йовков и Димитър Димов.

Специално за българските шофьори на камиони в рамките на инициативата “Един камион книги” Storytel подготви селекция от 25 заглавия за дълъг път:

ЗаглавиеАвтор
P.S. Някой трябва да плати – S01E01Богдан Русев
Германия мръсна приказкаВиктор Пасков
НашингтонМихаил Вешим
Приключенията на добрия войник ШвейкЯрослав Хашек
Български работиИво Сиромахов
Текила на разсъмванеМихаил Вешим
Левски-01: Самотният пътникЯна Язова
Български хроники. Том 1. Книга първаСтефан Цанев
Зад завесата на СоцаКалин Тодоров
Кривата на щастиетоИво Иванов
Въпреки всичкоПитър Сейдж
Dox: Шумахер – заклещен в капана на съзнанието сиСписание Космос & Красимир Боев
Майната му! Да го направим!Ричард Брансън
Dox: Илън Мъск: Гениалният гаднярГеорги Караманев & Списание 8
Dox: Феноменът „Маугли“Вестник „Сега“
1984Джордж Оруел
Вирус – S01E01Даниел Оуберг
Нощна смянаСтивън Кинг
ЛевиатанБорис Акунин
КолекционерътДжон Фаулз
Място за убиванеЛий Чайлд
Излъжеш ли ме веднъжХарлан Коубън
ХищникътКрис Картър
По моя начин (налична от юни)Димитър Бербатов
Осъдени души (с музиката на Митко Щерев и гласа на Параскева Джукелова)Димитър Димов

Продължете понататък

Lifestyle

Баща и синът му ще прекосят с лодка сами Атлантическия океан

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

16-годишният Максим Иванов от училище „Св. Георги“ в София и баща му Стефан Иванов, български финансист и предприемач, този юни се отправят на плаване, което може да донесе множество рекорди. 

Те ще предприемат пътешествие от Португалия до Бразилия с построената от тях гребна лодка NEVEREST след броени дни.

Максим и Стефан ще прекосят Атлантическия океан и ще осъществят първата океанска гребна експедиция за България.

Това ще бъде и първото в света плаване между Европа и Южна Америка на лодка с двама гребци. Десетокласникът Максим пък има реален шанс да постави и световен рекорд на Гинес – за най-млад гребец в света, прекосил океан.

Експедицията на двамата българи ще бъде и със специална кауза – стимулиране на донорството. Гребците застават зад кампанията на Министерството на здравеопазването „ДА! ЗА ЖИВОТ!“, която цели да повиши информираността в обществото за даряването на органи и да окуражи повече хора да спасят живот, като бъдат потенциални донори след смъртта си.

„Мечтаем да прекосим Атлантическия океан още от преди да започнем да строим лодката ни NEVEREST. Решихме да обвържем нашето пътешествие с донорството, защото за нас това е изключително важна кауза. В момента над 1150 българи чакат орган за трансплантация, а на година в страната ни се извършват едва 30-40 операции. Затова е важно всеки един от нас да се замисли и да осъзнае, че има възможността да спаси човешки живот без да ощети нито себе си, нито близките си“, споделят гребците.

Лодката, с която бащата и синът ще се отправят на океанска експедиция, е направена от фибростъкло и е оборудвана с най-съвременни средства за комуникация и навигация – 7 сателитни устройства, 2 радиостанции, 4 компаса. Максим и Стефан създават NEVEREST в гаража си, като построяването ѝ им отнема година и половина. През това време те взимат уроци по гребане от двукратната световна шампионка Виктория Димитрова.

Лодката вече е тествана в Черно и Егейско море. Максим и Стефан обикалят остров Тасос само за 48 часа, като по време на тази кратка експедиция преминават през две бури.

Повече за лодката NEVEREST и предстоящото пътешествие на двамата българи можете да научите във Facebook и Instagram (NEVEREST OCEAN ROW).

Продължете понататък

Горещо